Ήρθε η ώρα να ερμηνεύσεις το ΟΙΔΑ!

«Αφιερωμένο» στη γνώση, την οποία η οργανωτική ομάδα προσεγγίζει μέσα από το αρχαιοελληνικό ρήμα «ΟΙΔΑ» είναι το πρώτο συνέδριο TEDx του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το TEDxNKUA 2019.

Όμως, ποιος είναι ο τρόπος που θα κατανοήσει το κοινό αυτή την έννοια;

Τη γνώση τη βιώνουμε από την πρώτη στιγμή που ερχόμαστε σε αυτό τον κόσμο. Είναι εκεί, στις εμπειρίες με τις οποίες εμπλουτίζουμε την ζωή μας, στα πρόσωπα που συναντούμε στην «διαδρομή» μας, στα διαφορετικά περιβάλλοντα στα οποία βρισκόμαστε…

H «βάση» της σκέψης της οργανωτικής ομάδας ξεκινά από μια σειρά από αντιθέσεις που περιέχουν τις έννοιες “ability”, “effort”, “guidance”.

Ability/Talent vs Live/Exist: Όταν απλά υπάρχεις με ταλέντα,με τα οποία έχεις γεννηθεί vs όταν ζεις πραγματικά θέλεις να διευρύνεις τους ορίζοντες σου και εξελίσσεσαι, αναπτύσσοντας τις ικανότητες σου.

Apathy/Effort vs Stasis/Evolution: Όταν είσαι απαθής απέναντι στη ζωή, μεγαλώνεις σ’ ένα πλαίσιο στασιμότητας vs όταν κάνεις προσπάθεια και το αποτέλεσμα είναι η εξέλιξη.

Dogma/Guidance vs Need/Must: Όταν κάποιος είναι δογματικός τείνει να σου επιβάλλει τι πρέπει να κάνεις vs όταν κάποιος αναγνωρίζει τις ανάγκες σου θέλει να σε βοηθήσει μέσω της καθοδήγησης βασιζόμενος στις δικές σου επιλογές.

Έτσι, προκύπτει η αμφισβήτηση… Είναι η γνώση, πραγματικά «παρούσα» σε κάθε στιγμή της ζωής όλων των ανθρώπων; Ή μήπως δεν έχουν όλοι το δικαίωμα να αποκτήσουν την πρόσβαση στη γνώση;

Παράλληλα, πως ξέρουμε πόσο «καλή» είναι η ποιότητα της γνώσης που λαμβάνουμε; Αν είναι αντικειμενική ή όχι; Αν είναι αληθινή ή ψεύτικη;

Τελικά, ξέρουμε τίποτα ή όχι; Μήπως είχε δίκαιο ο αρχαίος φιλόσοφος Σωκράτης, όταν είπε την περιβόητη φράση «ἕν οἶδα, ὅτι οὐδέν οἶδα», δηλαδή, «ένα ξέρω ότι δεν ξέρω τίποτα».

Πάρε και εσύ, λοιπόν, μέρος στον διαγωνισμό!

Πρόκειται για τη μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψεις τη γνώση και να ζήσεις από πολύ κοντά την εμπειρία του πρώτου TEDxNKUA, κερδίζοντας ένα VIP εισιτήριo από την οργανωτική ομάδα του συνεδρίου.

Πώς θα γίνει αυτό;

Δήλωσε συμμετοχή σε ένα φωτογραφικό διαγωνισμό μέσα από τον οποίο θα «παρουσιάσεις» τη δική σου ερμηνεία για το ΟΙΔΑ, ακολουθώντας τα 4 παρακάτω βήματα:

  1. Like στη σελίδα του TEDxNKUA στο Facebook ή Follow τον λογαριασμό του TEDxNKUA στο instagram.
  2. Κάνε tag έναν φίλο σου στα σχόλια, με τον οποίο θέλεις να έρθεις μαζί στο event.
  3. Στείλε τη φωτογραφία σου στο tedxnkua@gmail.com γράφοντας, πως διαφαίνεται το ΟΙΔΑ μέσα από τη φωτογραφία σου.
  4. Τέλος, δημοσίευσε τη φωτογραφία στο Facebook ή στο Instagram story σου (αντίστοιχα) με τα hashtags #ΤΕDxNKUA και #ΟΙΔΑ και tag το TEDxNKUA.

Κριτές του διαγωνισμού θα είναι οι φωτογράφοι Νίκος Ζήκος, Γιώργος Καποτάς και ο Αλέξανδρος Γρυμάνης καθώς και ο video producer Γεροχριστοδούλου Σταμάτης. Αυτές οι διακεκριμένες προσωπικότητες θα αποτελέσουν όλοι μαζί την κριτική επιτροπή.

Η νικητήρια φωτογραφία θα «ανέβει» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του συνεδρίου.

Ο τυχερός μαζί με την παρέα του θα απολαύσει όλα τα οφέλη του διακεκριμένου εισιτηρίου του και πιο συγκεκριμένα δωρεάν είσοδο, θέση στην πρώτη σειρά, πρόσκληση να γνωρίσει τους ομιλητές από κοντά, ενώ θα κερδίσει και special αναμνηστικά του συνεδρίου.

*για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό, μάθε εδώ.*

Σχόλια