Οι γιορτές κοντεύουν να τελειώσουν αλλά ποτέ δεν είναι αργά για να αφήσεις την φαντασία σου να οργιάσει και να δημιουργήσεις τα πιο γευστικά τρουφάκια.

Εντάξει όντως είναι ένα πολύ απλό και συνηθισμένο γλυκό. Κάποιος μπορεί να θέλει κάτι πιο extreme για τα Χριστούγεννα.

Αλλά αυτή την φορά θέλω να με εμπιστευτείς!

Γιατί έχω να σου παρουσιάσω δυο πανεύκολες συνταγές που θα σε ανταμείψουν γευστικά.

Τι λες αρχίζουμε;

1. Συνταγή για τεμπέληδες

Στα plus, τα τρουφάκια αυτά μπορούν να είναι έτοιμα μέσα σε 10’. Αλλά χρειάζεται να περιμένεις μια μέρα για να τα φας. Καθώς πρέπει να παγώσουν. Εκτός και αν ζεις σε ιγκλού, εκεί θες περίπου 2-3 ώρες.

Υλικά:

1 Νουτέλα

2 Φλιτζάνια δημητριακά (σοκολατένια)

Λικέρ ή κονιάκ ή λίγο τσιπουράκι βρε αδερφέ

2 Πακέτα κουβερτούρα

Σε ένα μίξερ βάζεις τα δημητριακά και τα χτυπάς μέχρι να γίνουν μικρά κομμάτια. Στην συνέχεια τα ρίχνεις σε ένα μπολ και προσθέτεις 3-4ς κουταλιές νουτέλα.

Μην τσιγκουνευτείς, μεγάλες κουταλιές, της σούπας! Και με τα χέρια σου προσπαθείς να τα κάνεις ένα μείγμα.

Μόλις τα ανακατέψεις καλά, λιώνεις την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.

Μόλις λιώσει καλά, ρίχνεις στα χέρια σου το λικέρ και ξεκινάς να πλάθεις το μείγμα σε μικρά μπαλάκια.

Στην συνέχεια τα ρίχνεις μέσα στην κουβερτούρα. Μόλις καλυφθούν με την σοκολάτα, τα βγάζεις με ένα πιρούνι και τα αφήνεις για μία μέρα πάνω σε μια λαδόκολλα.

Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείς τα πιο σοκολατένια και εύκολα τρουφάκια που θα μπορούσες να δημιουργήσεις ποτέ!

ΥΓ: Τα συγχαρητήρια στην σεφ! Ναι για μένα μιλάω, καθώς μόνη μου οραματίστηκα την συγκεκριμένη συνταγή.

τρουφάκια

2. Η πιο Orea συνταγή

Στα plus και αυτά τα τρουφάκια μπορούν να είναι έτοιμα μέσα σε 10’. Αλλά χρειάζεται να περιμένεις περίπου πέντε ώρες για να τα φας. Καθώς πρέπει να παγώσουν.

Υλικά:

2 Μπισκότα oreo (ανάμικτα)

2 Συσκευασίες τυρί φιλαδέλφεια

Κουβερτούρα

Τρούφα ή τριμμένο μπισκότο

Σε ένα μίξερ βάζεις τα μπισκότα και τα χτυπάς μέχρι να γίνουν μικρά κομμάτια.

Μόλις τα χτυπήσεις καλά τα βάζεις σε ένα μπολ και προσθέτεις το τυρί φιλαδέλφεια.

Με τα χέρια σου τα ανακατεύεις καλά μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.

Μόλις ομογενοποιηθούν, βάζεις την κουβερτούρα σε μπεν μαρί να λιώσει. Αφού λιώσει, ξεκινάς να πλάθεις το μείγμα σε μικρά μπαλάκια.

Στην συνέχεια τα ρίχνεις μέσα στην κουβερτούρα.

Μόλις καλυφθούν με την σοκολάτα, τα βγάζεις με ένα πιρούνι και αμέσως τα ρίχνεις μέσα στην κουβερτούρα ή σε πολύ καλά τριμμένο μπισκότο.

Μόλις καλυφθούν τα αφήνεις σε μια λαδόκολλα για περίπου 5 ώρες!

ΥΓ: Να ναι καλά οι ολιγόλεπτες συνταγές μαγειρικής στις ελληνικές τηλεοπτικές εκπομπές, που μας μαθαίνουν να εξοικονομούμε χρόνο και να απολαμβάνουμε πεντανόστιμα γλυκίσματα.

Ακόμη και αν δεν είσαι σίγουρος πως θα πετύχουν αλλά σε έχει «ψήσει» η ιδέα του ότι είναι τόσο εύκολα στο να παρασκευαστούν, να θυμάσαι αυτό: «Αν και η σχέση μου με την κουζίνα και την μαγειρική δεν είναι και η καλύτερη, κάθε Χριστούγεννα γίνονται ανάρπαστα».

Καλή Χρονιά!

Σχόλια