Το Frapress.gr παρακολούθησε την παράσταση “Αν αργήσω κοιμήσου+” στο Θέατρο Άβατον και σου μεταφέρει όλα όσα μας έκανε να αναρωτηθούμε!

Ήταν Σάββατο αργά το βράδυ όταν ψάχναμε με την παρέα μου αν θα πάμε για ποτό να αναλύσουμε τα «ψυχολογικά» μας ή να δούμε μία θεατρική παράσταση. Τελικά επιλέξαμε το δεύτερο και κατά τις 23:00 το βράδυ φτάσαμε στο θέατρο Άβατον πίσω από το μετρό του Κεραμεικού για να δούμε την παράσταση «Αν αργήσω, κοιμήσου+».

Καθώς τα φώτα έσβησαν, η μουσική άρχισε να παίζει και οι χαρακτήρες άρχισαν να εμφανίζονται στην σκηνή ο καθένας με έναν διαφορετικό τρόπο και εγώ ένιωσα ότι η καθημερινότητά μου περνούσε από μπροστά μου με ένα χιουμοριστικό fast forward.

Αν αργήσω...κοιμήσου+

Πέντε χαρακτήρες αν και τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους όλοι έχουν ένα κοινό σημείο: τον έρωτα και τις διαπροσωπικές σχέσεις. Γιατί δεν με θέλει ή με θέλει και δεν το ξέρει; Είναι ο σωστός άνθρωπος για μένα; Ή γιατί δεν έστειλε μήνυμα σήμερα; Όλες αυτές οι ερωτήσεις που μας κάνουν να αμφιταλαντευόμαστε καθημερινώς οι πέντε νέοι ηθοποιοί μας τις ξεδίπλωσαν επί σκηνής με έναν κωμικοτραγικό τρόπο.

Αν αργήσω...κοιμήσου+

Οι εξομολογήσεις πάνε και έρχονται, πίνουν, χορεύουν, γλεντάνε, κλαίνε, αμφισβητούν. Πώς άραγε νιώθει ένας ομοφυλόφιλος σήμερα; Πόσο εύκολο είναι να προσεγγίσει το ερωτικό του «αντικείμενο»; Και αντίστοιχα τα ετερόφυλα ζευγάρια πώς αντιμετωπίζουν τις σχέσεις τους μέσα σε αυτόν τον κατακερματισμένο κόσμο; Έχουμε σχέση ή δεν έχουμε; Θέλουμε να ζούμε αποδεσμευμένοι ή τελικά δεσμευόμαστε μέσα στις συνθήκες, που οι ίδιοι έχουμε δημιουργήσει;

Η μουσική έδενε με τις κινήσεις με τα λόγια τους και όλοι γίναμε μία μεγάλη παρέα στο μικρό αυτό θεατράκι το Σάββατο το βράδυ εξομολογώντας ο καθένας με απόλυτη ειλικρίνεια πρώτα πρώτα απέναντι στον ίδιο του τον εαυτό για τα «θέλω» και τα «πρέπει» και για το πώς αυτά συγκρούονται καθημερινώς. Και πιστέψτε με κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει με πολύ πολύ γέλιο.

Από 27/10 έως 15/12

ΠΟΥ: ΑΒΑΤΟΝ, Ευπατρίδων 3, Γκάζι

Συγγραφέας: Άκης Δήμου

Σκηνοθεσία: Σοφία Σπύρου

Πρωταγωνιστούν: Ευαγγελία Βουκάντση, Αλέξανδρος Δαβιλάς, Πάνος Κούλης, Βασιλική Κωστοπούλου, Δήμητρα Μπαντή

Άλλοι Συντελεστές:

Κατασκευή σκηνικού: Βασίλης Τριχάς       Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Γιαννίμπας

Τηλ.: 2103412689

Γενική Είσοδος: 10 ευρώ    Μειωμένο: 5 ευρω

Σχόλια