Μία εθελοντική πρωτοβουλία ενός συνανθρώπου μας που προσφέρει μέσα από την ζωή και την τέχνη της, στην τοπική και όχι μόνο κοινωνία της.

Δύο σύλλογοι που και πάλι στηριγμένοι στην προσωπική πρωτοβουλία αγκαλιάζουν και στηρίζουν συνανθρώπους μας δείχνοντας μας τον δρόμο και θυμίζοντάς μας την ουσία της ανθρωπιάς.

Στην περίπτωση της κ. Έφης Μανιάτη και των συλλόγων ‘Μέριμνα Γήρατος΄ και ‘Αμαρυσία Εστία’ (ΑΜΕΑ) συναντούμε περιπτώσεις που δεν περιμένουν το τι η εποχή τους θα κάνει για εκείνους αλλά τι πρέπει να κάνουν εκείνοι για την εποχή τους. Τα μέτωπα για τον άνθρωπο της εποχής μας είναι πολλά,έχουμε εγκλωβιστεί σε ένα φαύλο κύκλο οπού η υπέρμετρα πολύωρη εργασία μας και τα μικρά η μεγάλα προβλήματα εξουθενώνουν σε τέτοιο βαθμό που οι ελάχιστες ώρες μακριά τους αναλώνονται σε μία ψυχική και σωματική απραξία ,νομίζοντας ακούσια πως αυτό είναι ξεκούραση και μία είδους επαναφόρτιση. Κοιτάζοντας όμως μακριά από μία οθόνη τηλεόρασης η ενός κινητού τηλεφώνου θα συναντήσουμε τον συνάνθρωπο μας και μέσα σε εκείνον τον ίδιο μας τον εαυτό. Βοηθώντας κάποιον, εθελοντικά , δίχως κάποιο όφελος, βλέπουμε να επιστρέφει μέσα μας αυτή η συναισθηματική και ψυχική ηρεμία  που μας αποδεικνύει πόσο αληθινή και πόσο στη φύση του ανθρώπου είναι να νοιάζεται και να φροντίζει τον εαυτό του,φροντίζοντας τον άλλον.
Μακάρι τέτοιες πρωτοβουλίες και δράσεις να γίνουν και πάλι μία καθημερινή ανθρώπινη συνήθεια, με τον καθένα να συνδράμει στον βαθμό που μπορεί, με την βεβαιότητα πως κάποια μέρα στην δική σου ανάγκη, κάποιος θα βρεθεί εκεί.

Μ.Τρίτη – Μ.Τετάρτη (23-24 Απριλίου)
Συμβολή οδών Ερμού και Πλαστήρα

Φιλανθρωπικό παζάρι με έργα της ζωγράφου , Έφης Μανιάτη.

Έφη Μανιάτη

Γεννήθηκε στο Μαρούσι όπου και διαμένει.
Σπούδασε για 2 χρόνια στο καλλιτεχνικό εργαστήριο με δάσκαλο τον κ.Θεόδωρο Ζαπάντη και για 6 χρόνια στο Ελεύθερο Εργαστήριο με δάσκαλο τον καθηγητή Καλών Τεχνών κ. Άρη Μακρίδη.Έχει συμμετάσχει σε Πανελλήνιες εκθέσεις του Φιλολογικού Συλλόγου ‘Παρνασσός’ 1994-2005 καθώς και σε πανελλήνιες εκθέσεις της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς 1996-2010.Έχει λάβει 2 επαίνους Πανελληνίων εκθέσεων και 12 τιμητικές διακρίσεις. Έργα της βρίσκονται σε Δημόσιους χώρους και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ.

Έχει λάβει τιμητική διάκριση από την ακαδημία Αθηνών για το καλλιτεχνικό και εθελοντικό της έργο.

Το 2010 έλαβε το Α! Βραβείο στην Πανελλήνια έκθεση Φιλολογικού Συλλόγου ‘Παρνασσός ‘, για ζωγραφικό της έργο.
Είναι Πρόεδρος-εκπρόσωπος μελών ΚΑΠΗ Αμαρουσίου.
Πρόεδρος Φίλων γονέων παιδιών ΑΜΕΑ η ‘Αμαρυσία εστία’
Γεν. Γραμματέας περιηγητικού Εκδρομικού συλλόγου Αμαρουσίου.
Εθελόντρια δασκάλα ζωγραφικής ΚΑΠΗ Αμαρουσίου από το 2007 έως σήμερα.

Σύλλογος ‘Μέριμνα Γήρατος’

Έτος ιδρύσεως 1968, ιδρύτρια και πρόεδρος Ελένη Φιλιππάτου-Παπασυμεών.
Φιλανθρωπικός σύλλογος για οικονομική ενίσχυση σε μοναχικά και άπορα άτομα.

Σωματείο ‘Αμαρυσία Εστία’ ΑΜΕΑ

Έτος ιδρύσεως 2007, ιδρύτρια και πρόεδρος Σοφία Κοντοπούλου.Σωματείο με στόχο την παροχή υπη­ρεσιών απα­σχόλησης, εκπαίδευσης ψυχαγωγίας, εργα­σιακής αποκατάστα­σης και κοινωνικής προσαρμογής για άτομα με αναπη­ρία

Σχόλια