Ζήσε το μαζί τους!

Γράφει η Πηνελόπη Καλλιοντζή

Διαβάζοντας τον τίτλο αυτού του άρθρου λογικά θα αναρωτιέσαι «τι είναι η AIESEC και πώς το ζούνε δηλαδή»; Το να είσαι AIESECer, είναι ένα σύνολο γνώσεων και εμπειριών. Η AIESEC μόλις άνοιξε τις αιτήσεις των νέων της μελών… Έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις τις δυνατότητές σου και να ανελιχθείς προσωπικά σε ένα δυναμικό περιβάλλον με νέους 18-30 ετών.

Έχεις φανταστεί ποτέ τον εαυτό σου να παίρνει πραγματικές πρωτοβουλίες, για να βελτιώσεις την πραγματικότητα που βιώνουμε; Εδώ μαθαίνεις τι σημαίνει υπευθυνότητα, ομάδα, στόχος. Γύρω από αυτά πραγματοποιούνται “τα καθημερινά μας tasks”.

Έτσι, βρίσκεις τον δικό σου τρόπο για να διαχειρίζεσαι τα πράγματα και αναπτύσσεις δεξιότητες, όπως public speaking, sales, marketing, presentation skills, teamwork, οι οποίες είναι απαραίτητες για την επαγγελματική σου πορεία. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο ανακαλύπτεις τις δυνατότητες σου αλλά και εμπλουτίζεις την προσωπικότητα σου, μεγαλώνεις σαν άνθρωπος.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζεσαι και οι σχέσεις που αναπτύσσεις μαζί τους. Εάν θα μπορούσα να περιγράψω την AIESEC με μία φράση είναι: ‘’δεύτερο σχολείο’’ και αυτό γιατί αποτελεί μια μικρογραφία της κοινωνίας μας. Αντιλαμβάνεσαι τις προσωπικές σου αξίες και κάνεις κάτι καλύτερο για εσένα και για την κοινωνία σου στο σύνολο.

Να περιμένεις ότι θα αλληλεπιδράσεις με νέους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν κάτι καλύτερο για τον εαυτό τους και για τον κόσμο. Που ψάχνουν το διαφορετικό και το κατανοούν. Συνεργασία, στήριξη, ενδυνάμωση, σχέσεις μοναδικές. Μαθαίνεις κάνοντας: πας, βλέπεις, δοκιμάζεις, αναπροσαρμόζεις, το κάνεις καλύτερα, δίνεις ιδέες, παίρνεις ιδέες.

Η AIESEC δεν μένει μόνο στις ιδέες αλλά τις κάνει πράξεις. Έχει ουσιαστικό αντίκτυπο. Ανακαλύπτεις τα ταλέντα σου, αλλά και τις πτυχές του εαυτού σου.

Πάρε την ευκαιρία και δοκίμασε! Εσύ θα το ζήσεις;

Ζήστο στην AIESEC λοιπόν: www.aiesec.gr/zhsto

Δες επίσης: 9 πράγματα που δεν ήξερες για την AIESEC.

Σχόλια