Η φοιτητική ζωή αποτελεί την πιο ξένοιαστη περίοδο της ζωής μας. Πως όμως μέσα σε όλη αυτή την ανεμελιά μπορούμε να συνδυάσουμε και την δουλειά;

Το να είσαι, λοιπόν, φοιτητής δεν σημαίνει ότι η ζωή που θα κάνεις θα αποτελείται μόνο από στιγμές ξενοιασιάς και χαλάρωσης. Δυστυχώς τα πράγματα έχουν γίνει πολύ δύσκολα και για πολλούς φοιτητές, των οποίων η δουλειά κατά την φοιτητική τους ζωή είναι πλέον μονόδρομος.

Εκτός όμως από τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν, το να δουλεύεις κατά την φοιτητική σου ζωή, σου προσφέρει την δυνατότητα να πειραματιστείς.

Σου δίνεται επιπλέον το προνόμιο να γνωρίσεις πως είναι οι συνθήκες σε ένα εργασιακό περιβάλλον και να καταλάβεις πόσο δύσκολη είναι η αναζήτηση εργασίας.

Όταν λοιπόν καταφέρεις και βγεις νικητής από την μάχη της εύρεσης εργασίας, θα δεις ότι θα αισθανθείς οικονομικά ανεξάρτητος, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και θα αρχίσεις να νιώθεις ότι «πατάς» περισσότερο στα πόδια σου.

Σε όλον αυτό τον αγώνα όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάς με τίποτα τα μαθήματα και την σχολή σου. Καθώς αυτά αποτελούν το μέλλον σου.

φοιτητική ζωή

Αν λοιπόν σε κάποια φάση της ζωή σου νιώθεις πιεσμένος και ότι δεν μπορείς να τα καταφέρεις και τα δυο, θέλω να πιστέψεις στον εαυτό σου καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι πίστη και αφοσίωση στους στόχους σου.

Τι λες, είσαι έτοιμος να δεις πως θα συνδυάσεις την φοιτητική ζωή και την δουλειά;

Και ξεκινάμε…

1# Αρχικά, μίλα με τον υπεύθυνο στη δουλειά.

Προσπάθησε να είσαι από την αρχή ειλικρινής με τον υπεύθυνό σου. Συζήτησε μαζί του για τα ωράρια και τις μέρες που χρειάζεται να δουλεύεις.

Εξήγησέ του ότι κάποιες ώρες και μέρες πρέπει να βρίσκεσαι στην σχολή για να παρακολουθείς τα μαθήματα ειδικότητας. Και φτιάξτε μαζί το πρόγραμμα που θα βολεύει και τους δυο.

2# Δουλειά κοντά στο σπίτι σου

Αν βρεις δουλειά κάπου μακριά, θα χάνεις πολύ χρόνο καθημερινά στα μέσα συγκοινωνίας και θα κουράζεσαι παραπάνω με τα πηγαινέλα. Χίλιες φορές καλύτερα να δουλεύεις κοντά στο σπίτι σου και να αποταμιεύεις τα λεφτά των εισιτηρίων.

3# Βάλε προτεραιότητες

Αν έχεις ουσιαστικά να «παντρέψεις» δουλειά και διάβασμα στη σχολή, τότε πρέπει να θέσεις εσύ ο ίδιος κάποιους όρους.

Για παράδειγμα, όταν πλησιάζει η εξεταστική και θα χρειάζεται να περάσεις ώρες διαβάζοντας, φρόντισε να έχεις ενημερώσει εγκαίρως στη δουλειά σου, έτσι ώστε, αν είναι εφικτό, να πάρεις άδεια κάποιες μέρες μέσα στην εξεταστική.

Υ.Γ.:

Μια μικρή συμβουλή: Αν σε κάποια στιγμή συνειδητοποιήσεις πως η δουλειά έχει γίνει η προτεραιότητα σου, τότε καλύτερα να την αφήσεις και να επικεντρωθείς στις σπουδές σου.

Σχόλια