Σας συστήνεται και το σίγουρο είναι ότι θα θελήσετε και εσείς να πάτε στο event!

Αντλώντας έμπνευση από την πορεία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέσα στο χρόνο, έξι νέα παιδιά που ως φοιτητές βουτούν όλο και πιο βαθιά στη γνώση (συ)στήνουν το 2019 το πρώτο συνέδριο TEDx στην ιστορία του ΕΚΠΑ, με την ονομασία TEDxNKUA!

Στη «φαρέτρα» τους έχουν πολλούς κρυμμένους άσσους. Την ενέργεια, την όρεξη και την αφοσίωση που τους δίνει η πρώτη τους προσπάθεια να βάλουν το μεγαλύτερο και παλαιότερο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας στο χάρτη της παγκόσμιας TEDx κοινότητας.

Μοναδικές προσωπικότητες που θα ανέβουν στη σκηνή του TEDxNKUA, θα μιλήσουν για τις εμπειρίες και τα βιώματα τους και θα εκφράσουν τις απόψεις τους. Ένα θέμα πολυεπίπεδο και γεμάτο αντιθέσεις που αφορά όχι μόνο τους φοιτητές αλλά και ολόκληρη την κοινωνία. Έναν στόχο: να εμπνεύσουν, να προβληματίσουν και να κινητοποιήσουν το κοινό και να το κάνουν να δει τον κόσμο από μια διαφορετική σκοπιά.

Το ίδιο το Πανεπιστήμιο Αθηνών που υπήρχε ως ιδέα ήδη από την εποχή της Ελληνικής Επανάστασης και την «διαδρομή» του που ξεκίνησε επίσημα το 1837, με αποτέλεσμα να έχει πλέον 8 τμήματα, 33 σχολές, περισσότερους από 40.000 φοιτητές να παρακολουθούν στα έδρανα πάνω από 2.000 καθηγητές να προσφέρουν τις γνώσεις τους.

TEDxNKUA

Καθόλου τυχαία δεν είναι η αναφορά στην ιστορία του εκπαιδευτικού ιδρύματος, αφού η οργανωτική ομάδα που βρίσκεται πίσω από το TEDxNKUΑ πιστεύει ότι, όσο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε το παρελθόν, άλλο τόσο σπουδαίο είναι να κάνουμε βήματα μπροστά.

Και είναι πανέτοιμη να κάνει ακριβώς αυτό:

Να βάλει το δικό της «λιθαράκι» στην εξέλιξη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι προετοιμασίες για το TEDxNKUΑ γίνονται με εντατικούς ρυθμούς. Συναντήσεις, συζητήσεις, φρέσκα πρόσωπα, πολλές ιδέες που θα υλοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα εκπλήσσοντας ευχάριστα τους τυχερούς, που θα απολαύσουν σε λίγους μήνες το συνέδριο από κοντά.

Για να γίνετε και εσείς μέρος των συναρπαστικών εξελίξεων, ακολουθήστε το TEDxNKUΑ στα κοινωνικά δίκτυα και μείνετε συντονισμένοι για να … γνωρίσετε τη συνέχεια!

Βρείτε το TEDxNKUA στα παρακάτω social media:

https://www.facebook.com/TEDxNKUA/

https://www.linkedin.com/company/tedxnkua

https://www.instagram.com/tedxnkua/

Σχόλια