Μα φυσικά και τα Χριστούγεννα είναι, ίσως, η μόνη γιορτή, η οποία, εκτός από πληθώρα συναισθημάτων, συνδέεται άμεσα και με μία σειρά τραγουδιών, που όλοι αγαπάμε να ακούμε ξανά και ξανά!

Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να (ξανά) θυμηθούμε κάποια Χριστουγεννιάτικα μουσικά κομμάτια, τα οποία όσες φορές και να ακούσουμε, πάντα θα μας προκαλούν πληθώρα συναισθημάτων. Είτε προκαλούν χαρά, είτε μελαγχολία, τα βίντεο κλιπ των τραγουδιών, που ακολουθούν, ανήκουν στην κατηγορία των πιο all time classic εξ’ αυτών, που πάντα και για πάντα θα συνοδεύουν τις Χριστουγεννιάτικες στιγμές με τους αγαπημένους μας.

Πάμε, λοιπόν, να θυμηθούμε, να ακούσουμε και να (ξανά) δούμε τα πιο διαχρονικά Χριστουγεννιάτικα βίντεο κλιπ!

1. It’s the most wonderful time of the year – Andy Williams (1963)

Θα ξεκινήσω χρονολογικά, λοιπόν, και θα πάω πίσω στα παγωμένα Χριστούγεννα του 1963, οπότε και κυκλοφόρησε το συγκεκριμένο τραγούδι, συνοδευόμενο από ένα ιδιαίτερο και παραμυθένιο βίντεο κλιπ, συστήνοντας μας μία άλλη εποχή μέσα από αυτό. Ποιος να φανταζόταν τότε, ότι ο τίτλος του τραγουδιού θα γινόταν το πιο γνωστό Χριστουγεννιάτικο σλόγκαν; Πλέον, αποτελεί μία από τις πιο all time classic Χριστουγεννιάτικες μελωδίες!

2. Last Christmas – Wham! (1984)

Μα φυσικά και το “Last Christmas” είναι ό,τι πιο Χριστουγεννιάτικο έχει κυκλοφορήσει ποτέ, τόσο σε επίπεδο τραγουδιού, όσο και σε επίπεδο μουσικού βίντεο. Χιόνι, παιχνίδι και οικογενειακές στιγμές είναι όλα όσα πρωταγωνιστούν στο βίντεο κλιπ του τραγουδιού, συνθέτοντας απόλυτα την έννοια των Χριστουγέννων! Πώς να μην έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας όσα χρόνια και αν περάσουν;

3. Merry Christmas Everyone – Shakin’ Stevens (1991)

Από τα πιο χαρούμενα τραγούδια Χριστουγέννων, που έχουν δημιουργηθεί. Παλιό αλλά πάντα διαχρονικό, περιλαμβάνει την πιο όμορφη ευχή. Μα, φυσικά, «Καλά Χριστούγεννα σε όλους», υπάρχει κάτι πιο όμορφο και αισιόδοξο να ευχηθεί κανείς; Και βέβαια, το βίντεο κλιπ δεν θα μπορούσε να συνθέτει κάτι λιγότερο, από χαρούμενες οικογενειακές στιγμές και παιδιά που παίζουν στο χιόνι.

4. All I want for Christmas is you – Mariah Carey (1994)

Δεν πιστεύω να νόμισες, έστω για μια στιγμή, ότι δεν το έχω συμπεριλάβει στη λίστα μου; Όμορφο, χαρούμενο, ερωτικό! Και να μην έχεις έτερον ήμισυ, θα το τραγουδάς κάθε Χριστούγεννα, όσα χρόνια και αν περάσουν!

Από τα πιο όμορφα τραγούδια και βίντεο κλιπ, που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ, η Mariah Carey έχει καταφέρει να την τραγουδάμε ανελλιπώς! Άλλωστε, και η επανεκτέλεση με τον Justin Bieber το 2011, πήγε, εξίσου, εξαιρετικά καλά, ανανεώνοντας το vibe του τραγουδιού με ένα άκρως Χριστουγεννιάτικο βίντεο κλιπ!

5. Χριστούγεννα – Δέσποινα Βανδή (2001)

Καλά τα ξένα κομμάτια, αλλά έχουμε και εμείς, βρε παιδιά! Από το 2001, που η Δέσποινα Βανδή κυκλοφόρησε το «Χριστούγεννα», έγινε ο απόλυτος χαμός! Είναι, ομολογουμένως, το πιο χαρακτηριστικό και διαχρονικό ελληνικό τραγούδι, που αγαπήθηκε από όλους και κατάφερε να ακούγεται συστηματικά κάθε Χριστούγεννα, από τότε!

Πού να φανταζόταν τότε η Δέσποινα, ότι θα τραγουδούσε για την απουσία του αγαπημένου της μέσα στους φωτισμένους δρόμους του Λονδίνου και, κάπως έτσι, θα «σημάδευε» τα Χριστούγεννα όλων μας στην Ελλάδα;

6. Shake up Christmas – Train (2009)

Και καθώς φτάνουμε στα πιο σύγχρονα, ας πούμε, Χριστουγεννιάτικα μουσικά κομμάτια, το “Shake up Christmas” είναι από τα πιο αγαπημένα μου και έχει από τα πιο γλυκά βίντεο κλιπ όλων των εποχών! Είχε κάνει μπαμ, όταν κυκλοφόρησε και, όχι άδικα, αφού οι στίχοι και η μελωδία του μεταδίδουν αυτή τη γαλήνη, που αναζητούμε αυτές τις γιορτινές ημέρες.

7. You make it feel like Christmas – Gwen Stefani ft. Blake Shelton (2017)

Είναι από τα πιο πρόσφατα μουσικά κομμάτια, που μιλά για Χριστούγεννα, αφού κυκλοφόρησε μόλις πέρυσι και παρόλο που, δεν είναι τόσο γνωστό, πιστεύω ότι κατέχει επάξια μία θέση στη λίστα αυτή, καθώς διαθέτει ένα εξαιρετικά καλογυρισμένο βίντεο κλιπ με ένα άκρως Χριστουγεννιάτικο story. Θα σου αρέσει πολύ!

8. 2018 Σ’αγαπώ – Ελένη Φουρέιρα (2017 – 2018)

Πίσω στις ελληνικές δημιουργίες και με μία πιο σέξι, θα έλεγα, διάθεση η αγαπητή Ελένη Φουρέιρα, μας ευχήθηκε τα Χρόνια της Πολλά το 2017 και έπειτα το 2018 αλλά και προσεχώς, με το ίδιο τραγούδι, μας εύχεται και το 2019! Girly αλλά και σέξι διάθεση στο βίντεο κλιπ της, αλλά το αγαπήσαμε όπως και να ‘χει! Και όσο, κάθε χρόνο, συνεχίζει να κυκλοφορεί, τόσο πιο πολύ θα το αγαπάμε!


Αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες μουσικές επιλογές, που όλοι μας λατρεύουμε να ακούμε στα γιορτινά πάρτι των ημερών ή και μόνοι μας χαλαρώνοντας στο σπίτι. Όποια από τα παραπάνω και αν απολαμβάνεις να ακούς, άκου το και φέτος τα Χριστούγεννα non stop και…

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ!

Δες επίσης: 15+1 εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια που αξίζει να μπουν στη φετινή σου playlist!

Σχόλια