Για ποιον λόγο δεν έχεις δει ακόμα το La Casa de Papel;

Βαρέθηκες να τρως κράξιμο από τους φίλους σου για τις σειρές που δεν έχεις δει ακόμα; Θες να δεις μια πάρα πολύ καλή σειρά που να μην είναι και τόσο δράμα αλλά να έχει και έντονη δράση; Θες να δεις σειρά που δεν θα σε αφήνει ούτε να πας για κατούρημα; Τελείωσες το Narcos και έχεις όρεξη για μπινελίκια στα ισπανικά; Τότε το La Casa de Papel είναι η ιδανική σειρά για σένα! Πάμε να δούμε  5+1 λόγους γιατί πρέπει να το δεις!

1.Έντονη Δράση

Ανοίγεις πρώτο επεισόδιο. Λογικά περιμένεις μια εισαγωγή για το τι παίζει γενικότερα, ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές, ποιος ο στόχος τους κλπ κλπ., ε σειρά είναι λες, θα πάρει κάνα μισάωρο να αποκτήσει δράση. Αμ δε.

Το La Casa de Papel μπαίνει δυναμικά και πάει σερί μέχρι το τέλος του. Αν δεις ένα επεισόδιο είναι αδύνατο να μην δεις και δεύτερο και τρίτο και τέταρτο, εκτός αν έχεις αυτοσυγκράτηση σαολίν.

2. Χαρακτήρες

Πραγματικά αυτό που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση είναι οι χαρακτήρες της σειράς με τα ονόματα πόλεων (Τοκιο Ριο Ντενβερ Μπερλιν Οσλο κλπ), των οποίων μαθαίνεις-δεν μαθαίνεις τα πραγματικά ονόματα και της χημείας μεταξύ τους.

Τώρα ποιανού το μέρος θα πάρεις; Των ληστών που έχουν όλοι διαφορετικά κίνητρα και αντικειμενικά είναι τυπάρες, ή των αστυνομικών και των ομήρων (ΑΡΤΟΥΡΙΤΟ ΤΣΟΓΛΑΝΙ) είναι δική σου επιλογή, καθώς το ποιος είναι καλός και ποιος κακός είναι σχετικά υποκειμενικό στη σειρά.

Υ.Γ: Τι Ντένβερ για ψευδώνυμο ρε αδερφε; Το Κιλκις της Αμερικής;

3. Μυστήριο

Αναφέρθηκε πως δεν ξέρεις και πολλά για τους χαρακτήρες της σειράς και αυτό είναι και ένα από τα στοιχεία που έκανε τη σειρά τόσο εντυπωσιακή. Ποιος είναι ο “El Profesor“, για ποιον λόγο μπαίνουν στο Νομισματοκοπείο (εκτός από το να πάρουν λεφτά) ποιο είναι το πλάνο απόδρασης τους και πολλά άλλα. Αν ακόμα δεν έχεις ψηθεί να δεις La Casa de Papel ή νομίζεις οτι παραείσαι κουλτουριάρης ή είσαι απλά στόκος.

4.Tu hablas español

Επιτέλους ο ιμπεριαλιστικός ζυγός των Αμερικάνων και του Νάτο έπεσε (*Kalinka παίζει στο background*) και ήρθε η ώρα να δούμε άλλη μια σειράρα ισπανικής παραγωγής, γιατί προφανώς και είναι κορυφαίες οι αμερικάνικες σειρές δεν λέω, αλλά νισάφι.

Όσο στην Ελλάδα θεωρούμε καλές σειρές το Μπρούσκο και το Παρθένα Ζωή, στην Ισπανία γίνεται αυτό. Για όσους δεν πολυβλέπουν σειρές στα ισπανικά ήρθε η ώρα να μάθετε να τα μιλάτε άψογα, και να νοσταλγήσετε τα μπινελίκια του Πάμπλο Εσκομπάρ στο Νάρκος. 

5. Η ΤΟΚΙΟ
*Η αφήγηση

Η προσωπικότητα που σίγουρα μας κέντρισε το ενδιαφέρον είναι η ΤΟΚΙΟ, και όχι επειδή είναι 10/10 αλλά επειδή με ρόλο αφηγητή περιγράφει τον τρόπο που λειτούργησαν τα μέλη της “συμμορίας” στη ληστεία, τις σκέψεις τους, κλπ.

Πραγματικά ο λόγος που μας άρεσε η Τόκιο τόσο πολύ ήταν χάρη στην αφηγηματική της ικανότητα και στο ότι με τη λειτουργία της αφήγησης εξηγούνται πολλά πράγματα που δεν ξέραμε και πως κάνει το σενάριο πιο ζωντανό.

Α, και επειδή την έχουμε follow στο Instagram (Ursula κάνε με follow back)

Bonus: Το Soundtrack

Αγνοούμε το κακόγουστο αστείο που το “La Casa de Papel” επέλεξε τραγούδι στα αγγλικά αντί για ένα “La pelea con el Diablo”, και πάμε όλοι μαζί:

UNA MATTINA
MI SON SVEGLIATO
O BELLA CIAO, BELLA CIAO, BELLA CIAO CIAO CIAO
UNA MATTINA
MI SON SVEGLIATO
E HO TROVATO L’INVASOR

Αυτό ακριβώς τίποτα άλλο.

Σχόλια