Επειδή φέτος η Ευρώπη είναι της μόδας σου συγκεντρώσαμε τις καλύτερες ευρωπαϊκές σειρές του Netflix.

Σε μια εποχή, όπου η τεχνολογία και οι τάσεις ταξιδεύουν πιο γρήγορα απ’ όσο χρειαζόμαστε εμείς να πάμε μέχρι το γειτονικό περίπτερο, είναι αναμενόμενο το ότι το Netflix και η όλη νοοτροπία του bing-watching έχει εισβάλει για τα καλά στη ζωή μας. Η άλλοτε “Αμερικανιά” της επίπεδης οθόνης, πλέον έχει εδραιωθεί και σε κάθε σπίτι της Ευρώπης -και πόσο μάλιστα της Ελλάδας- με αποτέλεσμα η τηλεοπτική παραγωγή να αυξάνεται ραγδαία –τόσο σε ποσότητα αλλά και σε ποιότητα- και να υπάρχει πληθώρα από αμερικάνικες και ευρωπαϊκές σειρές.

Αν δεν είσαι υποστηρικτής αυτής της άποψης ακόμα, σε προκαλώ να δεις αυτές τις ευρωπαϊκές σειρές του Netflix που θα αναφέρουμε παρακάτω.

1. La Casa De Papel (Ισπανία)

Όχι απλά δεν λείπει απ’ τη λίστα, αλλά βρίσκεται και στην κορυφή της.

Τι να πρωτοπώ; Για το πανέξυπνο σενάριο της σειράς; Για την δράση της που ξεκινάει από τα πρώτα 10 λεπτά και σε καθηλώνει μέχρι το τέλος; Για το ότι έχει αγαπηθεί κι από τον κόσμο που δεν βλέπει τόσο συχνά σειρές όσο εμείς; (*σηκώστε το χέρι μαζί μου εσείς οι καμένοι*)

Η σειρά εκτυλίσσεται γύρω από το σχέδιο του Professor να εισβάλει στο Νομισματοκοπείο της Ισπανίας και να πραγματοποιήσει την μεγαλύτερη ληστεία του αιώνα. Μαζεύοντας διαφόρων λογής εγκληματίες βάζει το σχέδιο του σε δράση…

Δες επίσης: 5+1 λόγοι για να ξεκινήσεις το «La Casa de Papel»!

2. Dark (Γερμανία)

Ένας ισάξιος ανταγωνιστής του αγαπημένου Stranger Things. Πολλούς μάλιστα τους έχει κερδίσει περισσότερο (για μένα λέω).

Διαδραματίζεται στη Γερμανία την περίοδο μεταξύ 1986 και 2019, γύρω από τις ζωές των κατοίκων της πόλης Winden. Η εξαφάνιση ενός παιδιού, όπως και στο Stranger Things, θα ξεκινήσει τη ροή όλης της σειράς, μόνο που εδώ το στοιχείο γύρω από τα επεισόδια είναι πολύ πιο dark.

3. Elite (Ισπανία)

Μια μίξη ίσως από Gossip Girl και Pretty Little Lies, η σειρά ακολουθεί τρία παιδιά χαμηλής κοινωνικής τάξης που καταλήγουν με υποτροφία σε ιδιωτικό σχολείο υψηλής κοινωνίας, όπου δεν γίνονται και τόσο ευπρόσδεκτοι. Μπορεί να ακούγεται σαν ένα τυπικό teen drama show, αλλά τα σκοτεινά plot twist την καθιστούν αρκετά ενδιαφέρουσα σειρά.

4. Babylon Berlin (Γερμανία)

Μια γερμανική σειρά, που δεν περιτριγυρίζεται γύρω από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο αλλά διαδραματίζεται στο Βερολίνο των ’20s. Ακολουθεί τον ντετέκτιβ Gereon Rath σε μια υπόθεση εκβιασμού γύρω από μια πορνογραφική ταινία.

Αποτελεί ίσως την πιο ακριβή Γερμανική τηλεοπτική παραγωγή, με τα πλατό και τα κουστούμια να θυμίζουν όλη την γοητεία αυτής της παλιάς εποχής. Μαφιόζοι, κομμουνιστές, και η jazz μουσική είναι από τα λίγα στοιχεία που εμπλουτίζουν τις λεπτομέρειες της σειράς.

5. The Fall (Ηνωμένο Βασίλειο)

Προχωρώντας σε μια βρετανική παραγωγή, βλέπουμε πάλι το κλασσικό μοτίβο μιας αστυνομικού, της Stella Gibson, να αναζητάει καθ’ όλη τη διάρκεια της σειράς έναν serial killer. Το στοιχείο όμως που το διαφοροποιεί από το κλασσικό σύνηθες είναι ότι εμείς σαν κοινό γνωρίζουμε από την αρχή ποιος είναι ο δολοφόνος.

Κι ας μην έφτανε αυτό, ο εγκληματίας της σειράς απεικονίζεται όχι ως ο σκοτεινός και φρικιαστικός τύπος που περιμένεις σε κάθε σειρά, αλλά ως ένας ευγενικός και συμπαθής οικογενειάρχης, θυμίζοντας μας με αυτόν τον τρόπο ότι και στην πραγματικότητα ποτέ δεν ξέρεις ποιος κάθεται δίπλα σου…

6. Hotel Beau Séjour (Βέλγιο)

Να κάτι που εύχεσαι να μην σου συμβεί ποτέ. Να ξυπνήσεις και να βρεις δίπλα σου ένα ματωμένο πτώμα.

Τι είναι χειρότερο από αυτό; Να ξυπνήσεις και το πτώμα που βλέπεις δίπλα σου να είναι το δικό σου!

Αυτό λοιπόν συμβαίνει στην νεαρή πρωταγωνίστρια αυτής της σειράς.

Η υπόθεση εκτυλίσσεται γύρω από το συμβάν της δολοφονίας της κι από την προσπάθεια της να ανακαλύψει τι της συνέβη.

Πέντε άτομα συνδεδεμένα με την βραδιά του εγκλήματος έχουν την ικανότητα να την δουν. Τα υπόλοιπα δες τα…

7. Suburra: Blood on Rome (Ιταλία)

Σ’αυτή τη σειρά το “ζήτημα” διαμάχης για τους νεαρούς πρωταγωνιστές αποτελούν μερικές εκτάσεις γης που θα αποτελέσουν το εισιτήριο τους για τον υπόκοσμο. Γρήγορα, όμως, καταλαβαίνουν ότι το παιχνίδι είναι πολύ πιο δύσκολο απ’ ότι νόμιζαν κι ότι υπάρχουν πιο δυνατοί παίχτες από αυτούς.

Επειδή Ιταλία και Μαφία πάνε μαζί, αξίζει να δώσεις μια ευκαιρία σε μια σειρά που σχετίζεται με το οργανωμένο έγκλημα και τη μαφία και διαδραματίζεται στην ίδια την Ιταλία από μια ιταλική παραγωγή. Η ίδια η χώρα και οι φήμες για τον υπόκοσμο της αποτελούν χρόνια πηγή έμπνευσης για όλα τα επιτυχημένα έργα, όπως είναι το Godfather.

8. Bordertown (Φινλανδία)

Αν είσαι φανατικός της εγκληματολογίας ή αν σ’ αρέσουν σειρές όπως το True Detective και το Mindhunter, τότε αυτή η σειρά είναι για σένα. Ο Kari Sorjonen, πράκτορας του FBI, αποφασίζει να αποσυρθεί με την οικογένεια του σε μια μικρή πόλη, η οποία τελικά μόνο ήσυχη δεν είναι.

Έμποροι ναρκωτικών, σωματέμποροι, μαφιόζοι και πολλών λογής εγκληματίες έρχονται στην πόλη προκαλώντας αναστάτωση. Η σειρά πέρα από τα γεγονότα που διαδραματίζονται, εστιάζει και στην ψυχολογία του κάθε χαρακτήρα.

Εσύ ποια από τις παραπάνω ευρωπαϊκές σειρές θα ξεκινήσεις;

Σχόλια