Σου προτείνουμε 10 μουσικούς, γνωστούς και άγνωστους που ΠΡΕΠΕΙ να ακούσεις!

Βαρέθηκες να ακούς τα ίδια και τα ίδια; Ψάχνεις να ανακαλύψεις καινούργιους μουσικούς για να ακούς με τις ώρες; Σου έχουμε τη λύση! Παρακάτω σου προτείνω δέκα μουσικούς τους οποίους αξίζει να ακούσεις, γιατί είναι εγκληματικά underrated μουσικοί.

Για τη λίστα σκέφτηκα ούτε να προτείνω τα πιο προφανή, αλλά ούτε και τα ψαγμένα συγκροτήματα με μάξιμουμ 250 views στο Youtube. Προφανώς 10 underrated μουσικοί είναι πολύ λίγοι και θα έχετε να προτείνετε άλλους 300, λογικό. Αυτό δεν αναιρεί πως οι παρακάτω μουσικοί δεν είναι underrated af. Τσέκαρε τη λίστα και σίγουρα δεν θα χάσεις!

1. Chase & Status

Είδος:

Electronic, Drum n Bass, Dubstep, House

Mini bio:

To δίδυμο των Chase & Status (Saul Milton και Will Kennard) είναι σίγουρα ένα από τα πιο υποτιμημένα στην ηλεκτρονική μουσική. Το λονδρέζικο γκρούπ έχει πειραματιστεί με σχεδόν όλα τα είδη της ηλεκτρονικής μουσικής από το 2003 και συνεχίζει δυναμικά.

Από dubstep, drum’n’bass και 90’s jungle, μέχρι electronic με vibes από Prodigy, old school house, big beat, UK hip hop και grime, οι Chase & Status είναι από τους πιο δυναμικούς artists που θα ακούσεις σήμερα.

Songs to listen to:

Blind Faith, All Goes Wrong, Retreat2018, No Problem, Let you Go, Heavy (και δεν συμμαζεύεται)

2. Sevdaliza

Είδος:

Trip-hop, Alternative R&B

Mini bio:

Με έδρα την Ολλανδία και με ρίζες από το Ιράν, η Sevdaliza είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες φωνές που θα ακούσεις. Η μουσική της Sevdaliza έχει λίγο από το trip hop τύπου Portishead, μελωδίες που θα σου θυμίσουν Bjork και ένα χαρακτηριστικό, μελαγχολικό alternative R&B vibe. Επίσης κάνει απίστευτα χιτσκοκικά γρανγκιονιολικά βίντεο κλιπ, που αξίζει σίγουρα να θαυμάσεις.

Songs to listen to:

Hubris, Marilyn Monroe, Humana (το Human σε πορτογαλική version), Bluecid, Amandine Invesible

3.Vök

Είδος:

Dream Pop, Indie-Electronica, Trip Hop, Synth

Mini bio:

Από το μακρινό Ρέκιαβικ της Ισλανδίας, οι Vök είναι ένα Dream Pop συγκρότημα που μπορεί να χαρακτηριστεί ως α ι θ έ ρ ι ο. Με κυρίως αγγλικό στίχο, το συγκρότημα ξεκίνησε μόλις το 2013 να παίζει μουσική με επιρροές τους Portishead τους Air και τους Massive Attack.

Από τότε, ο ήχος έγινε ακόμα πιο ευέλικτος, με τα κρυστάλλινα φωνητικά και τις synthιες να θυμίζουν λίγο The Weeknd και ΧΧ. Το αποτέλεσμα, το φοβερό πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο “Figures” που κυκλοφόρησε το 2017.

Songs to listen to:

Night & Day, Before, Waterfall, Breaking Bones, & όλα τα remix του Neelix που συνδυάζουν Vok και Psychedelic.

4. Ocean Wisdom

Είδος:

UK Hip-Hop, Grime

Mini bio:

Ό,τι και να πούμε για τον Ocean Wisdom είναι λίγο. Ξεκάθαρα ένας από τους καλύτερους MC’s σήμερα και ένα από τα πολλά αστέρια της High Focus Records, o Ocean Wisdom έχει ρίμες και flows που βάζουν φωτιά.

Fun fact, o Ocean Wisdom θεωρείται ανεπίσημα ο ραπερ με το πιο γρήγορο flow (932 λέξεις σε ένα λεπτό στο τραγούδι Walkin) και χωρίς αμφιβολία είναι και ένας από τους καλύτερους ράπερ στην Αγγλία αυτή τη στιγμή. Ακούστεεε Wisdommm εεεεΕΕΕ!!!

Songs to listen to:

Tin Dun, Don, Real Smooth, Walkin, Doolalin, Tom & Jerry, High Street

5. The Midnight

Είδος:

Synthwave, Electronic

Mini Bio:

Οι Midnight είναι ένα πολυαγαπημένο αγνό synthwave δίδυμο (Tyler Lyle, Tim McEwan) που παίζει μουσικάρες και αν σου αρέσουν τα 80’s πρέπει σίγουρα να ακούσεις! Επηρεασμένοι από τη ταινιάρα Drive, οι δυο τους συναντήθηκαν σε ένα workshop στο Χόλιγουντ και από τότε αποφάσισαν να παίζουν μουσική μαζί.

Το Retro Synthwave πείραμά τους πέτυχε και με το παραπάνω, καθώς δεν είναι το κλισέ synthwave συγκρότημα που θα πετύχεις, αλλά βάζουν καλά φωνητικά στα τραγούδια τους και πολύ, πολύ, πολύ σαξόφωνο.

Songs to listen to:

Jason, Explorers, Days of Thunder, Endless Summer, Sunset, Wave, Lost Boy

6. Milky Chance

Είδος:

Folk, Indie, Alternative

Mini Bio:

Σίγουρα θα έχεις ακούσει το Stolen Dance, που είναι πασίγνωστο και έχει καμιά 400ρια εκατομμύρια views. Πολύ πιθανόν να έχεις ακούσει και το Flashed Junk. Ίσως και το Down by the River. Ωστόσο σχεδόν σίγουρα δεν έχεις ασχοληθεί με τον Milky Chance. Κακώς.

Plot Twist: Δεν είναι ο Milky Chance αλλά ΟΙ Milky Chance, ένα φολκ συγκρότημα από τη Γερμανία, που έχει σαρώσει σε Ευρώπη αλλά και Αμερική, ωστόσο εξακολουθεί να μην συζητείται όσο θα έπρεπε. Κακώς, πολύ κακώς. Δώστους μια ευκαιρία και θα με θυμηθείς.

Songs to listen to:

Stolen Dance, Down By The River, Blossom, Cocoon, Flashed Junk Mind, Peripeteia, Doing Good

7. Chelsea Wolfe

Είδος:

Experimental, Drone-Folk, Gothic Rock, Doom Metal

Mini bio:

H ΤΥΠΑΡΑ, που ακούει στο όνομα Chelsea Wolfe (και ας τη λένε Chelsea τι να κάνουμε), είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες και original παρουσίες στην πολλές φορές τυποποιημένη metal σκηνή.

Με επιρροές από ό,τι φανταστείς, η Chelsea στα εννιά της έπαιζε country μαζί με τον πατέρα της στο σπίτι της στη Βόρεια Καρολίνα, και σήμερα παίζει ένα folk κράμα με doom gothic και electro συνδυασμούς.

Σίγουρα αξίζει να ακούσεις ΟΛΑ της τα άλμπουμ, τα οποία θα μπορούσαν να καλύπτουν το soundtrack των πιο mindfuck ψυχολογικών θρίλερ.

Songs to listen to:

Survive, Feral Love, Spun, Carrion Flowers, The Culling, The Warden, 16 Psyche, Color of Blood

8. No Wyld

Είδος:

Alternative Hip Hop

Mini Bio:

Οι NO WYLD είναι το επόμενο συγκρότημα, που πιθανότατα θα έχουν την ίδια μοιρα με τον Woodkid. Θα μπουν σε διαφήμιση τηλεφωνικής εταιρείας και θα αποκτήσουν τρελό κοινό που να γράφει στα σχόλια κάτω από τα τραγούδια τους “Χαχα και εγώ Έλληνας είμαι!!”. Το μάθατε πρώτοι εδώ.

H τριάδα από τη Νέα Ζηλανδία έχει έναν μοντέρνο hip hop ήχο με επιρροές από rock και indie, και αν ακούσεις σίγουρα θα πεις ότι θα μπορούσαν να βρίσκονται σε κάποιο soundtrack από video game, όπως το Fifa. Και καλά κάνεις, γιατί οι No Wyld ήταν στο FIFA 16. Και το Need For Speed. Και ελπίζω και στα ηχεία σου.

Songs to listen to:

Let me Know, Afraid, Tomorrow, Air, Nomads, Confusion, Revolution

9. Night Lovell

Είδος:

Hip-Hop, Cloud Rap

Mini Bio:

Αν υπάρχει ένας εγκληματικά underrated soundcloud rapper αυτός είναι σίγουρα ο Night Lovell. Ποτέ δεν κουράζει με το να ουρλιάζει σαν βλαμμένο στα beats, μπορείς να καταλάβεις τι λέει, και προφανώς έχει τα καλύτερα bass boost τραγούδια που θα βρεις.

Δεν παίζει να έχει βγάλει κακό τραγούδι. Η live εκτέλεση του Boy Red στο COLORS αποδεικνύει πως δεν είναι όλοι οι “mumble rappers” χάλια, οπότε άσε τον Έμινεμ να βγάζει το Καμικάζι και μαζί του να περνάει κλιμακτήριο.

Songs to listen to:

Dark Light, Still Cold, Joan D’Arc, Contraband, Rideau Swing, Problems, Concept Nothing

10. Two Door Cinema Club

Είδος:

Indie Rock, Indie Pop, Dance Punk

Mini Bio:

To βορειοιρλανδέζικο γκρουπ Two Door Cinema Club είναι από αυτά που σίγουρα έχεις ακούσει και δεν το έχεις καταλάβει. Είτε θα είναι το τραγούδι “Sun” που πιθανόν να μην ξέρεις καν αλλά μόλις ακούσεις τον πρώτο στίχο – “Ocean Blue what have i done to you?”, είτε κάποια από τις σειρές τύπου Teen Wolf/Vampire Diaries (δεν βλέπω τέτοια σόρρυ), είτε σε κάποιο από τα πάρα πολλά video games που έχουν μπει (FIFA, NBA, κλπ) κάπου θα τους έχεις ακούσει. Ε ναι, αυτοί είναι. Άκουσε τους. Άκουσέ τους καλά. Αξίζουν.

Songs to listen to:

Undercover Martyn, What you Know, Sun, I Can Talk, Something Good Can Work, Sleep Alone, Lavender

Σχόλια