Τα κατοικίδια για πολλούς ανθρώπους αποτελούν πηγή χαράς και ευτυχίας. Οι τρίχες, όμως, που αφήνουν πίσω τους;

Πολλοί θεωρούν πως τα κατοικίδια είναι ευλογία. Ειδικά όταν γυρίζεις σπίτι και να έχεις ένα σκύλο ή μια γάτα που θα τρέχει όλο χαρά πάνω σου.

Αν λοιπόν σου έχει τύχει αυτό που περιγράφω, τότε μπορείς απόλυτα να καταλάβεις την παρακάτω φράση: «Όλα τα άγχη και οι στεναχώριες εξαφανίζονται δια μαγείας».

Εκτός όμως από αυτές τις στιγμές ευτυχίας που ζεις με το κατοικίδιό σου, υπάρχει και ένα μεγάλο αρνητικό το οποίο το βιώνεις σχεδόν καθημερινά.

Ακόμη αναρωτιέσαι για τι πράγμα μιλάω;

Μα φυσικά για τις τρίχες που αφήνουν πίσω τους.

Τις τρίχες αυτές μπορείς να τις βρεις πάνω σε έπιπλα, ρούχα, κρυμμένες μέσα στην ντουλάπα σου ή όπου μπορείς να σκεφτείς.

Το ξέρω καλά, είναι πολύ άσχημο να βλέπεις κάθε φορά τις τρίχες από τα κατοικίδια -και σίγουρα σε ενοχλεί κι εσένα- να αιωρούνται από καναπέ σε καναπέ ή να τρυπώνουν σε περίεργες γωνίες.

Για τον λόγο αυτό δε θέλω να μου αγχώνεσαι.

Σου έχω την λύση.

1# Χαρωπή Νοικοκυρά

Πάρε ένα ζευγάρι λαστιχένια γάντια (αυτά τα χοντρά που χρησιμοποιείς συνήθως όταν κάνεις δουλειές). Βρέξε τα με λίγο νερό και πέρασε τα επάνω από το ύφασμα του καναπέ σου προκειμένου να προσελκύσεις τις τρίχες. Έπειτα ξέπλυνε το γάντι όταν γεμίζει με τις τρίχες και απλά επανέλαβε τη διαδικασία.

2# Επικίνδυνο στην Χρήση

Εάν ο όρος «χαρωπή νοικοκυρά» σε αποθαρρύνει και θες λίγο πιο σκληροπυρηνικές λύσεις, είμαι πάλι εδώ για σένα.

Σε ένα μπουκαλάκι φτιάξε ένα μείγμα με νερό και μαλακτικό ρούχων. Ανακίνησέ το πάρα πολύ καλά, ώστε το μείγμα να ομογενοποιηθεί, και άνοιξε πολλές μικρές τρυπούλες στο καπάκι του μπουκαλιού. Ύστερα από όλη αυτή την ιεροτελεστία, ψέκασε το κάλυμμα του καναπέ σου και ύστερα σκούπισε το.

3# Έπιπλα χωρίς τρίχες

Για να αφαιρέσεις τις τρίχες από ξύλινα έπιπλα, χρησιμοποίησε ένα μαλακό πανί και γυαλιστικό επίπλων ή αντιστατικό σπρέι σκόνης.

Ο ψεκασμός θα εξαλείψει το ηλεκτρικό φορτίο, κάνοντας την αφαίρεση τους ευκολότερη και μειώνοντας την πιθανότητα να κολλήσουν ξανά οι τρίχες.

4# Για καθαρά ρούχα

Στο στάδιο αυτό η λύση είναι πανεύκολη. Σε καμία περίπτωση δεν απλώνεις τα ρούχα σου σε χώρους όπου κυκλοφορεί το κατοικίδιό σου.

Επιπλέον σε όλα τα σούπερ μάρκετ υπάρχουν ειδικά ρολά στα οποία κολλάνε οι τρίχες. Είναι 100% εγγυημένα και δεν κοστίζουν και καμιά περιουσία.

Ευτυχώς έχουμε και κάποιους να μας σκέφτονται.

Σχόλια