Μικροπράγματα που κάνεις με το άλλο σου μισό και σε γεμίζουν χαρά!

Επιμέλεια: Κική Φωτοπούλου

4 στα 5 ζευγάρια θεωρούν ότι το facebook ευθύνεται για τον χωρισμό τους. Αυτό είναι αλήθεια, αν αναλογιστεί κανείς ότι ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στο internet, παρά στη μεταξύ τους επικοινωνία. Εξάλλου, για να είναι ευτυχισμένο ένα ζευγάρι θα πρέπει να αφιερώνει όχι μόνο πολλές, αλλά και δημιουργικές ώρες. Μια ματιά στα παρακάτω θα σας πείσει και θα σας δώσει καλές ιδέες!

Η Bright Side συνέλεξε και παρουσιάζει μερικές δραστηριότητες που θα σας βοηθήσουν να περάσετε στιγμές χαράς.

1. Μαγειρέψτε και φάτε μαζί

δραστηριότητες με τον σύντροφο

Το από κοινού μαγείρεμα προσφέρει πολλά σε ένα ζευγάρι: ισότητα, ανταλλαγή γνώσεων, στιγμές χαλάρωσης. Όταν μαγειρεύετε μαζί μοιράζεστε τα “κόλπα” της μαγειρικής, συζητάτε για τα αγαπημένα σας φαγητά και τις σπεσιαλιτέ σας και νιώθετε πιο έντονα τη “συζυγική” σχέση. Και οι δύο ετοιμάζετε το τραπέζι, επομένως κανένας δεν κουράζεται και δεν περνάει όλη του την ημέρα μέσα στην κουζίνα, γκρινιάζοντας ότι τα κάνει όλα μόνος του.

Μετά την προετοιμασία έρχεται το καλύτερο κομμάτι. Τρώτε μαζί! Κατά τη διάρκεια του φαγητού σχολιάζετε τι σας άρεσε και τι όχι ώστε να το κάνετε καλύτερο την επόμενη φορά, συζητάτε, γελάτε και μοιράζεστε τις σκέψεις και τα σχέδια για το μέλλον. Καλή όρεξη!

2. Μιλήστε για το πως περάσατε την ημέρα σας

δραστηριότητες με τον σύντροφο

Ένα από τα σημαντικότερα βήματα πριν τον ύπνο είναι ο υγιής και εποικοδομητικός διάλογος, ο οποίος αποβάλλει το στρες και τις αρνητικές σκέψεις. Καθίστε αντικριστά ή αγκαλιά και αναλύστε την ημέρα σας. Ακόμη κι αν δεν ήταν ιδιαίτερη καλή, σίγουρα θα βρείτε κάτι θετικό για το οποίο θα μιλήσετε.

Μια απλή ερώτηση για κάτι καλό που συνέβη, θα αλλάξει τη διάθεσή σας και θα επαναφέρει στη μνήμη θετικές σκέψεις. Επιπλέον, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να έρθεις πιο κοντά με το ταίρι σου και να μάθεις πως περνάει την ημέρα του εκτός σπιτιού. 

3. Κοιταχτείτε στα μάτια

δραστηριότητες με τον σύντροφο

Το κοίταγμα στα μάτια είναι κάτι πολύ δυνατό. Εκείνη την ώρα αισθάνεσαι ότι τον νιώθεις τον άλλον, τον καταλαβαίνεις και διαβάζεις την σκέψη του. Σταματούν οι ανασφάλειες και οι δεύτερες σκέψεις.

Απλώς κάθισε απέναντι του, κοίταξέ τον στα μάτια και προσπάθησε να νιώσεις την έλξη. Κάν’ το για 2 λεπτά.

4. Θυμηθείτε τις πρώτες σας στιγμές μαζί

δραστηριότητες με τον σύντροφο

Πριν πάτε στο κρεβάτι θυμηθείτε την πρώτη φορά που συναντηθήκατε. Πώς νιώσατε, τι σκεφτήκατε, αν υπήρξε αμηχανία μεταξύ σας. Ξαναδιαβάστε τα πρώτα σας μηνύματα, Θυμηθείτε το φιλί σας, το πρώτο σας ραντεβού, τις αγκαλιές σας. Έτσι θα δημιουργήσετε μια ρομαντική ατμόσφαιρα.

Αυτή η στιγμή θα σας χαλαρώσει και θα κάνει την σχέση σας στενότερη.

5. Κάντε μασάζ

δραστηριότητες με τον σύντροφο

Ένα δεκαπεντάλεπτο μασάζ τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος, διώχνει το στρες και τις αρνητικές σκέψεις και βοηθάει στη σωματική υγεία. Δοκιμάστε να κάνετε ο ένας στον άλλον και δε θα το μετανιώσετε.

6. Χορέψτε μαζί

δραστηριότητες με τον σύντροφο

Είναι γνωστό ότι ο χορός φτιάχνει τη διάθεση και ανεβάζει την ψυχολογία όλων. Στο τέλος της ημέρας, είστε και οι δύο κουρασμένοι από τη δουλειά, οπότε ο χορός θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε, να περάσετε καλά και να γελάσετε πολύ.

Δουλέψτε ομαδικά και θα δείτε ότι ο χορός θα αυξήσει το μεταξύ σας πάθος και θα σας χαρίσει στιγμές ευχαρίστησης. Αυτή η επικοινωνία μερικές φορές αποδεικνύεται καλύτερη και από τον διάλογο. 

7. Τραγουδήστε μαζί

δραστηριότητες με τον σύντροφο

Γίνετε και πάλι παιδιά! Κάντε ένα καλό ντουέτο και τραγουδήστε ρυθμικά και χορευτικά τραγούδια. Είναι σίγουρο ότι θα νιώσετε καλύτερα και θα εκτονωθείτε. 

Θα γνωρίσετε καλύτερα ο ένας τον άλλον και φυσικά θα τονωθεί το ηθικό σας. Θα νιώσετε αυτοπεποίθηση ακόμη κι αν δεν έχετε πολύ καλή φωνή.

8. Διαβάστε μαζί

δραστηριότητες με τον σύντροφο

Καθώς διαβάζετε μαζί, ανακαλύπτετε καινούρια πράγματα ο ένας για τον άλλον και συζητάτε διάφορες πληροφορίες. Μοιράζεστε εμπειρίες, καθώς και εντυπώσεις, κι έτσι έρχεστε πιο κοντά.

9. Εκφράστε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη σας

δραστηριότητες με τον σύντροφο

Ωραία όλα τα παραπάνω αλλά ας μη γελιόμαστε. Όλοι θέλουμε να ακούμε όμορφα και γλυκά λόγια από το ταίρι μας και να νιώθουμε την αγάπη του. Γι’ αυτό μιλήστε ανοιχτά και εκφράστε την ευγνωμοσύνη που νιώθετε όταν έχετε ο ένας τον άλλον. Μικρές καθημερινές, αλλά άκρως σημαντικές κινήσεις θα σας βοηθήσουν: ένα πρωινό στο κρεβάτι, μία κούπα ζεστός καφές θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε λίγο την ατμόσφαιρα.

10. Πάτε μαζί στο κρεβάτι

δραστηριότητες με τον σύντροφο

Είναι κάπως άσχημο ο καθένας να πηγαίνει για ύπνο διαφορετικές ώρες. Χάνετε κάπως την επαφή και την επικοινωνία. Γι’αυτό καλό θα ήταν να συγχρονιστείτε σε αυτό το θέμα, ώστε να μοιραστείτε στιγμές αγάπης και χαλάρωσης. Είναι πολύ σημαντικό το ζευγάρι να ξαπλώνει μαζί.

Πηγή: Bright Side

Σχόλια