Πασίγνωστες σειρές που μας έχουν κρατήσει συντροφιά και θα τις ξανά βλέπαμε με τα χίλια!

Ομολογώ πως δεν είμαι και πολύ φαν των σειρών καθώς δεν μου αρέσει να περιμένω εναγωνιώς μέχρι να βγει κάποιος καινούριος κύκλος ή επεισόδιο.

Για το λόγο αυτό, οι σειρές που περιγράφονται παρακάτω είναι προσωπικό γούστο του αδερφού μου και παρακαλώ την επιείκεια σας.

Τι να κάνουμε με βάζει να τις βλέπω με το ζόρι και μετά κολλάω.

Αρχίζω… Κράτα τα γιαούρτια μακριά!

1. How to get away with murder

Σειρά αμερικανικής παραγωγής. To How to get away with murder έκανε την εμφάνισή του το 2014 και πραγματικά έκανε πάταγο. Πρωταγωνίστρια της σειράς η Άναλιζ Κίντινκ (Viola Davis), μεγάλη δικηγόρος με πανεπιστημιακή καριέρα.

Κάθε χρόνο δημιουργεί μια ομάδα πρωτοετών φοιτητών οι οποίοι δουλεύουν μαζί της σε διάφορες υποθέσεις. Μόνο που η συγκεκριμένη ομάδα που παρουσιάζεται στην ταινία έχει πολλά μυστικά.

Μυστικά που συνδέονται με την πρωταγωνίστρια με αποτέλεσμα να οδηγηθούν όλοι μαζί σε σκοτεινά μονοπάτια. Τις περισσότερες φορές η ομάδα των πρωτοετών λειτουργεί ακριβώς σαν ομάδα και κάποιες άλλες σαν μεμονωμένες οντότητες.

Η σειρά αυτή σε κάνει από το πρώτο κιόλας επεισόδιο φανατικό οπαδό εξαιτίας των πολλών φλας μπακ που γίνονται όχι μόνο στο πρώτο αλλά και στους τέσσερις κύκλους που έχω δει.

σειρές

2. Black List

Σειρά αμερικανικής παραγωγής. Το black list έκανε την εμφάνισή του το 2013 και μετρά μέχρι στιγμής πέντε κύκλους. Πρωταγωνιστές της σειράς είναι ο Raymond ‘Red’ Reddington και η Elizabeth Keen.

Ο Raymond είναι ένας μεγάλος κακοποιός που καταζητείται από το FBI για ένα εκατομμύριο εγκλήματα.

Σε κάποια στιγμή της καριέρας του, όμως, το FBI βρίσκεται ένα βήμα πριν την σύλληψή του και μη έχοντας άλλο τρόπο για να γλυτώσει την φυλακή, συμμαχεί με το FBI και του παραδίδει την λίστα με τους εχθρούς του.

Βασική προϋπόθεση για την παράδοση της λίστας είναι να αναλάβει ως επικεφαλής η Elizabeth Keen.

Η σειρά είναι αρκετά γοητευτική με μεγάλες δόσης δράσης και ανατροπών σε κερδίζει πραγματικά από το πρώτο επεισόδιο καθώς ο τρόπος που κινείται ο Raymond είναι συναρπαστικός.

σειρά

3. Clique

Σειρά Γαλλικής παραγωγής με μόλις ένα κύκλο και το καλύτερο μόνο έξι επεισόδια! Ναι, ναι καλά διάβασες. Η clique έκανε την εμφάνισή της το 2018 στην Ελλάδα από την ΕΡΤ1.

Περιττό να σου πω ότι μέσα σε μια μέρα, είδα όλα τα επεισόδια και πραγματικά κόλλησα από το πρώτο. Πρωταγωνίστρια της σειράς είναι η Χόλι η οποία μαζί με την κολλητή της φίλη πέρασαν στο ίδιο πανεπιστήμιο.

Αρχικά, η φιλία των κοριτσιών παρουσιάζεται ακλόνητη μέχρι την στιγμή που η Τζόρτζια αποφασίζει να μπει στην «Κλίκα» παρέα των δημοφιλέστερων κοριτσιών. Αρχηγός της κλίκας είναι μια καθηγήτρια η οποία κανονίζει τις υποτροφίες τους σε μεγάλες εταιρείες.

Τα πράγματα περιπλέκονται όταν μια κοπέλα από την «Κλίκα» κάνει απόπειρα αυτοκτονίας και το γεγονός προσπαθεί να μείνει κρυφό.

Η δεύτερη, όμως, απόπειρα γίνεται μέσα στο νοσοκομείο και τα γεγονότα παίρνουν γρήγορη τροπή.

Όσο η Χόλι προσπαθεί να καταλάβει το λόγο της αυτοκτονίας η Τζόρτζια αρχίζει και γίνεται ενεργό μέρος της «Κλίκας» και να αλλάζει συμπεριφορά μέρα με την μέρα.

σειρά

4. Breaking Bad

Σειρά Αμερικανικής παραγωγής και ακόμη μια επιλογή του αδερφού μου, που όμως με έκανε να κολλήσω σαν τζάνκι.

Η σειρά ευτυχώς ολοκληρώνεται στον 5ο και τελευταίο κύκλο και θεωρείται από τους κριτικούς μια από τις καλύτερες σειρές που γυρίστηκαν ποτέ.

Πρωταγωνιστής είναι ο Walter White. Ο Walter λοιπόν, για όσους δεν ξέρουν υποδύεται έναν καθηγητής χημείας ο οποίος μαθαίνει ότι πάσχει από καρκίνο και πως έχει λίγους μήνες ζωής.

Προκειμένου να εξασφαλίσει την οικογένειά του αποφασίζει να πουλήσει ναρκωτικά φτιάχνοντας την καλύτερη μεθαμφεταμίνη που υπάρχει. Έτσι, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις του και με τη βοήθεια ενός πρώην μαθητή του στρέφεται στο έγκλημα.

Ο λόγος που σε κάνει να κολλήσεις από το πρώτο λεπτό είναι πως ο πρωταγωνιστής είναι τρομερά έξυπνος και πολύ καλός στην “δουλειά” του και πραγματικά τα λεφτά που έχει κερδίσει του φτάνουν για να ζήσει για μια αιωνιότητα.

σειρά

5. The big bang theory

Ακόμη μια σειρά Αμερικανικής παραγωγής, στην οποία πάλι έβαλε το χεράκι του ο αδερφός μου για να την δω.

Σε συνεργασία με το star ο αδερφός αυτή την φορά, αντί να κοιμάται όπως κάνει όλος ο κόσμος το απόγευμα του σαββατοκύριακου με έβαζε να την παρακολουθώ με το ζόρι στην αρχή (για να λέμε όλη την αλήθεια).

Πραγματικά αποκλείεται, να μην έχει παρακολουθήσει κάποιος έστω και μια σκηνή από αυτή την σειρά.

Πρωταγωνιστής είναι ο Σέλντον Κούπερ ένας 30άρης με υψηλό δείκτη IQ που μαζί με την παρέα του, ιδιόρρυθμη όπως και αυτός, προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στον έξω κόσμο.

Η σειρά μετρά 6 ολοκληρωμένους κύκλους και σε κερδίζει από το πρώτο λεπτό καθώς οι παραξενιές των πρωταγωνιστών για πολλούς είναι πολύ οικείες.

Για μένα πάντως σίγουρα!

σειρά

Σχόλια