Έχει αρχίσει να κάνει κρύο και βαριέσαι να βγεις έξω. Εκμεταλλεύσου αυτό το Σαββατοκύριακο για να χαλαρώσεις και να περάσεις τέλεια χωρίς να χρειαστεί να βγεις από το σπίτι!

Υπάρχουν και αυτές οι μέρες που θέλουμε να κάτσουμε σπίτι και να μην κάνουμε απολύτως τίποτα. Δεν χρειάζεται, όμως, να αισθανόμαστε τύψεις όταν συμβαίνει αυτό. Για αυτό, κάτσε το Σαββατοκύριακο στο σπίτι, πάρε λίγο χρόνο για τον εαυτό σου, ξεκουράσου και απόλαυσε τον με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Ακολουθούν 10 ULTRA χουχουλιάρικες και χαλαρές εναλλακτικές δραστηριότητες για να κάνεις το Σαββατοκύριακο στο σπίτι:

1. Στόλισμα του Δέντρου

Σαββατοκύριακο στο σπίτι

Τι εννοείς όταν λες ότι ακόμα δεν έχεις στολίσει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο; Ήρθε η ώρα του! 

Η δραστηριότητα αυτή μπορεί να συνοδευτεί με την προετοιμασία cookies ή μελομακάρονων ή οποιουδήποτε χριστουγεννιάτικου γλυκού τέλος πάντων!

2. Dinner Party με θεματικές

Σαββατοκύριακο στο σπίτι

Κάλεσε μερικούς φίλους το βράδυ για ένα ultra Σαββατοκύριακο στο σπίτι σου και πες τους να φέρουν φαγητά εμπνευσμένα από μια συγκεκριμένη θεματική. Μπορείς να διοργανώσεις μια Ιταλική, Μεξικάνικη ή Κινεζική βραδιά.

Εναλλακτικά, τα φαγητά και τα ποτά μπορούν να είναι εμπνευσμένα από μια ταινία, ένα χρώμα, μια κοινωνική περίσταση. Θα έχεις, με λίγα λόγια, ένα χορτάτο και διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο.

3. Επιτραπέζια με την παρέα σου

Σαββατοκύριακο στο σπίτι

Πόσες φορές έχεις τελειώσει ένα παιχνίδι Monopoly; Φαντάζομαι ότι η απάντηση είναι «όχι πολλές έως καμία». Ιδού η ευκαιρία! Είναι κρίμα που σταματάμε να παίζουμε επιτραπέζια παιχνίδια.

Διαλέξτε, λοιπόν, ένα επιτραπέζιο, συνοδέψτε το (προφανώς) με φαγητό και ποτό και μαλώστε με την ησυχία σας για το ποιος θα αγοράσει τα μπλε οικόπεδα στη Monopoly.

4. Take-out φαγητό και μαραθώνιο Netflix

Σαββατοκύριακο στο σπίτι

Παρήγγειλε φαγητό (μπόλικο) και διάλεξε μια σειρά που δεν έχεις δει ή θες να ξαναδείς. Δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο θα βρεις όλες τις επιλογές μας εδώ!

5. Λέσχη Βιβλίου

Σαββατοκύριακο στο σπίτι

Μάζεψε 5-6 φίλους σου που έχουν τρέλα με τα βιβλία και συμφωνήστε να διαβάσετε όλοι το ίδιο βιβλίο. Μαζευτείτε την Κυριακή το βράδυ σε ένα σπίτι και συζητήστε το με συνοδεία καλού κρασιού και διαλογής τυριών και αλλαντικών.

6. Βραδιά Σπα

Σαββατοκύριακο στο σπίτι

Μάσκες προσώπου, αγγούρια στα μάτια, κρέμες, αφροί και ωραία αρώματα. Μιλάμε για την απόλυτη χαλάρωση. Μια μέρα αφιερωμένη μόνο σε εσένα. Χωρίς άγχη, deadlines και γκρίνιες. Το αξίζεις.

Υ.Γ: Ας ξεπεράσουμε το στερεότυπο ότι αυτά είναι μόνο για γυναίκες.

7. Μια συνταγή που πάντα ήθελες να δοκιμάσεις

Σαββατοκύριακο στο σπίτι

Ναι, κατάλαβες ποια εννοώ. Εκείνη τη συνταγή που βλέπεις συνέχεια στο Food Videos ή στο Pinterest και ποτέ δεν κάνεις. Εκείνη που ονειρεύεσαι τα βράδια αλλά ξέρεις ότι θέλει πολλή προσπάθεια για να πετύχει γιατί, γενικά, δεν το έχεις με το μαγείρεμα. Η προσπάθεια μετράει. Και αν δεν πετύχει, παραγγέλνεις απέξω.

8. Bucketlist για τις επόμενες περιπέτειές σουΣαββατοκύριακο στο σπίτι

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, μας έρχονται διάφορες ιδέες στο μυαλό. Πού θέλουμε να ταξιδέψουμε, να ζήσουμε, να δουλέψουμε, ιδέες για περιπέτειες που σπάνια, όμως, κάνουμε πράξη.

Δεν θα ήταν, λοιπόν, τέλειο, να αφιερώσεις ένα ήρεμο Κυριακάτικο πρωινό στο να βάλεις τις ιδέες σου σε μια σειρά; Να κάνεις την απαραίτητη έρευνα και να δεις κατά πόσο είναι εφικτές; Και μετά από αυτό, ίσως να τις κάνεις και πράξη.

9. Απογευματινό τσάι με την οικογένειά σου

Σαββατοκύριακο στο σπίτι

Πότε ήταν η τελευταία φορά που πέρασες ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια σου. Ανταλλάξτε νέα, απόψεις και σχέδια καθώς πίνετε τσάι σε εκείνες τις πορσελάνινες κούπες και τσαγιέρες που όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν κάπου μέσα στο σπίτι, αλλά δεν αγγίζουμε ποτέ.

10. Τα “Δεν Πρόλαβα”.

Σαββατοκύριακο στο σπίτι

Ίσως έπρεπε να είχες κάνει κάποια πράγματα μέσα στην εβδομάδα. ΟΚ, δεν πρόλαβες. Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι η τέλεια ευκαιρία σου για να ξεκαθαρίσεις τις υποχρεώσεις.

Σε ένα περιβάλλον όπου είσαι χαλαρός και δεν υπάρχει άγχος, η δουλειά σου θα είναι σίγουρα πιο αποδοτική. Οπότε, φτιάξε μια κούπα καφέ, άνοιξε τον υπολογιστή σου και…δούλεψε!

Να έχεις ένα υπέροχα χαλαρό Σαββατοκύριακο στο σπίτι!

Σχόλια