«ΤΕΣΛΑ» μια πρωτότυπη θεατρική προσέγγιση για τη ζωή και το έργο του μεγάλου εφευρέτη στο ΒΜΦ.

Internet, Wi-Fi, δορυφόροι, η επιστήμη της ρομποτικής: έχετε αναλογιστεί ποτέ ποιός έθεσε τα θεμέλια γι’ αυτές τις “φουτουριστικές” ιδέες στις αρχές του 20ου αιώνα; Aπό τις 23/2 έως και τις 28/2, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου/Industrial Gas Museum παρουσιάζει μια… ηλεκτρισμένη παράσταση για έναν από τους σημαντικότερους επιστήμονες της ιστορίας, τον Νικολά Τέσλα!

Η παράσταση «ΤΕΣΛΑ» σε σκηνοθεσία Μιχάλη Γιγιντή, αναδεικνύει το όραμα και τη ζωή του Σέρβο-Αμερικανού ανθρωπιστή και εφευρέτη Νικολά Τέσλα.

Σε μια εποχή που θεμελιώθηκε ο ιμπεριαλισμός, και οι εφευρέσεις ήταν έρμαιο του κεφαλαίου και των επενδυτών, ο Τέσλα κατάφερε να αποδείξει πως η αντίληψη του φυσικού κόσμου οδηγεί στις απαντήσεις των μεγάλων υπαρξιακών ερωτήσεων.

«Λέτε πως αγαπάτε τον άνθρωπο. Εγώ δεν τον αγαπώ. Εκείνο που αγαπώ, όμως, είναι η Ανθρωπότητα», δήλωνε για να υπενθυμίσει πως οι εφευρέσεις του δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα ορισμένων, αλλά ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Οι βιομηχανικοί χώροι του Μουσείου σε συνδυασμό με ένα σκηνικό που παραπέμπει σε επαγωγικό κινητήρα και την πρωτότυπη τεχνική του projection mapping συνθέτουν υπό τους ήχους της ηλεκτρονικής μουσικής μια μοναδική θεατρική εμπειρία που θα συναρπάσει τόσο το ενήλικο όσο και το εφηβικό κοινό.

Μέσα από μια μη ρεαλιστική αφήγηση της βιογραφίας του Τέσλα διαφαίνεται η φιλοσοφία και η κοσμοθεωρία του ανθρώπου που αποτέλεσε θεμέλιο για το σύγχρονο κόσμο, καθώς πρόσφερε στην ανθρωπότητα μια σειρά από επιστημονικές εκπλήξεις και εφευρέσεις, όπως τον επαγωγικό κινητήρα, το εναλλασσόμενο ρεύμα, τις ακτίνες Χ, την τηλεκατεύθυνση και την ασύρματη ενέργεια.

H ιδιαίτερη θεατρική παράσταση «Τέσλα», πρόσβασιμη σε κωφούς και άτομα με βαρηκοΐα, έρχεται στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων για 10 παραστάσεις. Μην τη χάσετε!

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Γιγιντής
Συγγραφή – Δραματουργική Σύνθεση: Μιχάλης Γιγιντής – Αγγελική Πούλου
Επιμέλεια Κειμένου: Γιώργος Στάμκος
Ηθοποιοί: Γιάννης Μπισμπικόπουλος, Ιουλία Γεωργίου, Χρήστος Γεωργαλής, Μάνθος Καλαντζής, Γιώργος Τζαβάρας
Projection Mapping / Φωτισμοί: Άγγελος Παπαδόπουλος
Ενδυματολογία: Miranda Dempsey
Σκηνική Σύλληψη: Άγγελος Παπαδόπουλος, Μιχάλης Γιγιντής, Λία Ασβεστά
Σκηνικά: Λία Ασβεστά
Πρωτότυπη μουσική -σύνθεση/ Μουσικός: Μανώλης Μανουσάκης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ξένια Καλαντζή
Υπηρεσίες Προσβασιμότητας Liminal
Διεύθυνση Παραγωγής: Κωνσταντίνα Αγγελέτου
Παραγωγή: Πλέγμα

Η παράσταση χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τη ΔΕΔΔΗΕ .

Πληροφορίες

Πότε: 23 έως 28 Φεβρουαρίου – Διπλές παραστάσεις 23.2, 24.2, 27.2 και 28.2

Ώρες διεξαγωγής παραστάσεων: Βραδινές – 21.00  Απογευματινές – 19.00

Πού: Παλαιοί Φούρνοι, Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 15€ – Μειωμένο (φοιτητές, ΑμεΑ, άνω των 65): 12€

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

Σχόλια