Τα Χριστούγεννα ως η πιο πολυαναμενόμενη γιορτή του χρόνου, αποτελεί και την ιδανική χρονική περίοδο για εκδρομές και μικρές αποδράσεις για όλους τους… ερωτοχτυπημένους εκεί έξω.

Κάθεσαι στον καναπέ και χουχουλιάζεις με τον/την αγαπημένο/η σου απολαμβάνοντας τη χειμωνιάτικη και Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα των ημερών και συζητάτε τι θα κάνετε φέτος τα Χριστούγεννα, για να ξεφύγετε λίγο από τα συνηθισμένα, αλλά και να περάσετε λίγες ρομαντικές στιγμές οι δυο σας; Τότε, δεν έχεις παρά να συνεχίζεις να διαβάζεις, μια και ακολουθούν χριστουγεννιάτικοι προορισμοί για ζευγάρια, όσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

1. Λίμνη Πλαστήρα

Και επειδή, αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει, είπα, εντελώς αντικειμενικά (#NOT), να ξεκινήσω από την πανέμορφη Λίμνη Πλαστήρα. Είναι από τις λίγες λίμνες, που αν και τεχνητή, δείχνει τόσο φυσικά και αρμονικά τοποθετημένη ανάμεσα στα καταπράσινα έλατα, που το σκηνικό σίγουρα δεν παραπέμπει σε Ελλάδα, μια και για πολλούς θυμίζει εικόνα βγαλμένη από κάποια χώρα του εξωτερικού.

Η Λίμνη Πλαστήρα βρίσκεται στο Νομό Καρδίτσας και έχει πάρει το όνομά της από τον άνθρωπο, που την εμπνεύστηκε και την υλοποίησε, το Νικόλαο Πλαστήρα. Είναι μία λίμνη, που έχει αγαπηθεί πολύ, γι’αυτό και η περιοχή, τα χωριά δηλαδή, που την περιβάλουν, σφύζουν από τουρίστες, τόσο Έλληνες, όσο και ξένους όλες τις εποχές του χρόνου. Φυσικά, το χειμώνα, αν έχεις γερό στομάχι για να αντέξεις το κρύο, είναι από τις ιδανικές χρονικές περιόδους, για να κανονίσεις μία επίσκεψη, μια και το τοπίο θα σε δικαιώσει, ειδικά αν πετύχεις χιονισμένες μέρες.

Και το λέω αυτό, γιατί θα είναι μοναδική ευκαιρία, να συνδυάσεις την εκδρομή σου με μία περιήγηση στις χιονισμένες πλαγιές, αλλά και να επισκεφτείς χιονοδρομικά κέντρα, που υπάρχουν στην περιοχή, εάν είσαι των extreme sports. Γι’αυτό και, αν ονειρεύεσαι να ζήσεις white Christmas με το έτερον ήμισυ, τότε η Λίμνη Πλαστήρα είναι ιδανική, για να στεγάσει τον έρωτά σας. Δεν θα σε απογοητεύσει!

2. Πήλιο

Παραμένοντας στη Θεσσαλία, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στο Πήλιο, ένα από τα πιο όμορφα και αγαπητά μέρη του Νομού Μαγνησίας, που βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη του Βόλου. Είναι το μέρος που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, πράγμα που το καθιστά ικανό να φιλοξενήσει κόσμο, τόσο το χειμώνα, όσο και το καλοκαίρι. Φυσικά, επειδή βρισκόμαστε στο χειμώνα, έχω χρέος να σε πληροφορήσω, ότι στο Πήλιο υπάρχουν πολλά χωριά, που ενδείκνυνται για αξέχαστες χειμερινές, πόσο μάλλον Χριστουγεννιάτικες εκδρομές.

Η Μακρινίτσα και η Πορταριά είναι μόνο μερικά από τα χώρια που, επιβλητικά χτισμένα στις δυτικές πλαγιές του Πηλίου, προσφέρουν ένα μαγευτικό ορεινό τοπίο με μία γραφική αρχιτεκτονική, που εντυπωσιάζει. Φυσικά, για κάτι πιο ρομαντικό, το χωριό Τσαγκαράδα φημίζεται για την πιο ερωτική – ρομαντική αισθητική του, μια και η θέα στο Αιγαίο σε συνδυασμό με το χιονισμένο τοπίο, δημιουργεί τον απόλυτα παραμυθένιο προορισμό.

3. Μέτσοβο

Ανηφορίζοντας λίγο πιο βόρεια, βρίσκομαι στον απείρου κάλλους Νομό Ιωαννίνων και στην πιο γραφική κωμόπολη της Ελλάδας, το Μέτσοβο. Βρίσκεται στα 1.000 μέτρα υψόμετρο και είναι ένα χωριό αμφιθεατρικά χτισμένο σε πλαγιές, συνθέτοντας ένα τοπίο από παραδοσιακές κεραμιδένιες στέγες, έλατα και ξύλινα χαγιάτια.

Επιπλέον, το Μέτσοβο έχει πολλά μέρη να επισκεφτείς, όπως το χιονοδρομικό κέντρο Πολιτσές, στα 1.400 μέτρα υψόμετρο, εάν είσαι και εσύ ένας δεινός σκιέρ, αλλά και τη λίμνη των πηγών του ποταμού Αώου, που αν και τεχνητή, προσφέρει την απόλυτη ηρεμία και γαλήνη που χρειάζεσαι, μέσα στο κατάλευκο Χριστουγεννιάτικο τοπίο. Είμαι σίγουρη πως θα εντυπωσιαστείς από τις ομορφιές του και θα αναζωογονηθείς, μακριά από τη φασαρία και τους έντονους ρυθμούς της πόλης.


Φυσικά, η Ελλάδα είναι μία χώρα με απίστευτα μέρη, για να επισκεφτεί κανείς, ωστόσο για όσους επιθυμούν μία απόδραση εκτός συνόρων, ακολουθούν αντίστοιχες προτάσεις!

4. Παρίσι

Κλισέ, αλλά η ομορφιά που προσφέρει το Παρίσι, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, αλλά και όχι μόνο τότε, σε κάνει να θέλεις να το επισκεφτείς τέτοιες μέρες, έστω και μία φορά στη ζωή σου. Γνωστή και ως η πόλη των ερωτευμένων, το Παρίσι δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να λείπει από αυτή τη λίστα, όσο και αν αγαπάμε την Ελλάδα και τις ομορφιές της.

Όσοι το έχουν επισκεφτεί μόνο τα καλύτερα έχουν να θυμούνται από αυτό και ειδικά αν είσαι full in love, τότε επιβάλλεται να πάρεις το κορίτσι ή το αγόρι σου και να πάτε να απολαύσετε τη θέα του Πύργου του Άιφελ, που στέκεται επιβλητικά στο κέντρο του Παρισιού, την Αψίδα του Θριάμβου και πολλά ακόμα εντυπωσιακά αξιοθέατα.

5. Λονδίνο

Παραμυθένια ατμόσφαιρα επικρατεί και στους δρόμους του Λονδίνου, το οποίο σφύζει από κόσμο όλες τις εποχές του χρόνου, αλλά ιδίως τις ημέρες των γιορτών. Πολύχρωμα και άφθονα φωτάκια κοσμούν κάθε γωνιά της πόλης, προσθέτοντας λίγη ακόμη φασαρία, με την καλή έννοια, στους ήδη θορυβώδεις ρυθμούς της, που όμως αυτήν την περίοδο δεν είναι καθόλου ενοχλητικοί, το αντίθετο μάλιστα. Οι Άγγλοι αγαπούν δεόντως τα Χριστούγεννα, μια και ο στολισμός στους δρόμους και στα καταστήματα ξεκινά από αρχές Νοέμβρη.

Φυσικά, στο μαγευτικό Λονδίνο, must σημεία της πόλης που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς με το έτερον σου ήμισυ, είναι η Winter Wonderland στο Hyde Park, στο οποίο θα βρεις κάθε είδους καρουζέλ, το τεράστιο υπαίθριο παγοδρόμιο του Λονδίνου, καθώς και πολλά άλλα παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, για να διασκεδάσεις. Δεν νοείται, φυσικά, να χάσεις το επιβλητικό London Eye, το οποίο αφήνει τους πάντες με το στόμα ανοιχτό.

6. Πράγα

Από τις πιο όμορφες χώρες, η Τσεχία, προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, με την Πράγα να βρίσκεται εδώ και χρόνια στην κορυφή των προτιμήσεων πολλών ζευγαριών για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Αν ξεπεράσουμε τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, που επικρατούν αυτήν την εποχή στην Πράγα, η πόλη συνθέτει μία μαγευτική ατμόσφαιρα, με το χιόνι να πέφτει πυκνό από τον ουρανό.

Η ατμόσφαιρα γίνεται ακόμα πιο απολαυστική και επιβλητική στην πλατεία της παλιάς πόλης και στο Κάστρο, όπου βρίσκεται τοποθετημένο το μεγαλύτερο δέντρο ολόκληρης της Τσεχίας. Μαγικό κλίμα, που θα τονώσει τον έρωτα κάθε ζευγαριού!


Προορισμοί για κάθε γούστο και διάθεση, αν η παρέα είναι καλή δεν έχουν και τόση σημασία! Ωστόσο, εάν, ως ζευγάρι, είστε είτε λάτρεις της ελληνικής ομορφιάς, είτε λάτρεις του εξωτερικού, τότε πιστεύω πως σίγουρα κάποια από τις ανωτέρω προτάσεις θα σας ταιριάξει. Ό,τι και αν κάνετε, να περάσετε αξέχαστα!

                          Καλές γιορτές!

Σχόλια