Η SEM. μας λέει “This isn’t me” στο νέο της τραγούδι και πριν το απολαύσουμε, ας τη γνωρίσουμε λίγο καλύτερα.

Η Πόπη Σεμερλιόγλου γεννήθηκε στον Χολαργό, αλλά μεγάλωσε στην Πεντέλη. Από πολύ μικρή ασχολήθηκε με τη μουσική και το πιάνο, το οποίο σπούδασε έως τα 21 της χρόνια, ολοκληρώνοντας με επιτυχία τις σπουδές της στην κλασική μουσική.

Πρώτη επαφή σου με τη μουσική;

Πρώτη πρώτη επαφή ήταν όταν ήμουν έξι χρονών και η μητέρα μου πήρε δώρο ένα αρμόνιο και βαρούσα τα πλήκτρα, ενώ αυτό έπαιζε στον αυτόματο το Happy Birthday. Ξετρελάθηκα και, όταν πια ανακάλυψα ότι ο κολλητός μου στην 1η Δημοτικού έχει γραφτεί πιάνο στο Ωδείο, θέλησα και εγώ να αρχίσω άμεσα μαθήματα.

Από τα 7 μου έως 21 που τελείωσα τις σπουδές μου έκανα με τον ίδιο δάσκαλο μαθήματα. Ήταν αυστηρός και σαν πρώτη εικόνα με είχε τρομάξει, αλλά τελικά-όπως μου αποκάλυψε μετά από καιρό-ήταν αυστηρός για να με πιέζει να προσπαθώ περισσότερο, γιατί έβλεπε πως έχω κλίση στο πιάνο. Τώρα βρισκόμαστε και γελάμε με όλο αυτό.

Ένα μικρό μουσικό διάλειμμα για να απολαύσουμε το This isn’t me.


Το “T.I.M. (This Isn’t Me)” είναι το πρώτο single από το επερχόμενο album της SEM.
Music & Lyrics: SEM. Cinematography: Eva Balasi Styling: Yiorgos Mesimeris Set Design: Daphne Monastirioti Make up & hair: Annita Thomaidou Film Producer: Eva Balasi Music Producer: Sérgios Voúdris Starring: SEM. & George Andrianos Year of Release: 2019

Και συνεχίζουμε την κουβεντούλα μας..

Πρώτα ακούσματα;

Σε αυτό το κομμάτι ήμουν πολύ τυχερή γιατί ο πατέρας μου, αν και δεν έχει άμεση σχέση με τη μουσική, ήξερε από καλή μουσική και μου έβαζε να ακούω Led Zeppelin, Deep Purple, κ.ά. Όταν πια στην 1η Γυμνασίου μου πήρε δώρο ένα DvD του Phill Collins, τρελάθηκα, κόλλησα μαζί του! Ακόμα το βάζω που και που και τον βλέπω να παίζει..

Ως έφηβη τι άκουγες;

Στην εφηβεία άλλαξα λιγάκι και άκουγα πολύ: Radiohead, Muse και Disturbed (αυτούς μάλλον μου τους κόλλησε κάποιο αγόρι που μ΄άρεσε..) και λάτρευα Linkin Park! Τώρα έχω εμπλουτίσει τα ακούσματα μου αρκετά και ενώ είμαι μεταλού, ακούω πολύ Pop πραγματάκια. Σκέψου ότι αυτήν την περίοδο αγαπημένος μου δίσκος είναι το Deep Water του Cape Francis.

Από Έλληνες ποιους ξεχωρίζεις;

Τον Φοίβο Δεληβοριά σίγουρα! Αλλά πέραν του τεράστιου Φοίβου υπάρχουν τρομεροί καλλιτέχνες στη γενιά μου όπως: η Daphne Lz (από Daphne and the Fuzz), ο Tom Yosi, η Lou και η Sma rag da. Όλοι τους είναι εξαιρετικοί μουσικοί και καλοί μου φίλοι.

Αυτήν την περίοδο τι κάνεις;

Ηχογραφώ το album μου παρέα με τον τρομερό μουσικό Σέργιο Βουρδή.

Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Ήμουν μεγάλη φαν της μπάντας του, The Voyage Limpid Sound, πήγαινα σε όλα τα live τους και καθόμουν πρώτη σειρά. Τελικά γνωριστήκαμε μέσω κοινών γνωστών και έπειτα από καιρό πήγα για ένα γύρισμα στη δισκογραφική του την Diskex, γιατί το λάτρευα σαν μέρος.

Τα είπαμε λιγάκι και αποφασίσαμε να βγάλω ένα single εκεί. Άρεσε και στους δυο μας η συνεργασία και τώρα την συνεχίζουμε βγάζοντας ολόκληρο άλμπουμ. Με βοηθάει πάρα πολύ σε όλα.

Ο Σέργιος δεν είναι απλώς παραγωγός μου, με βοηθάει τόσο στις ενορχηστρώσεις που θα έλεγε κανείς ότι πρόκειται για μαέστρο, είναι ένα μουσικό πολυεργαλείο.

Πώς θα λέγεται το άλμπουμ;

Αυτό δεν το ξέρω ακόμα. Βγάζω το άλμπουμ όλο μαζί (και όχι κομμάτι-κομμάτι) για να χει ροή και να μη χάνεται το συναίσθημα. Όταν έχω πιάσει 100% το συναίσθημα του δίσκου τότε θα του δώσω και όνομα.

Πέρα από το άλμπουμ τι να περιμένουμε στο άμεσο μέλλον από σένα;

Θέλω να έχω βγάλει τον δίσκο μέσα στο καλοκαίρι, οπότε αμέσως μετά θα κάνω μία live παρουσίαση δίσκου. Στο ενδιάμεσο έχω 11 Μαΐου ένα live στον Τεχνοχώρο “Χίμαιρες” παρέα με τον Δημήτρη Λοΐζο, ο οποίος κάνει μαγικά πράγματα με την κιθάρα και τα πετάλια του! Αφού ολοκληρώσω με αυτά, θέλω να ταξιδέψω λιγάκι. Δεν έχω ταξιδέψει πολύ και νομίζω πως ήρθε η ώρα να αρχίσω..


Ευχαριστούμε την Εύα Μπεσλεμέ για τις εξαιρετικές φωτογραφίες της.


SEM. στο Facebook

Σχόλια