Αν σου αρέσουν τα ταξίδια και χαζεύεις συνεχώς φωτογραφίες σε travel blogs, τότε σίγουρα πρέπει να βάλεις στην checklist σου τα παρακάτω προφίλ!

Σου αρέσουν τα ταξίδια αλλά δεν είναι πάντα εφικτό να τα πραγματοποιήσεις; Χαζεύεις συνεχώς φωτογραφίες σε blogs και profiles; Ευτυχώς, υπάρχουν αυτά τα accounts μέσα σε όλη τη φρενίτιδα των social media, για να μας ταξιδέψουν μέσα από τα δικά τους roadtrips ή worldwide trips.

Μιλάω για το γνωστό, travel blogging. Το blogging είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα απλό προφίλ στο instagram για να λέμε και την αλήθεια. Έχουμε την τάση να τα συγχέουμε, αλλά το να διατηρείς το προσωπικό σου blog είναι ουσιαστικά η καταγραφή των δικών σου βιωμάτων και εμπειριών και στην προκειμένη περίπτωση και ταξιδιών.

Γιατί να ακολουθήσεις travel blogs όμως;

Η αλήθεια είναι ότι το travel blogging έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Μέσα από τα άρθρα και τις φωτογραφίες των πρωταγωνιστών μοιράζεσαι μαζί τους μία μοναδική εμπειρία. Ειδικά σήμερα, που ο κόσμος της εικόνας κυριαρχεί, μία πραγματικά καλή φωτογραφία μπορεί να σου μεταδώσει πολλά συναισθήματα.

Ποια είναι όμως τα travel blogs που αξίζει να ακολουθήσεις;

Συγκεντρώσαμε μερικά πολύ ξεχωριστά travel blogs, διαφορετικά μεταξύ τους με ένα κοινό σημείο: την αγάπη για τα ταξίδια.

#Followmeto στα καλύτερα travel blogs!

1. Maryhop – Μαίρη Καλύμνου

Μία VIP αεροσυνοδός που μετέφερε τη δουλειά της σε ένα πραγματικό, προσωπικό blog. Μέσα σε αυτό θα βρεις τις εμπειρίες της από ταξίδια τόσο σαν αεροσυνοδός όσο και σαν traveller αλλά και συμβουλές καριέρας, μόδας, ομορφιάς πάντα με μια πιο luxury πινελιά. Ταξίδια στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ, στην Ισλανδία με μοναδικές φωτογραφίες αλλά και video όπου πραγματικά νιώθεις ότι είσαι κι εσύ εκεί!

Το career coaching, επίσης, είναι ένα στοιχείο που ξεχωρίζει στο blog της μιας που διατηρεί και το δικό της κέντρο καριέρας “The VIP Excellence” για άτομα που θέλουν να ασχοληθούν με το επάγγελμα της αεροσυνοδού ή χρειάζονται career coaching. 

https://www.maryhop.com/

2. T-stories – Μαρία Κόφου

Μέσα από το blog της Μαρίας Κόφου θα βρεις ένα μελαχρινό κορίτσι που συλλέγει εμπειρίες από όλο τον πλανήτη. Τα ταξίδια της κυμαίνονται από roadtrips στη Δράμα και το Καρπενήσι μέχρι περιπέτειες στο Μαρόκο και τον Υπερσιβηρικό.

Η ποικιλία είναι τεράστια, οι εμπειρίες πολλές, οι εικόνες ακόμα περισσότερες. Θα βρεις ακόμα, διάφορα tips για το πώς να οργανώσεις το ταξίδι σου, τους top οικονομικούς προορισμούς αλλά και εναλλακτικές προτάσεις ταξιδιών για να ταξιδέψεις (και) solo!

https://tstories.gr/

3. The Blonde Abroad

Η Kiersten Rich ή αλλιώς Kiki, είναι μία solo traveller που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Αποτελεί μία από τις πιο γνωστές travel influencers και είναι το νούμερο 2 στη λίστα Forbes.

Στη σελίδα της θα βρεις ταξίδια σε όλη την Ευρώπη, στην Αμερική, την Ασία, την Καραϊβική, τις Σεϋχέλλες -θα τα βρεις όλα στην κατηγορία Destinations-. Επιπλέον, θα βρεις tips και guides σχετικά με το solo female travelling μιας και η ίδια αυτό αντιπροσωπεύει με μεγάλο ενθουσιασμό. Μη ρωτάς που το ξέρω, μία εικόνα χίλιες λέξεις!

Αν σκέφτεσαι να ταξιδέψεις μόνος/η, ρίξε μια ματιά στο blog της!

https://theblondeabroad.com/

4. stelios_travel_blogger – Στέλιος Χαραλάμπους

Από την παρέα μας, βέβαια, δεν θα μπορούσε να λείπει και ένας άνδρας travel blogger. Όχι, δεν έχουν το μονοπώλιο οι γυναίκες αφού ο συγκεκριμένος βραβεύτηκε ως best travel blogger 2018 στα Marie Claire Blog Awards.

Ο Στέλιος Χαραλάμπους ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με το σακίδιο του, πρεσβεύοντας το slogan “work, save, travel, repeat” όπως ο ίδιος γράφει! Μαζί σου θα μοιραστεί τις εμπειρίες του, τις εικόνες, τις τοπικές λιχουδιές κάθε χώρας αλλά και ιστορικά στοιχεία ακόμα και μιας απλής –φαινομενικά- πλατείας. Κάποιος λόγος θα υπήρχε για να βραβευτεί. Εμείς τον βρήκαμε. Εσύ;

http://stelios-travel-blogger.blogspot.com/

5. Trisha Velarmino/Τρίσα Βελαρμίνο – P.S I’m on my way

Η Τρίσα Βελαρμίνο δηλώνει πως η ενηλικίωση της φαίνεται κάτι πολύ… banal. Γι’ αυτό ταξιδεύει. Για να βγει από αυτή η φούσκα της ενηλικίωσης και να κάνει τη ζωή της ή και τη δική σου λίγο καλύτερη μέσα από τις εμπειρίες που μοιράζεται –αν και πιστεύει πως εμείς γινόμαστε καλύτεροι, όχι η ζωή-.

Μετράει πάνω από 60 χώρες που έχει επισκεφτεί, από το Ισραήλ, την Ινδονησία, και την Αυστραλία έως και την Ελλάδα μας. Αλλά ας μην πολυλογώ. Εδώ είναι το φανταστικό blog της https://psimonmyway.com/.

6. Allane Miliane/ Αλάνε Μιλιάνε – Packing my suitcase

Είναι από τη Βραζιλία αλλά ζει στη Γερμανία. Ή μάλλον, σε πολλές ακόμα γωνιές του πλανήτη. Μαλδίβες, Παρίσι, Κούβα, Αφρική είναι λίγοι μόνο από τους προορισμούς που έχει επισκεφτεί.

Όχι μόνη της βέβαια, αλλά με το σύντροφο της και το μωρό τους ή καμιά φορά και με το σκύλο τους, τον Enzzo, ένα γλυκό Golden Retriever. Σε πολλά, μάλιστα, άρθρα της θα βρεις tips σχετικά με το πώς να συνδυάσεις τις διακοπές μαζί με το παιδί ή τι να προσέξεις κατά τη διάρκεια.

Μέσα σε ένα blog που μοιάζει σαν περιοδικό ή καλύτερα cardpostal, θα βρεις όλες τις εμπειρίες της μαζί με τα αγαπημένα της πρόσωπα.

http://www.packingmysuitcase.com/

7. Murad Osman – ο δημιουργός του #Followmeto

Last but not least: Στη λίστα με τα καλύτερα travel blogs, δεν θα μπορούσε να μην είναι και ο εμπνευστής του #followmeto πρότζεκτ. Μαζί με τη σύντροφο του Νάταλι Ζακάροβα, ταξιδεύουν σε όλες τις γωνιές του πλανήτη, σε μέρη βγαλμένα από παραμύθι, προσφέροντάς μας εξίσου παραμυθένιες εικόνες, πάντα με το #followmeto σλόγκαν που έχει γίνει viral από το 2012. Έχει τέλος, βραβευτεί στους top 3 influencers στη λίστα Forbes. 

https://followmeto.travel/

Δες επίσης: Ταξιδιωτική Φωτογραφία: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις!

Σχόλια