Είσαι περιπετειώδης με ελεύθερο και φιλικό πνεύμα; Τότε είσαι έτοιμος να εξερευνήσεις το νησί των Κελτών και των επιδρομών των Σκανδιναβών Βίκινγκς, με ένα ταξίδι στην Ιρλανδία!

Έχοντας επισκεφτεί προσφάτως την πρωτεύουσα της νότιας Ιρλανδίας, το Δουβλίνο, κατέστη ένας προορισμός τον οποίο θα επισκεπτόμουν ξανά με την πρώτη ευκαιρία. Οι λόγοι πολλοί και ας μάθουμε τους σημαντικότερους που ίσως πείσουν κι εσένα να προγραμματίσεις ένα ταξίδι στην Ιρλανδία!

Ιρλανδία θα πει πρωτίστως ιστορία.

Ο Πτολεμαίος την ονομάζει «Μικρή Βρετανία» λόγω της θέσης της στο γεωγραφικό χάρτη (δυτικά της Αγγλίας). Οι Κέλτες της Ιρλανδίας είχαν αναπτύξει έναν αξιόλογο πολιτισμό, τον οποίο βρήκε και ο Άγιος Πατρίκιος όταν πήγε να διαδώσει τον χριστιανισμό στους Κέλτες.

Έκτοτε, ο Άγιος Πατρίκιος έγινε για τους Ιρλανδούς ο σημαντικότερος Προστάτης Άγιος και η Ημέρα του Αγίου Πατρικίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 17 Μαρτίου.

Μπορείς να επισκεφτείς τον φημισμένo Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πατρικίου, στο Δουβλίνο.

ταξίδι στην Ιρλανδία

“St Patrick’s Cathedral, Dublin”

Εκεί κοντά αξίζει να επισκεφτείς και τον Καθεδρικό Ναό της Εκκλησίας του Χριστού, ο οποίος σε κάποιο σημείο ”χωρίζεται” με δρόμο! Δίπλα από το Ναό υπάρχει, ίσως, η πιο διαδραστική έκθεση για την ιστορία των Βίκινγκς, τα λεγόμενα ”Dublinia”.

ταξίδι στην Ιρλανδία

Christ Church Cathedral

Άλλα αξιοθέατα και πράγματα που αξίζει να δεις και να κάνεις στο Δουβλίνο, πριν ξεκινήσεις για ένα από τα κορυφαία road trips, είναι:

1. Επίσκεψη στον Πύργο της Ιρλανδικής μπύρας Guinness

ταξίδι στην Ιρλανδία

Guinness Storehouse

2. Επίσκεψη στο Αποστακτήριο του Jameson

Για να δοκιμάσεις…τι άλλο; Μα φυσικά, ουίσκι!

3. Επίσκεψη στο Trinity College

Όντας ένα από τα κορυφαία κολέγια, εκεί μπορείς να θαυμάσεις μία από τις πιο οργανωμένες και ψηλές βιβλιοθήκες και παράλληλα να μάθεις την ιστορία του βιβλίου των Κελτών (The Book of Kells).

ταξίδι στην Ιρλανδία

Trinity College/Library

Φυσικά, Ιρλανδία χωρίς νυχτερινή ζωή και Pubs δε νοείται!

4. Βόλτα στην περιοχή Temple Bar

Και φυσικά σε συνδυασμό με μία επίσκεψη και στην ομώνυμη κατακόκκινη pub. Ίσως σε κάνει να πεις ”όχι άλλο ποτό με τους τρελούς φίλους Ιρλανδούς”!

ταξίδι στην Ιρλανδία

The Temple Bar

Ώρα για μια βόλτα κατά μήκος του Ατλαντικού Ωκεανού!

Ή μάλλον παραπάνω από μία… Και αναφορικά με τη φύση στην Ιρλανδία, οι επιλογές για road trip είναι πολλές, με κυριότερες τις παρακάτω:

1. Cliffs of Moher με ενδιάμεση στάση στην πιο ”χίπικη” πόλη, Galway

Νιώσε το απέραντο του Ατλαντικού Ωκεανού μέσω και της επαφής με ανθρώπους που βγαίνουν στο δρόμο με ό,τι πιο άνετο φορούν, τραγουδώντας και χορεύοντας με όλους!

ταξίδι στην Ιρλανδία

Cliffs of Moher

2. Επίσκεψη σε κάστρα

Αναζήτησε σε ξένα sites τις περιβόητες εκδρομές Game of Thrones. Εν ολίγοις, επισκέπτεσαι κάστρα και μέρη στα οποία γυρίστηκαν αρκετά επεισόδια της σειράς, όπως το κάστρο του Winterfell.

3. Μετάβαση στο ”ψαροχωριό” Howth και στο ομώνυμο κάστρο

Μέρος στο οποίο γυρίστηκαν και εκεί αρκετές ταινίες!

ταξίδι στην Ιρλανδία

Howth

4. Επίσκεψη στο Μπέλφαστ

Αν δεν επιλέξεις ως αφετηρία το Μπέλφαστ, πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας, μπορείς να τo επισκεφτείς πηγαίνοντας παράλληλα στο φημισμένο Μονοπάτι του Γίγαντα (Giant’s Causeway).

ταξίδι στην Ιρλανδία

Giant’s Causeway

Στο Μπέλφαστ, αντίθετα με το Δουβλίνο, έχουν λίρα και όχι ευρώ, καθώς το συγκεκριμένο μέρος της Ιρλανδίας βρίσκεται υπό αγγλική κατοχή.

Όλα έχουν κάτι από Λονδίνο εκεί: οι δρόμοι, τα ταξί, τα λεωφορεία, οι τηλεφωνικοί θάλαμοι και το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα.

Αξίζει να επισκεφτείς την έκθεση του Τιτανικού, όπου θα ανακαλύψεις το πώς φτιάχτηκε το 1912 το πλοίο και την ιστορία του (πλήρωμα, επιβάτες κ.λ.π.).

ταξίδι στην Ιρλανδία

Belfast

H κάλυψη του κόστους της διαμονής, της μετακίνησης και του φαγητού απαιτεί ένα φυσιολογικό και προσιτό budget.

Η οδήγηση είναι από αριστερά (αγγλικό κατάλοιπο), οπότε προσοχή στους δρόμους και την οδήγηση! Οι ταμπέλες είναι στα αγγλικά και στα ιρλανδικά.

Τέλος, προτίμησε να επισκεφτείς την Ιρλανδία άνοιξη ή καλοκαίρι καθώς το χειμώνα, θα νιώσεις όλη την υγρασία και τον φοβερό αέρα του νησιού. Θα μπορέσεις πιο εύκολα να πραγματοποιήσεις και το road trip σου.

Κατά τα άλλα, οι Ιρλανδοί θα σε βοηθήσουν στο καθετί!

Καλό ταξίδι, λοιπόν!

Σχόλια