Όλοι εσείς που λέτε ότι το Σαββατοκύριακο δεν θα κάνετε τίποτα και είστε όλη την ώρα έξω, ενωθείτε!

Επιμέλεια: Μαρία Γριζά και Στέλλα Χρίστου

Άλλο ένα συνεργατικό άρθρο είναι έτοιμο για εσένα. Αυτό το άρθρο όμως δεν είναι σαν όλα τα άλλα. Δεν θα σου μιλήσει για τουρισμό, σοσιαλισμό, εκπαίδευση, δουλειά και δωρεάν σεμινάρια. Αλλααα….. για το πιο χαλαρό σαββατοκύριακο ή για ένα χαλαρό Σάββατο και μια ήσυχη Κυριακή ή το δικό μας ΣΚ. Ναι, ναι αυτό που περιμένουμε μια ολόκληρη βδομάδα να κάνει την εμφάνισή του και μόλις τελειώσει περιμένουμε το επόμενο εναγωνίως.

Τι λες αρχίζουμε με τις προτάσεις για το Σαββατοκύριακο;

Η Μαρία έχει να σου προτείνει για το Σάββατο:

Πρωί

Έλα καλέ μου χουζούρη ξύπνα, φόρτισε τις μπαταρίες σου, φάε το πιο καλό πρωινό που μπορείς να σκεφτείς και ετοιμάσου να αρπάξεις την μέρα από τα μαλλιά.

Νιώθεις έτοιμος; Έλα μην το σκέφτεσαι και απάντησε γρήγορα. Εντάξει νομίζω το άκουσα το ναι γι’ αυτό και ξεκινάω.

Βάλε καλέ μου χουζούρη, τα αθλητικά σου ρούχα (προς Θεού μην πάει ο νους σου στο κακό) και πήγαινε μια βόλτα μέχρι την Γλυφάδα. Όχι για να δεις την θάλασσα (αυτά τα ρομαντικά σε άλλα άρθρα), αλλά για να χαζέψεις τις πανάκριβες βιτρίνες και να δοκιμάσεις ό τι τραβά η ψυχή σου. Μιας και το να δοκιμάζεις δεν κοστίζει τίποτα.

Καθώς, αν σκεφτείς ότι σε αυτές τις τεράστιες βιτρίνες υπάρχουν πανάκριβα ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ που τις περισσότερες φορές έχεις την δυνατότητα μόνο να τα χαζεύεις. Εεε τότε σου αξίζει να ζήσεις για λίγο το όνειρο.  Και αν μετά το ατελείωτο περπάτημα, και την δύσκολη δουλειά του μοντέλου σου προσφέρονται ατελείωτες επιλογές και για φαγητό.

Μεσημέρι

Μεσημέρι στην Γλυφάδα λοιπόν. Οι επιλογές φαγητού είναι πάρα πολλές αλλά και οι τιμές αρκετά τσιμπιμένες. Για το λόγο αυτό, αν θες να φας χωρίς να σου κοστίσει ο κούκος αηδόνι, καθώς όλο το πρωί την πέρασες σαν σωστός τζαμπατζής, σου προτείνω να απομακρυνθείς από την Γλυφάδα και να κατευθυνθείς προς Ηλιούπολη μεριά. Ηλιούπολη, η πόλη του ήλιου και του καλού φαγητού.  

Για τον λόγο αυτό σου προτείνω τον «Γιώργο» ένα σουβλατζίδικο όλα τα λεφτά. Βρίσκεται σε μια από τις εκατομμύρια πλατείες της Ηλιούπολης. Όσον αφορά το φαγητό τώρα, επιβάλλεται να πάρεις την «μαλιμπού» σαλάτα με τα όλα της. Ξηροί καρποί, ντρέσινγκ βαλσάμικο με μέλι, ντοματίνια και μαρούλι. Πραγματικά είναι ένα όνειρο συνδυασμών.

Από τα κυρίως τώρα, εγώ προτιμώ αραβική πίτα με καλαμάκι κοτόπουλο (σουβλάκι με χαμηλά λιπαρά και καλά), που είναι αρκετά χορταστικό και γευστικό. Γενικά, έχει μεγάλη ποικιλία κρεατικών και ορεκτικών και όλα είναι υπέροχα! Θα φας και θα πιεις μέχρι σκασμού και θα πληρώσεις σχετικά λίγα αναλογικά με την ποσότητα των πιάτων.

Βράδυ

Καθώς το Σαββατόβραδο αποτελεί το αποκορύφωμα σου κράτησα το καλύτερο για το τέλος. Είσαι έτοιμος; ΘΕΑΤΡΟ. Εντάξει, η κουλτούρα κυλά στο αίμα σου το ξέρω για το λόγο αυτό και η παράσταση που θα σου προτείνω είναι λαϊκιστί κουλτουρέ.

Το έργο ονομάζεται «Ήρωες», όχι αυτούς που παρουσίαζε ο Σάκης. Τρεις γκρινιάρηδες βετεράνοι στρατιωτικοί ζουν έγκλειστοι σε ένα νοσοκομείο αναπολώντας τις παλιές τους δόξες, έχοντας ως μοναδικό τους στόχο να καταφέρουν να δραπετεύσουν και να ξαναβρεθούν στον έξω κόσμο. Και πού ξέρεις, καμιά μέρα μπορεί να ταξιδέψουν με το μετρό.

Με όπλο την σκέψη τους ταξιδεύουν εκεί που οι ίδιοι δεν μπορούν να φτάσουν. Η παράσταση μας κάνει να φανταζόμαστε και εμείς που θέλουμε να φτάσουμε και τι στόχους πρέπει να βάλουμε για να πετύχουμε. Με έναν χιουμοριστικό τρόπο μας περνά υπέροχα μηνύματα αισιοδοξίας και ότι το να κάνεις όνειρα είναι αυτό που σε κρατά πραγματικά ζωντανό!

Ώπα βασικές λεπτομέρειες!! Το θέατρο είναι το «Θεατρο Βασιλάκου» Προφήτη Δανιήλ 3-5 και Πλαταιών, Κεραμεικός. Οι ώρες παραστάσεων είναι Τετάρτη και Κυριακή στις 18:00 το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου στις 21:00. Επιπλέον εκτός από ηλεκτρονικές κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα εκδοτήρια του θεάτρου στο τηλέφωνο 11876. Οι τιμές είναι αρκετά προσιτές Τετάρτη: 16€, φοιτητικό 12€, ΑΜΕΑ & ανέργων 10€ Σάββατο: 20€, φοιτητικό 14€, ΑΜΕΑ & ανέργων 10€ Κυριακή:18€, φοιτητικό 12€, ΑΜΕΑ & ανέργων 10€

Και αν δεν σου αρέσει η παράσταση που σου πρότεινα και θες να την βγάλεις τελείως στο τζάμπα, σου έχω και σε αυτό λύση. Μπες στο σύνδεσμο και συμπλήρωσε την φόρμα συμμετοχής και που ξέρεις ίσως είναι και η τυχερή σου βραδιά.

Η Στέλλα έχει να σου προτείνει για την Κυριακή:

Προσωπικά, όντας Κύπρια, λατρεύω τα Σαββατοκύριακα στην Αθήνα. Οι επιλογές είναι απελπιστικά πολλές. Και οι Κυριακές,  ελεύθερες για να κάνεις ό,τι θέλεις.

Έχω να σε ενημερώσω, ότι την Κυριακή θα είμαστε μόλις 22 μέρες μακριά από τα Χριστούγεννα. Θα σου πρότεινα λοιπόν, να προσπαθήσεις να μπεις και εσύ δειλά δειλά στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Οι περισσότερες προτάσεις μου προϋποθέτουν το να βγεις από το ζεστό σου σπιτάκι γιατί όπως λέει και η εικόνα πιο κάτω… η Δευτέρα είναι αναπόφευκτη οπότε απόλαυσε την Κυριακή σου όσο μπορείς!

Στις προτάσεις για την Κυριακή έχουμε πρωί/μεσημέρι-απόγευμα-βράδυ εφόσον όλοι ξέρουμε ότι το πρωί είναι ανύπαρκτο τις Κυριακές.

Πρωί/Μεσημέρι

Εάν είσαι σαν κι εμένα, θα θεωρείς ότι το καλό φαγητό αξίζει τη θυσία του ύπνου σου. Ειδικά τις Κυριακές που είναι όλες δικές σου να τις εκμεταλλευτείς. Μπορείς, λοιπόν, να σηκωθείς από το κρεβάτι, να ντυθείς, να βάλεις τα “καλά” σου και να κατέβεις στο κέντρο για να απολαύσεις το πρωινό-μεσημεριανό σου γεύμα. Ή αλλιώς, brunch στο κέντρο της πόλης. Ό τι χρειάζεσαι είναι καλή διάθεση και καλή παρέα.

Το αγαπημένο μου μέρος για brunch στο κέντρο είναι ένα, το New York Sandwiches

Στο κατάστημα που βρίσκεται στην Νίκης 23 στο Σύνταγμα μπορείς να βρεις γευστικότατες επιλογές, τόσο αλμυρές όσο και γλυκιές. Θα ήταν καλό να κάνεις κράτηση, ωστόσο εάν είσαι αυθόρμητος τύπος θα σου έλεγα να κάνεις τη βόλτα σου γιατί ειδικά αν είστε λίγα άτομα κάπου θα σας τακτοποιήσουν. Προτείνω ανεπιφύλακτα Eggs Benedict και pancakes με τηγανητό αυγό και maple syrup!!

Bonus: O γαλλικός καφές έχει free refill!

 

Απόγευμα

Έχεις φάει το brunch, έχεις χορτάσει ή έχεις σκάσει… τώρα πάντως ξύπνησες. Δύο είναι τα δεινά. Ή που θα βολτάρεις ή που θα επιστρέψεις στο σπιτάκι σου, θα βάλεις πιτζάμες και θα προσποιηθείς ότι αυτό δεν συνέβη ποτέ. Σου έχω την πρόταση και για τα δύο!!

Βόλτα στο Christmas factory

Η “Επέλαση των ξωτικών” θα κάνει εγκαίνια το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου. Ειδικά αν έχεις παιδιά ή αν είσαι ο ίδιος ένα παιδί θα ήταν μια όμορφη βόλτα για να μπεις στο εορταστικό κλίμα. Βρίσκεται στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηνών Α.Ε., Πειραιώς 100. Τα εισιτήρια κοστίζουν από 3 έως 6 ευρώ!!

Στόλισμα σπιτιού

Για σένα που θες να πεις ότι έκανες κάτι την Κυριακή αλλά μεταξύ μας δεν θες να ξοδέψεις και τόση ενέργεια στο να βγεις από τις πιτζάμες σου και το χώρο σου υπάρχει η λύση. Εάν μέσα στη βδομάδα πνίγεσαι και δεν προλαβαίνεις να στολίσεις και να το απολαύσεις, το κυριακάτικο απόγευμα είναι ό τι πρέπει. Βάλε χαλαρή μουσική, φτιάξε ζεστή σοκολάτα και κατέβασε από το πατάρι τις κούτες με τα χριστουγεννιάτικα!

Θυμήσου, όσο πιο νωρίς στολίζεις τόσο πιο πολύ χαίρεσαι. Απλό!

Βράδυ

Κυριακή βράδυ. Θα κάτσεις απλά να περιμένεις τη Δευτέρα; Εντάξει, βέβαια θα μπορούσες! Αλλά πήγαινε κόντρα σε αυτό που συμβαίνει. Μια ολόκληρη βδομάδα έρχεται. Δε θα σου πω πήγαινε για ποτό ή βγες για clubbing…αυτά ήταν δουλειά της Μαρίας αλλά σε άφησε στην κουλτούρα.

Εγώ προτείνω cinema night. Η νέα ελληνική στρατιωτική κωμωδία “Αιγαίο SOS” βρίσκεται ήδη στους κινηματογράφους. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Θοδωρής Αθερίδης, Πάνος Βλάχος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Μιχάλης Λεβεντογιάννης και άλλοι.

Η ταινία αφορά το καλοκαίρι του 2018. Ένας μεγάλος σεισμός φέρνει στην επιφάνεια μια βραχονησίδα σε διεθνή χωρικά ύδατα. Έλληνες και Τούρκοι στέλνουν άμεσα στρατεύματα για να καταλάβουν το νησί. Τα υπόλοιπα φαντάζομαι θα τα δούμε στην αίθουσα!

Bonus: Η συμμετοχή της Ελένης Φουρέιρα με το τραγούδι Caramela!

Ελπίζουμε να δώσαμε ωραίες ιδέες για αυτό το Σαββατοκύριακο. Θα ήταν τέλειο να είχαμε σχόλια στο άρθρο με τις ιδέες που έγιναν πράξη από εσένα κι αν σου άρεσαν τελικά! Περιμένουμεεεε!!

Να έχεις το πιο τέλειο Σαββατοκύριακο ακόμα και αν δεν κάνεις κάτι από τα παραπάνω!

Σχόλια