«Στο πλαίσιο της Εαρινής Ισημερίας και της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης»

Ο Ιάννης Πανταζίδης και οι συνεργάτες-καλλιτέχνες του Πολιτιστικού Ομίλου «Κέντρο Τέχνης» με την ευκαιρία της Εαρινής Ισημερίας και στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, διοργανώνουν για 14η συνεχή χρονιά, την θεσμοθετημένη πλέον Εαρινή Ομαδική Εικαστική Έκθεση του 14ου Εαρινού Bazaaart 2019, με τίτλο: «OΝΑR – ΟΝΕΙΡΑ».

Η έκθεση θα εγκαινιασθεί την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 και ώρα 8 το βράδυ στο Κέντρο Μαρμαρογλυπτικής Τέχνης/ Marble Art Center (Στασινού 8Α,  Πλ. Προσκόπων, έναντι αγάλματος Τρούμαν, μετρό Ευαγγελισμός) και η διάρκεια της θα είναι μέχρι 24 Απριλίου 2019.

Την έκθεση συντονίζει ο εικαστικός Παύλος Ντεμπέμπε.

Στην 14η εικαστική αυτή εκδήλωση, που αποτελεί μια γιορτή τέχνης για τον ερχομό της άνοιξης, συμμετέχουν με τις ευρηματικές εικαστικές δημιουργίες τους, που με πολύ κέφι και μεράκι κατασκεύασαν από διάφορα υλικά οι παρακάτω καλλιτέχνες:

Κίμων Αξαόπουλος, Κάτια Βαρδουλάκη, Γεωργία Βόμβα, Νεκταρία Βιτζηλαίου, Ελένα Γαϊτάνη, Γιάννης Γαλαίος, Γιώργος Γκιζάρης, Μάρω Γυπάκη, Σταυριέλενα Δημητρακοπούλου, Παναγιώτα Ζαρμπουζιάνη, Μανόν Πανα Καΐρη, Σταύρος Καρνάκης, Γεώργιος Καρποντίνης, Δανάη Λυμπέρη, Μπέτυ Λυρίτη, Όλγα Μαντζουράνη, Μαριλένα Μέλη, Ανδρομάχη Μοντζoλή, Μαρία Μπαλάφα, Ελένη Ντίνια Μπούνταλη, Ιουλία Μπουτ, Παύλος Ντεμπέμπε, Άρης Πορτούλας, Χρήστος Πρόντης, Γαρυφαλιά Σιωρά, Κατερίνα Σταμπολίτη, Στέφανος Τσίγκος, Ρένα Φλώρου, Κυριακή Φρεντζά, Laure Shawwah.

Τα έργα που θα παρουσιασθούν έχουν για θέμα: Το «OΝΑR» δηλαδή τα ΟΝΕΙΡΑ», αφού αυτο-αποκαλύπτουν τις βαθύτερες επιθυμίες του καθενός όταν τον επισκέπτονται κατά τον ενύπνιο.

Αυτά τα προσωπικά όνειρα εκφράζονται μέσα από πρωτότυπα εικαστικά έργα και αντικείμενα τέχνης του κάθε καλλιτέχνη που συμμετέχει στην έκθεση όπως: μικρο-γλυπτά από πέτρα ή μέταλλο, εναλλακτικά κοσμήματα, κατασκευές μικτής τεχνικής, φωτογραφίες και ζωγραφικοί πίνακες.

Σημειώνουμε ακόμα πως, οι καλλιτέχνες δημιούργησαν τα έργα αυτά, εμπνεόμενοι και από την εαρινή ισημερία και την ποικίλη θεματολογία της ποίησης. Έχουν αποδώσει περίτεχνα, το σφρίγος της ζωής που επιφέρει η άνοιξη, χαρίζοντας σε όλους τους φιλότεχνους την χαρά της αισθητικής απόλαυσης και της δημιουργικής διεργασίας.

Η φιλοσοφία του θεσμού είναι, να εκτεθούν έργα από όλες τις τάσεις της σύγχρονης ελληνικής τέχνης, με μοναδικό κριτήριο, το να αποτελούν αυτά πηγή ζωής και για τον καλλιτέχνη που τα δημιουργεί αλλά και για τον φιλότεχνο που τα θεάται.

Μια εν δυνάμει τέχνη που να εκπορεύεται από όλους και να απευθύνεται σε  όλους. Μια τέχνη που να καλύπτει την βασική ανάγκη του ανθρώπου για ποιότητα ζωής στην πεζή καθημερινότητά του.

Ουσιαστικά πρόκειται για την “Τέχνη του Ευ Ζην”, μέσα από την εικαστική δημιουργική εμπειρία και έκφραση,η οποία αποτελεί ταυτόχρονα μια Αυτοθεραπευτική μέθοδο όπως αυτή που εφαρμοζόταν στα αρχαία Ασκληπιεία για την Προαγωγή Υγείας, σύμφωνα πάντα με τα κείμενα τηςελληνικής γραμματείας της τότε εποχής.


Πληροφορίες:

Εγκαίνια: Παρασκευή 12 Απριλίου και ώρα: 8.00 το βράδυ

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 7.00 – 10.00 μ.μ, Σαββάτο 11 π.μ. – 2μ.μ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6980-275555, 6942-075756, 210-7234061

Διεύθυνση: Κέντρο Μαρμαρογλυπτικής Τέχνης/Marble Art Center (Στασινού 8Α,  Πλ. Προσκόπων, έναντι αγάλματος Τρούμαν, μετρό Ευαγγελισμός)

e-mail: iannis.pantazidis@gmail.com
Facebook: @marbleart.gr

Δ ι ά ρ κ ε ι α: 12 – 24 Απριλίου 2019

Σχόλια