«Είναι πολύ σημαντικό μεσ’ την ημέρα να μπορείς να δουλεύεις πάνω σε κάτι που σ’ αρέσει κι ας σου τρώει όλη την ημέρα. Αν το αγαπάς, δε θα το μετανιώσεις ποτέ.»

Δύο καλές φίλες, η Άννα Στεφάνου και η Κατερίνα Λιάκη, ένωσαν τις γνώσεις και την αγάπη τους για μουσική και εγένετο Project Uncut.

Οι δύο αυτές φίλες χρειάστηκε να χωριστούν (η Άννα μετακόμισε για αρκετά χρόνια στην Αγγλία) αλλά ποτέ δε σταμάτησαν να επικοινωνούν και να δουλεύουν πάνω στη μουσική.

Με την επιστροφή της Άννας οι δυο τους βρέθηκαν και αμέσως αποφάσισαν πως πρέπει να κάνουν κάτι, σχετικό με τη μουσική τους, παρέα.

(Κατερίνα) «Η Άννα έφυγε και με παράτησε για 5 χρόνια. Στον επαναπατρισμό της βρεθήκαμε και είπαμε να κάνουμε ένα σχήμα.»

(Άννα) «Για μας το να κάνουμε κάτι μαζί, σε σχέση με τη μουσική, ήταν η πιο εύκολη απόφαση. Το δύσκολο ήταν να βρούμε όνομα.. Δεν ξέρω πως το κάνουν οι υπόλοιποι, αλλά εμάς μας δυσκόλεψε πάρα πολύ.

Καταλήξαμε στο Project Uncut επειδή είμαστε ένα ατέρμονο project και (το Uncut) βγαίνει από τα αρχικά μας (Αν, Κατ). Ακόμα μεταλλασσόμαστε μουσικά. Ξεκινήσαμε πιο low, downtempo ήχους, αλλά στο επόμενο album έχουμε σκοπό να ανεβάσουμε ρυθμούς..»

Άννα, πώς σου φαίνεται που επέστρεψες στην Αθήνα;

Μ’ αρέσει πολύ που γύρισα. Το Λονδίνο ήταν μια δύσκολη, αλλά δυνατή σχολή. Δε μετανιώνω τα χρόνια μου εκεί και ας έκανα πράγματα που άφηναν τη μουσική μου σε δεύτερη μοίρα..

Τι σ΄ αρέσει περισσότερο τώρα που γύρισες;

Αφού μάζεψα διάφορες και ωραίες μουσικές εμπειρίες ήθελα να είμαι δημιουργική στη μουσική. Το Λονδίνο δε σου αφήνει χώρο να εξελιχθείς. Έχεις τόσους και καλούς Βρετανούς μουσικούς που ήταν αδύνατο να κάνω αίσθηση εκεί. Και η Ελλάδα έχει σπουδαίους μουσικούς, αλλά εδώ έχεις περισσότερο χώρο να εξελιχθείς!

Ακούστε τώρα το νέο single των Project Uncut εδώ!

Ποιοι μουσικοί σας έχουν επηρεάσει;

(Άννα) Έχω έντονα pop επιρροές. Λατρεύω την Elli Ingram, τους London Grammar και μ΄αρέσει το epicness που βγάζουν οι Florence and the Machine, κρατώντας το παράλληλα το Pop. Αγαπώ Massive Attack αλλά πάνω απ΄όλους βάζω την Bjork!

(Κατερίνα) Εγώ λατρεύω την trip hop και ενσωμάτωσα πολλά στοιχεία αυτού του μουσικού είδους στους ήχους μας.

Έχω παρόμοια ακούσματα με την Άννα, αλλά θέλω και πιο synth ήχους. Από νέους ξεχωρίζω την Banks, γιατί είναι Pop, αλλά γεμίζει τα τραγούδια της με τρομερές ενορχηστρώσεις, φεύγοντας έτσι από το Cheesy Pop.

Από ελληνικές μπάντες / Έλληνες τραγουδιστές ποιους ξεχωρίζετε;

Μας αρέσουν πάρα πολύ οι Sworr, αγαπημένη μας είναι η Lou με την οποία θέλουμε να συνεργαστούμε άμεσα. Το “Athens to Berlin” θεωρώ πως είναι από τα καλύτερα video clip που έχουν γίνει. Και εννοείται πως μας αρέσει πολύ ο ήχος των SWIM, το γκομενάκι είναι τέλειο!

Κατερίνα, μαθαίνω πως είσαι βιρτουόζα πιανίστρια. Πώς ξεκίνησες;

Οι γονείς μου με έβαλαν να παίξω και έκτοτε δε σταμάτησα ποτέ, ούτε όταν μπήκα στη σχολή μου (αρχιτεκτονική).

Η αρχιτεκτονική πώς προέκυψε;

Το έκανα μόνο και μόνο επειδή είχα καλούς βαθμούς και δεν ήθελα να πάνε στράφι. Μπήκα και άρχισα να σπουδάζω, αλλά λίγο πριν το φινάλε κατάλαβα ότι ήταν λάθος επιλογή και την παράτησα.

Καταστάλαξα στη μουσική, ξέροντας ότι για να πετύχω πρέπει να παλέψω πολύ σκληρά. Αλλά τώρα που γνωρίζω ότι αυτό θέλω να κάνω -το αγαπάω πραγματικά- δε με νοιάζει να λιώνω, έτσι κι αλλιώς προτεραιότητά μου δεν είναι τα χρήματα.

Είναι πολύ σημαντικό μεσ’ την ημέρα να μπορείς να δουλεύεις πάνω σε κάτι που σ’ αρέσει κι ας σου τρώει όλη την ημέρα. Αν το αγαπάς, δε θα το μετανιώσεις ποτέ.

«Αν κάνεις τη δουλειά που αγαπάς, δε θα χρειαστεί να εργαστείς ούτε μια μέρα στη ζωή σου.»

Κουμφούκιος

Τώρα με τι καταπιάνεστε;

Βγάζουμε album, αλλά επιλέξαμε να το κάνουμε track by track. Νομίζω πως λειτουργεί καλύτερα έτσι. Δίνεις χρόνο στον ακροατή να απορροφήσει το album ευκολότερα με τον χρόνο του.


Ευχαριστούμε την Εύα Μπεσλεμέ για τις φωτογραφίες της και το Barrett για τη θερμή φιλοξενία του.


Project Uncut στο Facebook (εδώ)

Σχόλια