Σαββατοκύριακο; Ε ναι! Εδώ θα βρεις προτάσεις για το Σαββατοκύριακο για να το αξιοποιήσεις με δημιουργικές, γιορτινές και μη, και κυρίως χαλαρές δραστηριότητες!

Επιμέλεια: Ελένη Μαρόκου και Μαρία Μακράκη

Έφτασε το weekend το σωστό, το τιμημένο, λίγες μόνο ημέρες πριν τα Χριστούγεννα. Μετά από μία σίγουρα τρελή τρελή εβδομάδα, υπάρχει το ενδεχόμενο να βρισκόμαστε ακόμα σε υπερένταση και να νιώθουμε την ανάγκη να αξιοποιήσουμε αυτό το διήμερο ενεργά αλλά και δημιουργικά.

Για αυτό παρακάτω θα βρεις προτάσεις από εμάς για σένα για ένα δραστήριο και ευχάριστο, μα πάνω από όλα χαλαρό Σαββατοκύριακο!

1. Η κωμωδία των παρεξηγήσεων του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

Προτάσεις για το ΣαββατοκύριακοΣτο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου παίζεται αυτή την περίοδο «Η κωμωδία των παρεξηγήσεων», το γνωστό έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. Το δυνατό δίδυμο που πρωταγωνιστεί είναι οι εξαιρετικοί Νίκος Κουρής και Ορφέας Αυγουστίδης σε έναν δυναμικό θίασο 12 ηθοποιών.

Η παράσταση αφορά δύο ζευγάρια πανομοιότυπων διδύμων που είχαν χωριστεί στη γέννα και ξαφνικά βρίσκονται στην ίδια πόλη χωρίς να το γνωρίζουν. Μέσα σε αυτή την αλλόκοτη συνθήκη εκτυλίσσεται μια ιλιγγιώδης φάρσα, στην οποία κυριαρχούν η πλάνη και οι αλλεπάλληλες παρεξηγήσεις, καθώς τα πρόσωπα διασταυρώνονται. Κάθε βεβαιότητα για τον εαυτό τους καταρρέει και κανένας δεν είναι αυτός που νομίζει ότι είναι.

(Στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου / Προφήτη Δανιήλ 3-5 και Πλαταιών, Κεραμεικός)

 

2. Σεμινάριο Οινογνωσίας & Νυχτερινής Φωτογραφίας

Αν λατρεύεις το κρασί και παράλληλα τη φωτογραφία εδώ θα βρεις το απόλυτο event. Στο καταφύγιο «Μπάφι» της Πάρνηθας, αυτό το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου και ώρα 6 μ.μ., οι αρχάριοι στο κομμάτι της οινογνωσίας θα ταξιδέψουν στον κόσμο του κρασιού μέσα από βασικές ελληνικές ποικιλίες.

Θα ακολουθήσει σύντομη πεζοπορική διαδρομή στο δάσος, ενώ το σεμινάριο θα κλείσει με τις βασικές αρχές της επαγγελματικής φωτογράφισης και τις ρυθμίσεις που πρέπει να χρησιμοποιούμε για βέλτιστα αποτελέσματα τη νύχτα.

*Για περισσότερες πληροφορίες αναζήτησε το event στο facebook.

3. Χριστούγεννα στο Μουσείο Μπενάκη

Το Μουσείο Μπενάκη, λίγες μέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, διοργανώνει ένα εορταστικό διήμερο event, το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018, με εκθέσεις, μουσική και δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Το Σάββατο, 12:00 – 15:00, τα σύνολα μουσικής δωματίου της Underground Youth Orchestra δίνουν τη δική τους μουσική πινελιά στη γιορτινή ατμόσφαιρα, ενώ, παράλληλα, στο Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών, 11:00 – 13:00, θα πραγματοποιηθεί μια γιορτινή δημιουργική συνάντηση ανάμεσα σε μικρούς και μεγάλους με τίτλο «Τρεις γενιές στον πάγκο με τα στολίδια…».

4. To Χριστουγεννιάτικο Meet Market στο Ωδείον Αθηνών

Χαλαρό ΣΚΤο MeetMarket είναι, πλέον, θεσμός, και αυτό το Σαββατοκύριακο έρχεται πιο γιορτινό από ποτέ! Αυτή τη φορά το Meet Market συνεργάζεται με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο. Έτσι τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία, με ελεύθερη είσοδο, να συμμετάσχουν σε διάφορες δραστηριότητες που θα έχουν διοργανωθεί για αυτά.

Όλο το Σαββατοκύριακο θα υπάρχουν live dj sets, Gluhwein a.k.a ζεστό κρασί αλλά και ένα coffee house, ελληνική craft μπύρα, street food λιχουδιές και πολλά δώρα.

 

Και η μέρα είναι Κυριακή, οπότε το πρόγραμμα περιλαμβάνει κάτι πιο χαλαρό.

5. Έναστρον Βιβλιοκαφέ

Χαλαρό ΣΚΚυριακή μεσημέρι, και στη Σόλωνος 101 στα Εξάρχεια θα συναντήσεις το Έναστρον. Ένα αρκετά ζεστό και άνετο βιβλιοκαφέ, όπου μπορείς να διαβάσεις και να πιεις τον καφέ σου. Η μουσική είναι χαλαρή και ατμοσφαιρική, η διακόσμηση ρετρό και ο χώρος κατάλληλα διαμορφωμένος για διάβασμα: τραπεζάκια, μεγάλοι άνετοι καναπέδες και πολυθρόνες.

Παράλληλα, στο βάθος του καφέ, θα βρεις μια μεγάλη βιβλιοθήκη, απ’ όπου μπορείς να δανειστείς, αλλά και ν’ αγοράσεις βιβλία. Το Έναστρον αποτελεί σημείο αναφοράς και μελέτης πολλών φοιτητών, ειδικά τα Σαββατοκύριακα που είναι κλειστά τα αναγνωστήρια.

Μάλιστα, στο συγκεκριμένο καφέ γίνονται κατά καιρούς βιβλιοπαρουσιάσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια και μουσικές βραδιές.

Διεύθυνση: Σόλωνος 101, Εξάρχεια

6. Απ’ Αλλού – street food

Το street food όταν είναι καλό, ικανοποιεί και με το παραπάνω την πείνα. Το Απ’ αλλού στα Εξάρχεια, σερβίρει εκτός από πεντανόστιμα φαλάφελ, διάφορες αραβικές πίτες με κοτόπουλο ή κιμά, καθώς και γευστικές σαλάτες.

Υπάρχει η δυνατότητα όχι μόνο να πάρεις το φαγητό το χέρι, αλλά και να καθίσεις μέσα στο μαγαζί, όπου θα συναντήσεις μερικά τραπεζάκια και λιτή διακόσμηση. Πρόκειται για ένα καθαρό μαγαζί, με καλοφτιαγμένο και οικονομικό φαγητό.

Σίγουρη απάντηση στο καθιερωμένο σουβλάκι, με εναλλακτικές συνταγές τόσο για τους vegetarian/ vegan, όσο και για τους κρεατοφάγους.

Διεύθυνση: Θεμιστοκλέους 47, Αθήνα

7. Κόκκινος Λωτός

Χαλαρό ΣΚΑλκοόλ και την Κυριακή και πόσο μάλιστα cocktail. Ο Κόκκινος Λωτός είναι το πιο ιδανικό μπαρ της Κυριακάτικης εξόρμησης.

Η επιλογή αυτή είναι συγκεκριμένη και στοχευμένη: ο Κόκινος Λωτός είναι ένα self-service μπαρ που συνεπάγεται ότι εκεί μπορείς να απολαύσεις μια λίστα από cocktail στις πιο οικονομικές τιμές, με το αγαπημένο Mojito να σερβίρεται στα 5 ευρώ.

Επίσης, τα απλά ποτά ξεκινάνε από 3,5 ευρώ και οι μπύρες από 3 ευρώ. Το μαγαζί έχει ασιατική διακόσμηση με αποχρώσεις του κόκκινου και ατμόσφαιρα άκρως χαλαρή και φιλική.

Διεύθυνση: Ζωοδόχου Πηγής 5, Αθήνα

 

Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, το Σαββατοκύριακο είναι η καλύτερη απόδραση της εβδομάδας, μια ευκαιρία για να περιπλανηθούμε σε καινούργια στέκια της Αθήνας και να παρευρεθούμε σε διάφορα events, ειδικά τώρα εν όψει Χριστουγέννων.

Η πόλη έξω είναι στολισμένη, τα ζεστά μαγαζιά μας «γλιτώνουν» απ’ το κρύο, και τα πολιτισμικά δρώμενα μας φέρνουν σε επαφή με το ευτύχημα της τέχνης.

Cheers!

Σχόλια