Body Mirror System: Η ψυχή μας αντανακλά ό,τι την τυραννά στο σώμα μας και είναι στο χέρι μας να ανοίξουμε τα μάτια μας σε αυτό!

Μια μικρή εισαγωγή για το σεμινάριο Body Mirror System.

Το σεμινάριο, Body Mirror System, που πραγματοποιείται πλέον της μιας δεκαετίας σε ολόκληρο τον κόσμο, βασίζεται στη μέθοδο του Martin Brofman, η οποία συνδυάζει τη δυτική ψυχολογία με την ανατολική φιλοσοφία και τον διαλογισμό. Στηρίζεται στην αρχή πως οι σκέψεις -συνειδητές και υποσυνείδητες επηρεάζουν το σώμα και τη ψυχική μας διάθεση.

Αν οι εντάσεις που μας προκαλεί η καθημερινότητα, τ’ απωθημένα και τα άλυτα ζητήματα δεν αντιμετωπιστούν εγκαίρως, τότε εμφανίζονται συμπτώματα, με τη μορφή ασθενειών σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο.

Body Mirror System

Φιλίπ Ανετέλ

Πώς έχει αλλάξει τη ζωή σας το Body Mirror System of healing (ΒMS);

Ήταν μια πολύ δυναμική αλλαγή στον τρόπο ζωής μου. Ξεκίνησα να απομακρύνομαι από άτομα που δεν ήμουν στην πραγματικότητα πολύ συνδεδεμένος μαζί τους και να περνάω πιο πολύ χρόνο με άτομα με τα οποία μπορούσα να έχω ποιοτικό χρόνο και με τα οποία ένιωθα την επικοινωνιακή επαφή.

Όταν συμμετείχα για πρώτη φορά στο BMS workshop, μπορούσα να βιώσω έμπρακτα όλες τις δυνατότητες, που το workshop μπορούσε να μου προσφέρει ώστε να αλλάξω τα πάντα στη ζωή μου.

Είδα την όραση μου να αλλάζει, καθότι είχα μυωπία και αστιγματισμό. Όλα αυτά, απελευθερώνοντας τις υποβόσκουσες εντάσεις στο συνειδητό μου και μετασχηματίζοντας τον τρόπο του να υφίσταμαι.

Στην πραγματικότητα, όταν κάποιος απελευθερώνει τις εντάσεις στο συνειδητό του καθώς και τον τρόπο μέσω του οποίου υπάρχει και ο οποίος έχει άμεση σχέση με το σύμπτωμα, δεν αλλάζει ούτε γίνεται διαφορετικός, γίνεται αυτός που πραγματικά είναι, ο εαυτός του. Αυτό είδα να συμβαίνει σε μένα, αλλά και σε άλλους που θεραπεύονται.

Μέσω αυτής της εμπειρίας αποδέχτηκα τον εαυτό μου, την ατομικότητα μου, την ατομικότητα των άλλων και αναγνώρισα την αγάπη, την εξέφρασα ελεύθερα, αποδέχτηκα το να είμαι αγαπητός! Ζούμε για την αγάπη και εκείνη μας θρέφει.

Τι θα προτείνατε σε ένα άτομο που θα ήθελε να αλλάξει τα αρνητικά πράγματα στον τρόπο σκέψης του;

«Πειθάρχησε το μυαλό σου. Διαλογίσου, γίνε παρατηρητής/ρια των σκέψεων σου. Ανάλαβε την ευθύνη του εαυτού σου και της ευτυχίας σου. Έχε υπό τον έλεγχο σου τη δύναμή σου. Δεν είναι το ζήτημα τι θα έκανε κάποιος άλλος για την ευτυχία σου. Το ζήτημα είναι τι χρειάζεται εσύ να κάνεις για σένα και τι χρειάζεται να κάνεις εσύ για να είσαι ευτυχισμένος/η. Κάνε την απογραφή του εαυτού σου και εστίασε στο να λύσεις ό,τι σε λυπεί. Ξεκίνα με τις πιο εύκολες αλλαγές. Όταν κάτι που κάνεις σε χαροποιεί, κάνε το περισσότερο. Όταν κάνεις κάτι που δε σε χαροποιεί, μην το κάνεις άλλο.»

Κάτι που έμαθα από τον Martin Brofman ήταν το έξης:

Χρησιμοποίησε ως αφύπνιση το να μπορείς να απαντήσεις θετικά σε τρία πράγματα, «Αγαπώ το να είμαι εδώ. Αγαπώ το ποιος/α είμαι. Αγαπώ αυτό που κάνω.»

Body Mirror System

Βάσω Σωτηρίου (υπεύθυνη σεμιναρίου) & Φιλίπ Ανετέλ

Ποιος ήταν ο μεγαλύτερος φόβος σας πριν και μετά το BMS;

Μου ήταν δύσκολο να αντιμετωπίσω την οποιαδήποτε κατάσταση κατά την οποία έπρεπε να βρίσκομαι μπροστά σε κοινό και έπρεπε να δείχνω τα αισθήματα μου. Ένιωθα τόσο άσχημα γι’ αυτά που κάποιες φορές λιποθυμούσα. Γινόμουν πολύ εύκολα και γρήγορα συναισθηματικός.

Καθώς εξασκούμουν για πρώτη φορά σε ένα BMS workshop, μπορούσα να δω τον τρόπο που είχα δημιουργήσει για να υφίσταμαι στα πράγματα και τις καταστάσεις και πως είχα τη δυνατότητα να τον αλλάξω. Μετέβηκα σε μια μεγάλη αλλαγή στη συνείδηση μου.

Μαζί με τα εργαλεία που πήρα και με τη συνεχή εξάσκηση και τον διαλογισμό, όποτε νιώθω την οποιαδήποτε ανασφάλεια μπορώ γρήγορα να επανέλθω στο κέντρο εξισορρόπησης μου, υπάρχοντας και ζώντας όλο και πιο πολύ για το παρόν. Ο φόβος δεν υφίσταται, όταν ζεις για το εδώ και το τώρα.

Πώς εκλαμβάνεται ο θάνατος σε αυτό το σύστημα σκέψης;

Ο θάνατος είναι ένα κανονικό μέρος της ζωής. Οι περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν. Συνήθως ισχύει ένας από τους δύο λόγους: είτε το άτομο είναι ολοκληρωμένο με τη μέχρι τώρα ζωή του και είναι έτοιμο να την αφήσει πλέον είτε είναι ένα άτομο εξαιρετικά δυστυχισμένο με κάτι στη ζωή του και επιλέγει να μη ζει άλλο υπό αυτήν τη συνθήκη.

Κάποιες φορές βέβαια, τα δυστυχισμένα άτομα μπορεί να επιλέξουν να αλλάξουν την συνθήκη που τους προκαλεί τη δυστυχία και πάρουν αποφάσεις που θα τους κάνουν να μείνουν για περισσότερο στη ζωή, απελευθερώνοντας τους εαυτούς τους από το θανατηφόρο σύμπτωμα.

Αν το άτομο είναι απλά γεμάτο από τη ζωή του και έτοιμο να την αφήσει, τότε η απόφασή του αυτή θα έρεπε να επιβραβεύεται. Είναι βέβαια συνήθως δύσκολο για την οικογένεια και τους φίλους ενός τέτοιου ατόμου να δεχτούν ότι το άτομο πήρε μια μη αποδεκτή κοινωνικά απόφαση για τη ζωή του.

Επομένως είναι ακόμα πιο δύσκολο για ένα άτομο που έχει να αντιμετωπίσει και τους συναισθηματικούς δεσμούς μαζί με την ενοχή για την απόφασή του. Παρόλ’ αυτά, όταν έρχεται η ώρα για να φύγει, εν τέλει το βιώνει ειρηνικά.

Πιστεύω ότι πάμε σε ένα άλλο επίπεδο ύπαρξης και ότι έπειτα επιστρέφουμε σε μια άλλη ζωή. Ο θάνατος είναι η ολοκλήρωση μιας ιστορίας έτσι ώστε μια άλλη να μπορεί να ξεκινήσει, όπως συμβαίνει με τα φρούτα που πέφτουν από τα δέντρα πλέον ώριμα και αποσυντίθενται περιέχοντας τους καρπούς μιας νέας ζωής.

Πιστεύω ότι ο καθένας μας είναι αθάνατος, παρόλο που τα σώματα μας δεν είναι, και ότι καθώς η αιώνια ζωή μας συνεχίζεται μπορούμε να μπαίνουμε σε διαφορετικά σώματα και να παίζουμε διαφορετικούς ρόλους, εξελίσσοντας την εκπλήρωση των ονείρων μας και ισορροπώντας τις αντιλήψεις μας στην ατομική εξέλιξη της ψυχής μας.

Body Mirror System

Πώς φαντάζεστε ότι θα ήταν η ζωή σας τώρα, χωρίς το BMS;

Πιθανότατα να μην ήμουν καν ζωντανός ή αν ήμουν, δε θα ήμουν σε τόσο καλή φυσική και πνευματική κατάσταση. Ο λόγος είναι ότι ήμουν παγιδευμένος στα συναισθήματα μου και δε μπορούσα να τα αντιμετωπίσω και πορευόμουν ασυνείδητα στη ζωή μου.

Παρόλο που διάβαζα πολλά για την πνευματικότητα, δεν είχα άμεσες εμπειρίες αυτής. Τώρα, κοιτώντας κόσμο στην ηλικία μου, αλλά και άλλους επίσης, μπορώ να δω τις δομές μέσα από τις οποίες πορεύονται και τα περιοριστικά πιστεύω τους που τους κρατούν στη ζωή και αυτό μου δίνει περισσότερη ενέργεια για να τους βοηθήσω να πορευτούν πιο συνειδητοποιημένα στη ζωή, νιώθοντας αγάπη και ενσυναίσθηση.

Πώς αυτό το σύστημα σκέψης επηρέασε την καθημερινότητα σας;

Μαθαίνω να ζω στο παρόν με θετική στάση, μη έχοντας ανησυχίες για το μέλλον.

Κάνω αυτό για το οποίο είμαι εδώ: διδάσκω τα θεραπευτικά εργαλεία και προσφέρω θεραπείες.

Κάνοντας αυτό, νιώθω σαν ένα θετικό κέντρο ενέργειας, συνεισφέροντας στην ευτυχία των γύρω μου. Ακτινοβολώ αυτή την ευτυχία και αυτή η ακτινοβολία δίνει δύναμη στους άλλους να είναι επίσης χαρούμενοι.

Γνωρίζω τη σημασία του να είμαι χαρούμενος και να ακούω αυτά που έχει να μου πει ο εαυτός μου.

Γνωρίζω τη σημασία της αγάπης στη ζωή μου και επιμένω στο να την εκφράζω. Και αυτά είναι μέρος αυτών που μαθαίνουν οι άνθρωποι σε αυτά τα workshops.

Επίσης, πλέον βλέπω τον εαυτό μου να περνάει περισσότερο χρόνο με άτομα που επικοινωνώ σε βαθύτερο επίπεδο, άτομα με τα οποία έχουμε κοινές αντιλήψεις, που αναλαμβάνουν την ευθύνη του εαυτού τους και αυτών που σκέφτονται και νιώθουν, καθώς και των συνεπειών που έχουν οι επιλογές τους στις ζωές τους και τα σώματά τους.

Τα άτομα με τα οποία περνάω χρόνο πλέον είναι εκείνα που νιώθουν άνετα όντας αληθινοί και που πιστεύουν στην ειλικρίνεια και την άμεση επικοινωνία.

Body Mirror System

Πώς μπορεί να συσχετιστεί ο Υλισμός με το BMS;

Ο καθένας από εμάς είναι ένα πνευματικό ον, το οποίο υπάρχει σε ένα σώμα. Οπότε έχουμε αποφασίσει ότι έχουμε έρθει εδώ για να βιώσουμε την ουσία, τις σχέσεις και την επικοινωνία.

Παρόλ’ αυτά χρειαζόμαστε σεβασμό για τη φύση και όλα τα έμβια όντα. Μπορούμε να απολαμβάνουμε τα πράγματα που χρειαζόμαστε, ώστε να είμαστε χαρούμενοι, ακολουθώντας τη χρυσή τομή.

Το να απολαμβάνεις την υλική ζωή όσο πιο πολύ γίνεται δεν αναιρεί το πιο βασικό, του να αντιλαμβάνεσαι τη φύση αυτής της απόλαυσης.

Ταυτότητα σεμιναρίου
Σύστημα «Καθρέφτης του Σώματος»

Απευθύνεται σε αρχάριους

Επόμενη ημερομηνία: 21-25 Μαρτίου 2019

Τόπος διεξαγωγής: Negroponte Resort στην Ερέτρια

Εισηγητής: Philippe Hannetelle, μαθητής για 30 και πλέον χρόνια του Martin Brofman

Early booking με μειωμένη τιμή έως 21 Φεβρουαρίου 2019

Για πληροφορίες και κρατήσεις: Στείλτε mail στο vassosotiriou@wewill.gr ή τηλεφωνήστε στα 211 4005461, 693 6159835 (Βάσω Σωτηρίου)

Το βιβλίο της μεθόδου με τίτλο «Όλα Μπορούν Να Θεραπευτούν» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Σχόλια