Την λένε Ειρήνη Κυδωνάκη, είναι ηθοποιός και στην ζωή της μπήκε και το ράδιο, το οποίο λατρεύει εξίσου πολύ. 

Είναι πνεύμα καλλιτεχνικό. Αγαπάει οτιδήποτε έχει σχέση με την τέχνη. Όπως μας δηλώνει, λέει ότι αν δεν ασχολιόταν με το θέατρο και την τέχνη γενικότερα θα ήταν ένας άδειος άνθρωπος. Της αρέσει να ανακαλύπτει νέα πράγματα γιατί έτσι ανακαλύπτει και τον εαυτό της και παράλληλα ότι η ζωή κρύβει πολλά όμορφα μυστικά που πρέπει να ανακαλύψεις!

Η εκπομπή της “Make Noise” είναι μια ραδιοφωνική εκπομπή που έχει σκοπό να «κάνει φασαρία» με την καλή έννοια με νέα ηχοχρώματα, νέους καλλιτέχνες και όλα αυτά με κέφι και μπρίο!

Σκοπό έχει παράλληλα, αυτά τα 90 λεπτά που κρατάει να είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα για τον ακροατή, να τον κάνει να γελάσει, να ηρεμήσει, ν΄ ανακαλύψει, να τραγουδήσει, να χορέψει ή οτιδήποτε άλλο θέλει!

Τι σε έκανε να ανταποκριθείς στην θέση της ραδιοφωνικής παραγωγού;

Πάντα με ενδιέφερε το ραδιόφωνο. Αγαπώ πολύ την μουσική. Μου αρέσει να ανακαλύπτω νέους καλλιτέχνες, νέα είδη μουσικής κ, ηχοχρώματα και χροιές ιδιαίτερες. Όταν έμαθα ότι άνηκα στο δυναμικό του radiobook μου ήρθε ξαφνικό , δεν το περίμενα. Ήταν μια πολύ όμορφη έκπληξη για μένα! Ήταν κάτι που ήθελα να κάνω καιρό και είμαι πολύ χαρούμενη που πραγματοποιήθηκε!

Με τι είδους θέματα ασχολείσαι στην εκπομπή;

Ασχολούμαι με ότι θέμα μου κεντρίζει το ενδιαφέρον και νιώθω ότι πρέπει να το πω. Ουσιαστικά στην εκπομπή μου είμαι ο εαυτός μου και αυτό βγάζω προς τα έξω!

Πως θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου μέσα από την μουσική με ένα κομμάτι;

Το τραγούδι που με αντιπροσωπεύει και ταυτίστηκα μαζί του μόλις το άκουσα ήταν το «How to fight loneliness» από τους Wilco. Θεωρώ πως  ό,τι και να σου συμβεί στην ζωή, καλό ή κακό πρέπει να το αντιμετωπίζεις με χαμόγελο, έστω και στραβό, να κοιτάς το πρόβλημα κατάματα και να λες «οκ, νέα πρόκληση, πάμε!» Η ζωή είναι πολύ μικρή για να μας παίρνει από κάτω και να μην ζούμε!

Τι σου δίνει μεγαλύτερη ικανοποίηση στη δουλειά αυτή;

Μεγαλύτερη ικανοποίηση μου δίνει όταν βλέπω την αγάπη και την στήριξη του κόσμου. Ένας καλός λόγος μου αρκεί για να με κάνει να νιώσω ότι η δουλεία που κάνω σπίτι για να βγάλω την εκπομπή της επόμενης εβδομάδας έχει ανταπόκριση και αρέσει! Είναι δύναμη να βλέπεις ανθρώπους να σου δείχνουν την αγάπη και την στήριξη τους! Αυτό με κάνει να γίνομαι ακόμα καλύτερη, όχι μόνο για το ράδιο, αλλά και γενικά.

Ποιες είναι οι επαγγελματικές φιλοδοξίες της εκπομπής σου;

Η εκπομπή μου έχει σκοπό να αναδεικνύει νέους καλλιτέχνες και νέες δουλειές. Στηρίζω πολύ αυτούς τους ανθρώπους γιατί και εγώ είμαι νέα καλλιτέχνης, οπότε καταλαβαίνω απόλυτα την αγωνία και την προσπάθεια τους. Παράλληλα μέσω της εκπομπής έχω και εγώ την δυνατότητα να γνωρίζω αυτά τα νέα ταλέντα.

Η αλήθεια είναι ότι ενθουσιάζομαι πολύ κάθε φορά που έχω κάποιον καλεσμένο στην εκπομπή, γιατί εκτός από την αγωνία και την χαρά που έχω να τους γνωρίσω, μου βγάζουν και αυτή την υπέροχη αύρα που με χαροποιεί ιδιαίτερα! Η αύρα του καλλιτέχνη είναι μαγική!

Ποια είναι τα κριτήρια επιτυχίας μία ραδιοφωνικής εκπομπής

Η θετική αύρα, η δουλειά και το να είσαι ο εαυτός σου πιστεύω πως είναι το Α και το Ω για να θεωρηθεί μια εκπομπή πετυχημένη.

To αγαπημένο σου χρώμα;

Το μπλε και όλες του οι αποχρώσεις!

Τον ανανά σαν υλικό μέσα στην pizza πως τον βρίσκεις;

Αν και αγαπώ να ανακαλύπτω νέες γεύσεις, θα προτιμούσα την χωριάτικη πίτσα!

Κάθε πότε σε ακούμε και ποιες μέρες;

Αν κάποιος έχει την περιέργεια να με ακούσει μπορεί να συντονιστεί τις Τεταρτες  στο radiobook.gr, γύρω στις 21:00 και να με ακούσει.

Σχόλια