Ε ναι ρε μ@λ@κα μου. ΝΑΙ! Αυτό ήταν επεισόδιο στο Game of Thrones!

Τώρα μάλιστα.

Στην καρδιά μου θα έχω να λέω, πως αυτό το επεισόδιο ήταν το 1ο του 8ου κύκλου και πως τελικά ο κύκλος αυτός, του Game of Thrones, θα έχει μόνο 5.

Από που να αρχίσω δεν ξέρω.

Ηθελα να πω πολλά, αλλά πιστεύω πως αυτήν την στιγμή λόγω του επερχόμενου μεγάλου μακελειού, καλό θα ήταν να αναλύσουμε τις πιθανότητες των αγαπημένων μας ηρώων και να μιλήσουμε με αριθμούς.

ΚΑΜΕΡΑ ΣΕ ΕΜΕΝΑ

Τζέϊμυ Λάνιστερ

Ρε φιλαράκι δεν γίνεται αυτός ο άνθρωπος να έχει τέτοια μετάλλαξη μέσα στο Game of Thrones. Είχε τα @@ίδια να πάει κόντρα στον έρωτα του και να τηρήσει τον λόγο του, να πάει να πολεμήσει στο Winterfell.

Ήξερε ότι θα είναι το μαύρο πρόβατο και παρόλ’ αυτά πήγε παίρνοντας όλα τα ρίσκα.

Φάνηκε στοιχειωμένος και μετανιωμένος για τον Μπραν, ο οποίος όντας σοφότερος του κράτησε λιγότερη κακία και απ’ όσο κρατάει ένας φανατικός αντιLannister τηλεθεατής.

Φοβεροί όλοι οι διάλογοι του και γενικά νομίζω πως αυτό το θλιμμένο, ταλαιπωρημένο, κουρασμένο και έτοιμο να πεθάνει ύφος του ταιριάζει απόλυτα.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ: 90%

Σάνσα Στάρκ

Η Σάνσα πέρασε από 40 κύματα -και εν τω μεταξύ παίζει να είναι ο μόνος χαρακτήρας που περνούσε τα πάνδεινα και την έκραζε ο όχλος συνεχώς- όμως τώρα στα δύσκολα μου θυμίζει τον πατέρα της σε πιο εξελιγμένη μορφή.

Ο πατέρας της ήθελε να είναι δίκαιος, όμως, τον πιτσιρικά στην αρχή τον αποκεφάλισαν. Και μετά αποκεφαλίστηκε και αυτός. Ήταν πρώτος κύκλος τότε.

Μέσα σ’ όλο αυτό να προσθέσω πως τον πιάναν όλοι κότσο (για πιάσε τώρα κότσο την Σάνσα… Θα σε τυλίξει σε λαδόκολλα και θα σε σουβλίσει για αρνί το Πάσχα).

Τώρα στον τελευταίο κύκλο η Σάνσα χαρίζει την ζωή στον Tζέϊμυ και κάτι μου λέει πως καρμικά θα την γλιτώσει του ΝΚ…

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ: 5%

Ντενέρις

Η Ντενέρις μας είναι άχρηστη πλέον.

Ταργκάριεν να κυβερνήσει βρήκαμε και μάλιστα κάποιον που μπορεί να κάνει και παιδιά. Η Δρακομάνα δεν μπορεί να κάνει, οπότε δεν μας χρειάζεται.

Εκτός αυτού δεν θυμάμαι κανέναν πρωταγωνιστή σε σειρά ή σε ταινία που να θέλει τόσο πολύ να κυβερνήσει ή να θέλει να κατακτήσει την κορυφή και να μην πέθανε.

Ένδοξα ή άδοξα πάντως πέθανε. Χαρακτηριστικό και σχετικά πρόσφατο παράδειγμα στο ”Hobbit” o Θόριν.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ: 101%

Τζον Σνόου

Δεν θα το κρύψω. Σαν Σνόου, τον είχα από τα φαβορί να πεθάνει στις 2 μάχες που έρχονται. Ως Ταργκάριεν, όμως, νομίζω πως τώρα αλλάζει η φάση.

Συν τοις άλλοις δείχνει πιο ώριμος και έτοιμος από ποτέ άλλοτε να ηγηθεί, γνωρίζοντας που πρέπει να βγει μπροστά και που να κάνει πίσω.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ: 15%

Τύριον Λάνιστερ

Να πολεμάει δεν μπορεί, να τρέξει να σωθεί δεν μπορεί, να δίνει συμβουλές σωστές πλέον δεν μπορεί. Τι να τον κάνουμε τον Τύριον; Δεν πίνεται και το κρασί στο Γουίντερφελ. Επόμενος.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ: 95%

Άρια Στάρκ

Η Άρια με έχει εντυπωσιάσει με την εξέλιξη της. Αλλά κάπου είδα μια σκηνή σπόιλ που έτρεχε σαν χεσμένη, γιατί μάλλον ο ΝΚ πραγματοποιούσε επέλαση (για να πραγματοποιούσε επέλαση μέσα στο Γουιντερφελ πάει να πει ότι δεν έχει μείνει κανένας εκεί έξω). Καταλαβαίνεις…

Την Άρια την είχαμε όλοι για να σβήνει άτομα από την λίστα της και περιμέναμε ξεχρεώσει και την Σέρσι… Του Κλεγκέιν του την χάρισε, του Μπέρικ του την χάρισε… Μισές δουλειές κάνει κι αυτή.

Στην τελική έκαμε και αυτό το πως το λένε…. το σεχ, οπότε μπορεί να φύγει γεμάτη από αυτή την ζωή.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ: 85%

Σάμγουελ Τάρλυ

Ο Σαμ Τάρλυ, ο ΣΦΑΓΙΑΣΤΉΣ WHITE WALKERS και ΕΡΑΣΤΗΣ ΚΥΡΙΏΝ όπως έχω ξαναπεί, είναι ο πιο εξελίξιμος χαρακτήρας. Είναι ο μόνος που κατάφερε από το απόλυτο τίποτα να φτάσει να ζει τόσους κύκλους και ο μόνος που κατάφερε να κάνει και οικογένεια.

Πολλοί λένε πως θα πεθάνει από τους πρώτους την Κυριακή. Γατάκια…

Κατ’ εμε θα γίνει και Μέιστερ και θα διαδεχθεί και τον πατέρα του στον Οίκο του.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ: 10%

Θήον Γκρέϊτζοι

Φοβερός χαρακτήρας. Του Χριστού τα πάθη έχει τραβήξει και αυτός. Πιστεύω θα πεθάνει ΕΝΔΟΞΑ προκειμένου να σώσει τον Μπραν ή την Σάνσα.

Για να είμαι ειλικρινής πιστεύω πως όλοι οι ευνουχισμένοι θα πεθάνουν μέχρι το 4ο επεισόδιο. Και να μείνουν εδώ που τα λέμε τι να τους κάνουμε;

Μόνο ο Βάρυς πιστεύω πως θα τα καταφέρει για να εκπροσωπεί και κάποιος στο τέλος τους σοφούς και πανέξυπνους τύπους που φτάνουν μακριά με το μυαλό τους και όχι με το σπαθί τους.


ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ (ο Theon): 90%

Τόρμουντ

Εντάξει τον τύπο τον βύζαινε γκόμενα γίγαντας. Τι να λέμε τώρα. Ο άνθρωπος επιβίωσε από επικές μάχες μέχρι σήμερα. Κατά την γνώμη μου θα επιβιώσει απ’ όλο αυτό που έρχεται κυρίως για να έχει μείνει στο τέλος και κάποιος εκπρόσωπος των Αγρίων στην σειρά. Ο τελευταίος νομίζω πως είναι.


ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ: 10%

Και επειδή δεν γίνεται να αναλύσουμε τους πάντες στο Game of Thrones, ας πάμε και μια μπαμ μπαμ και τους υπόλοιπους.

Ο Μπέρικ ο φαντασιόπληκτος σκοταδιστής -Η Λουκά της εποχής θα πεθάνει.

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ: 100%

Ο Κλεγκέιν πιστεύω θα την βγάλει καθαρή, γιατί κατά την γνώμη μου μόνο αυτός ή ο ΝΚ μπορούν να σκοτώσουν το Βουνό.

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ: 15%.

Η Μπριέν εκπλήρωσε το όνειρο ζωής που είχε να γίνει ιππότης, οπότε μπορεί και αυτή να πεθάνει πλήρης.

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ: 100%

Ο Γκριζοσκώληκας θα πεθάνει. Έζησε το παραμύθι και αυτός της ελευθερίας και του έρωτα σε αυτήν την ζωή και μπορεί να φύγει πλήρης.

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ: 100%

Ο Τζέντρυ θα ζήσει. Ο τύπος με το σφυρί (τσεκούρι; δεν θυμάμαι) είναι πολεμική μηχανή.

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ: 15%

O Tζόρα νομίζω πως αρκετά απέτυχε στην ζωή του και ταλαιπωρήθηκε. Καληνυχτάκιας πρώτης γραμμής του Game of Thrones, ήρθε η ώρα να μας χαιρετήσει πεθαίνοντας για την Ντανέρις του.

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ: 100%

Ο Πόντρικ (τι φωνάρα έχει ο τύπος) εννοείται και θα πεθάνει κι αυτός. Εδώ θα πεθάνουν άλλοι κι άλλοι. Βασικά, για να είμαι ειλικρινής πιστεύω πως μεταξύ Πόντρικ και Τζέντρυ θα πεθάνει ένας. Οχι και οι 2. Το γιατί δεν το ξέρω. Ίσως γιατί και οι 2 είναι λαϊκά παιδιά με το ίδιο στιλ και ψυχούλες.

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ: 50-50 ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΕΝΤΡΥ

Ο Μπράν Σταρκ εύχομαι να πεθάνει. Δεν ξέρω πως. Εχουν πεθάνει τόσοι για πάρτι του και ο τύπος είναι τόσο απαθής που τον έχω μισήσει. Εύχομαι να πεθάνει μπας και πεθάνει μαζί του και ο ΝΚ.

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ: 95%

Ο Μπρον επίσης πιστεύω πως θα πεθάνει. Αυτός θα πάει να σκοτώσει και καλά τα αδέρφια Λανιστερ αλλά εγώ τους βλέπω ή να καταλήγουν να πίνουνε ρακόμελα ή να θυζιάζονται ο ένας για τον άλλον.

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ: 85%

Ο Εντ εννοείται πως θα πεθάνει. Θα πληγωθώ βαθύτατα γιατί τον αγαπώ πολύ αλλά αν είναι να μείνουν 5-6 ήρωες στο τέλος, δεν νομίζω να μείνουν και ο Σνόου και ο Σαμ και ο Εντ. Οπότε είναι πρώτο φαβορί.

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ: 100%

Ο Σερ Ντάβος γέρασε και αυτός. Πανάξιος κατάφερε να βγάλει την Μάχη των Μπάσταρδων, αλλά δεν γίνεται στην ηλικία που είναι να μπορεί να παίξει ο άνθρωπος και Premier League και Champions League, Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή.

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ: 90%

Η Γκίλυ μόνο και μόνο που είναι σόι με τους Walkers εγώ θα την άφηνα να ζήσει. Ας ζήσει και κάποιο ολοκληρωμένο ζευγάρι σε αυτή την σειρά ρε π..στη μου…

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ: 10%

Εν τω μεταξύ αν είδα καλά στην πρώτη – πρώτη γραμμή είναι οι Ντοθράκι… Ούτε κολυμπηθρόξυλο δεν βλέπω να μένει απ’ αυτούς. Τόσους κύκλους τους είχα άχτι.

Για την μικρή Λυάννα θα μου επιτρέψετε να μην πάρω θέση, γιατί την λατρεύω. Δεν θα είμαι αντικειμενικός. Θα παίξω απλά ένα Fan Bet και θα πω πως θα επιζήσει.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Αυτό που έρχεται την Κυριακή θα είναι πέρα από κάθε φαντασία λένε… Φαντάζεστε στο τέλος να μην πεθάνει κανένας. Έτσι, για το γιόλο να μας τρολάρουν οι σκηνοθέτες; Δεν ξέρω αν θα το ήθελα αυτό.

Πάντως όπως και να έχει θεωρώ πως η Σέρσι θα πεθάνει σίγουρα, καθώς είναι και η μόνη Λάνιστερ, που δεν πλήρωσε το χρέος της. Την υπόσχεση της να βοηθήσει στην μάχη των μαχών.

Τώρα θα μου πεις πολύ σωστά. Γι’ αυτόν τον λόγο θα πεθάνει; Έχει 3 δις λόγους να πεθάνει η κάργχια. Σωστό και αυτό.

Όψόμεθα.

Να περνάτε καλά και να προσέχετε… Keep Good!

Σχόλια