“I would rather walk with a friend in the dark, than alone in the light.”-Helen Keller

Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη η φιλία είναι ένα είδος αρετής ή τουλάχιστον συνυφασμένη με την αρετή. Εκτός όμως απ’ αυτό, η φιλία είναι ένα αναγκαίο συστατικό για τη ζωή του ανθρώπου. Γιατί όσα αγαθά και αν έχεις, οι φίλοι είναι από τα πιο σημαντικά και κανείς δεν θα προτιμούσε να ζει χωρίς αυτούς.

Γι’ αυτό ακόμα και οι πλούσιοι και εκείνοι που κατέχουν αξιώματα και πολιτική εξουσία, πιστεύουν ότι η παρουσία φίλων είναι πολύ μεγάλη ανάγκη.

Εξάλλου οι άνθρωποι στη φτώχεια και στις άλλες δυστυχίες τους, πιστεύουν ότι το μόνο καταφύγιο είναι οι φίλοι. Επιπλέον, οι φίλοι συνδράμουν τους νέους, ώστε να τους αποτρέψουν από τα λάθη, και, προκειμένου, για τους μεγάλους στην ηλικία, τους φροντίζουν και αναπληρώνουν τις δυνάμεις που τους λείπουν.

Δύο πηγαίνουν μαζί, διότι και οι δυο είναι πιο ικανοί να κατανοήσουν από κοινού και να ενεργήσουν».

φίλοι

Ο φίλος – οικογένεια, είναι αυτός ο φίλος, με τον οποίο έχεις έρθει τόσο κοντά που πλέον τον θεωρείς αναπόσπαστο κομμάτι του σπιτιού και του εαυτού σου.

Είναι το άτομο που νιώθεις σαν το άλλο σου μισό, ο άνθρωπος σου, το καταφύγιο σου, μέρος της οικογένειας σου. Ο φίλος – οικογένεια δεν κάνει πολύ φασαρία. Δεν θα τον δεις να επιδεικνύει τη φιλία σας, ούτε θα τραβήξετε πολύ την προσοχή.

Φτάνει που το ξέρετε οι ίδιοι πως είστε εκεί ο ένας για τον άλλον. Στους φίλους – οικογένεια δεν θα συναντήσεις το “δικό μου” και το “δικό σου”.

Έχετε μάθει να μοιράζεστε, το σπίτι του ενός είναι και σπίτι του άλλου, η οικογένεια του ενός, οικογένεια του άλλου και η οικειότητα που δημιουργείται μεταξύ σας έχει κάτι το μαγικό.

Αυτός ο φίλος, είναι αυτό το άτομο που θα ξεχωρίσεις μέσα στο πλήθος και εκείνο εσένα. Σαν να βρήκατε επιτέλους το άλλο σας μισό και θα κουμπώσετε τέλεια. Η συνάντηση αυτή θα αποτελέσει ορόσημο για την μετέπειτα πορεία σας και ας μην το καταλάβετε από την αρχή.

Μαζί τους μαθαίνεις πως το ταξίδι στη ζωή δε χρειάζεται να είναι μοναχικό. Όταν κανένας δεν πίστευε σε σένα, όταν ακόμα και εσύ η ίδια μείωνες την αξία σου, οι κολλητοί σου σου θύμιζαν τη μοναδικότητα σου, την αξία σου και το πόσο καλός είσαι σε αυτό που κάνεις.

Σε κάθε δυσκολία σου κρατουσαν ασυνείδητα το χέρι, μόνο έτσι παίρνεις δύναμη. Είναι το γέλιο που αναβλύζει στο στήθος σου, η εμπιστοσύνη που νιώθεις όταν περπατάς το δρόμο ολομόναχη.


“Ειναι φίλος μου όποιος μιλάει καλά για μένα πίσω από την πλάτη μου” Thomas Fuller.

Είσαι τα βράδια που μοιράζεστε τα μυστικά σας, το ξημέρωμα που ξεσπάτε σε κλάματα εξαιτίας κάθε κακής σας σκέψης, ο ώμος που σας στηρίζει, η γλυκιά υπενθύμιση για το ποιος είσαι και τι πραγματικά αξίζεις.

Σε αυτούς μπορείς να μιλήσεις για τα πάντα, να σου δείξουν τον αληθινό τους χαρακτήρα και όχι αυτόν που κρύβουν από τους υπόλοιπους με ένα χαμόγελο.

Όταν γνωριστήκατε, νιώσατε σαν να γνωριζόσασταν χρόνια. Γιατί είναι η οικογένειά σου…

Το ευχαριστώ σε αυτούς τους ανθρώπους είναι λίγο καθώς βρίσκονται από πίσω μας και μας στηρίζουν από τα πιο ασήμαντα μεχρι τα πιο σημαντικά.

Είμαστε σαν ένα παζλ, αφού συμπληρώνουμε ιδανικά ο ένας τον άλλον. Ποτέ δεν σταματούν να σε ενθαρρύνουν ακόμα και στα πιο γελοία σου όνειρα…

Οι καρδιές μας χτυπούν στον ίδιο ρυθμό, σαν ένα. Τα σχέδια και τα όνειρα μας συμπίπτουν κι αυτό είναι από τα σημεία που κάνουν τη σχέση μας ξεχωριστή. Μαζί μαθαινουμε τι σημαίνει να νοιάζομαι για κάποιον ανιδιοτελώς, ακόμα κι αν δεν έχουμε το ίδιο αίμα…

Με κάθε ευκαιρία μου θυμίζετε ότι η οικογένεια είναι για πάντα. Κι οι φίλοι είναι η οικογένεια που επιλέγουμε.

Αγαπημένοι μου κολλητοί σας ευχαριστώ για τις μελλοντικές ιστορίες που θα έχουμε να διηγηθούμε στους γύρω μας, για τις αναμνήσεις που μου έχετε προσφέρει και για το αίσθημα ευτυχίας που μου προσφέρετε καθημερινά!

“Friendship is the hardest thing in the world to explain. It’s not something you learn in school. But if you haven’t learned the meaning of friendship, you really haven’t learned anything.”

Muhammad Ali

Σχόλια