Το Kindness Revolution: The Art Edition για δεύτερη χρονιά μας απέδειξε ότι η Τέχνη και ο Εθελοντισμός συνδυάζονται!

Τη Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, πάνω από 100 εθελοντές συμμετείχαν σε 12 εθελοντικές δράσεις της ethelon σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη συνδυάζοντας τον Εθελοντισμό με τις Καλές Τέχνες στο Kindness Revolution: The Art Edition.

Η ethelon είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάδειξη και την προώθηση της έννοιας του εθελοντισμού στην ελληνική κοινωνία.

Από τις 9:00 το πρωί οι εθελοντές συγκεντρώθηκαν στο «The Cube Athens» ώστε να χωριστούν στις εθελοντικές δράσεις τις επιλογής τους στο κέντρο της Αθήνας, διαλέγοντας την τέχνη που τους ενδιαφέρει περισσότερο.

Μερικοί επέλεξαν να τραγουδίσουν και να απασχολήσουν δημιουργικά ηλικιωμένους σε συνεργασία με την ομάδα «Οι Άγγελοι της Χαράς».

Άλλοι, να συμμετάσ-χουν σε έναν συμπεριλιπτικό χορό με το «The Kyma Project» άλλα και να τραγουδίσουν με τα χέρια τους στην νοηματική για να κάνουν την μουσική προσβάσιμη σε όλους.

Οι πιο γενναίοι αποφάσισαν να βγουν στους δρόμους της Αθήνας και να ανακαλύψουν πώς η φωτογραφία και ο κινηματογράφος συνδυάζονται με την καλοσύνη προσπαθώντας να την καταγράψουν στους δρόμους της Αθήνας.

Παράλληλα, στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, οι εθελοντές ξεκίνησαν την μέρα τους προσφέροντας στιγμές χαράς στους ηλικιωμένους στο Γηροκομείο και σκορπίστηκαν στους δρόμους της πόλης για να πραγματοποιώντας καλές πράξεις και καταγράφοντας στιγμές καλοσύνης μέσα από τον φακό της κάμερας τους.

Στο τέλος της ημέρας, ο αντίκτυπος, που δημιουργήθηκε, αποτυπώθηκε στα χαμόγελα των εθελοντών, οι οποίοι απέδειξαν ότι ο εθελοντισμός, όπως συμβαίνει και με την τέχνη, σημαίνει κάτι ξεχωριστό για τον καθένα και εκφράζεται με διαφορετικό τρόπο.

Το Kindness Revolution: The Art Edition ολοκληρώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με επιτυχία, όμως τα χαμόγελα και τα συναισθήματα των εθελοντών παραμένουν και οδηγούν σε στιγμές γεμάτες όρεξη για προσφορά.

Μάθε περισσότερα για τις δράσεις και τα επόμενα events της ethelon στο www.ethelon.org

Σχόλια