Νέα προκήρυξη για θέσεις για πρακτική άσκηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή!

Προσφέρονται θέσεις για πρακτική άσκηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε 1.300 φοιτητές και πτυχιούχους, να αναπτύξουν καινούργιες επαγγελµατικές δεξιότητες.

Αν είσαι, λοιπόν, και εσύ από αυτούς που βράζει το αίμα τους και οι προκλήσεις δίνουν νόημα στην ζωή τους, τότε αυτή είναι η δική σου ευκαιρία να ξεχωρίσεις!

Μόλις τα βιογραφικά σταλούν και αξιολογηθούν, το όνειρο ξεκινά.

Οι επιλαχόντες θα συμμετάσχουν σε ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα 5μηνης πρακτικής άσκησης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε διάφορα όργανά της.

Το μηνιαίο επίδομα πρακτικής άσκησης ανέρχεται στο ποσό των 1.196,84 ευρώ τον μήνα. Με αυτό, οι επιλαχόντες θα είναι σε θέση να βιοποριστούν για το διάστημα των 5 μηνών που θα βρίσκονται εκτός της μόνιμης κατοικίας τους.

Επιπλέον θα τους επιστραφούν τα έξοδα ταξιδιού, ενώ ταυτόχρονα τους παρέχεται ασφάλιση ατυχημάτων και υγείας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφέρει, λοιπόν, μια πρακτική άσκηση που όμοιά της δεν υπάρχει!

Ποιοι όμως έχουν δικαίωμα συμμετοχής;

Δικαίωμα στην διαδικασία υποβολής αιτήσεων έχουν φοιτητές, οι οποίοι βρίσκονται στο 3ο έτος σπουδών και γνωρίζουν πολύ καλά την αγγλική, την γαλλική ή την γερμανική γλώσσα. Σημαντική προϋπόθεση είναι να γνωρίζουν πολύ καλά και μια δεύτερη επίσημη γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (που απαιτείται για τους υπηκόους της ΕΕ).

ευρωπαϊκή επιτροπή

Οι αιτήσεις πρέπει να κατατεθούν έως τις 4 Φεβρουαρίου 2019 (στις 12.00 ώρα Βρυξελλών), ενώ η πρακτική άσκηση θα ξεκινήσει την 1η Μαρτίου.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να γίνει σαφές ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφέρει κάθε χρόνο δύο περιόδους άσκησης διάρκειας πέντε μηνών για 1.300 άτομα. Η μία περίοδος, δηλαδή, θα περιλαμβάνει περίπου 650 διαθέσιμες θέσεις.

Έτσι, οι μισοί επιλαχόντες θα ξεκινήσουν την πρακτική τους άσκηση την 1η Μαρτίου και οι υπόλοιποι την 1η Οκτωβρίου.

Αν λοιπόν θες κι εσύ να ζήσεις μια μοναδική εμπειρία, που όμοια της μπορεί να μην υπάρξει άλλη, δεν έχεις παρά να κάνεις την αίτηση, να προσευχηθείς λίγο, να κάνεις και κανένα τάμα, μήπως γίνεις κι εσύ ένας από τους 1300 τυχερούς.

Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και για την αίτηση για την πρακτική άσκηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχεις παρά να επισκεφτείς την σελίδα ec.europa.eu/stages.

Σχόλια