Τι κι αν είμαστε μακριά… Αυτές οι προτάσεις γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο θα σε καλύψουν σίγουρα!

Το χαλαρό Σαββατοκύριακο επιμελήθηκαν οι: Δέσποινα Μπαράκη και Φωτεινή Καρέτση

Εάν κι εσύ νιώθεις ότι ήδη οι υποχρεώσεις έχουν αρχίσει να σε κουράζουν, σου έχουμε τη λύση! Σίγουρα ακόμη δεν είσαι τόσο πιεσμένος, ώστε να μην προλαβαίνεις να κάνεις τίποτα, οπότε αυτό το χαλαρό Σαββατοκύριακο ετοιμάσου να προσφέρεις στον εαυτό σου πολύτιμο χρόνο στο σπίτι αλλά και έξω με παρέα!

Βέβαια, για το τελευταίο, αν είσαι στην Αθήνα, θα σε καλύψει η Δέσποινα με τις προτάσεις της. Αλλιώς, θα ταξιδέψεις μέχρι τα Γιάννενα για να «συναντήσεις» τις προτάσεις της Φωτεινής!

1. Η τελετουργία – Mo HayderΣαββατοκύριακο

Το τρίτο κατά σειρά βιβλίο της συγγραφέως με πρωταγωνιστή τον «Χάρι Χόλε» της Mo Hayder, επιθεωρητή Τζακ Κάφερι.

Ο Κάφερι σε αυτή την περιπέτεια, βέβαια, δεν είναι μόνος. Μετά την μετάθεσή του στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών του Μπρίστολ θα έρθει αντιμέτωπος με μια «βάρβαρη» υπόθεση για γερά στομάχια. Συνοδοιπόρος του η αρχιφύλακας και δύτης της αστυνομίας, Φλι Μάρλι.

Όλα ξεκινούν ένα ανοιξιάτικο πρωινό στο λιμάνι του Μπρίστολ, όπου εντοπίζονται ένα ζευγάρι ακρωτηριασμένα χέρια σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Μάλιστα, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο ακρωτηριασμός πραγματοποιήθηκε όσο το άτομο ήταν ζωντανό, κάτι που κάνει ακόμη πιο περίεργη την υπόθεση.

Σύντομα, ο Κάφερι σε συνεργασία με την Φλι ανακαλύπτουν ότι τα κομμένα χέρια ανήκουν σε έναν εξαφανισμένο, εδώ και λίγο καιρό, νεαρό.

Η έρευνα για τον εντοπισμό του νεαρού -και όχι μόνο- θα τους φέρει αντιμέτωπους με τον σκοτεινό κόσμο των ναρκωτικών και της εκπόρνευσης των νεαρών εξαθλιωμένων χρηστών καθώς και με τα σκοτεινά αρχέγονα αφρικανικά μυστικά. 

Ένα μυθιστόρημα με εξαιρετική πλοκή, γρήγορη δράση, παράλληλη εξέλιξη γεγονότων και με πολλές ωμές περιγραφές που θα σε καθηλώσει μέχρι την τελευταία σελίδα και θα σε συνεπάρει αυτό το χαλαρό Σαββατοκύριακο! Η Mo Hayder εξελίσσεται σε αγαπημένη αστυνομική συγγραφέα!

2. Αν οι νεκροί δεν ανασταίνονται – Philip Kerr

χαλαρό Σαββατοκύριακο

Ναζιστική Γερμανία, 1934. Ο ντετέκτιβ Μπέρνι Γκούντερ, μετά την απομάκρυνσή του από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Kriminalpolizei λόγω πολιτικών πεποιθήσεων, εμφανίζεται ως υπεύθυνος ασφαλείας του μεγαλοξενοδοχείου Άτλον στο Βερολίνο.

Παράλληλα, η χώρα προετοιμάζεται πυρετωδώς για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 με την αποφυγή του ενδεχόμενου μποϊκοτάζ των Αμερικανών να κρίνεται ζωτικής σημασίας.

Ο Γκούντερ θα βρεθεί αντιμέτωπος με δύο ασύνδετους, φαινομενικά, φόνους ενός Εβραίου μποξέρ και ενός επιχειρηματία που ασχολείται με τα έργα της Ολυμπιάδας. Δίπλα του θα βρεθεί η Νορίν Χαραλαμπίδη, μια αριστερή Αμερικανίδα δημοσιογράφος, υπέρμαχος του μποϊκοτάζ.

Ένας μαφιόζος Αμερικάνος μοιάζει να είναι το κλειδί της υπόθεσης, μιας υπόθεσης που θα φέρει στα πρόθυρα του θανάτου τον ντετέκτιβ. Η λύση θα έρθει (?) χρόνια αργότερα στην Κούβα της δεκαετίας του ’50, όπου ένας επαναστάτης, ονόματι Φιντέλ Κάστρο παρουσιάζεται ως ο μεγαλύτερος εχθρός του δικτάτορα Μπατίστα. Παλιοί γνώριμοι του Γκούντερ θα τον βάλουν σε νέες περιπέτειες χωρίς να τον αφήνουν να ζήσει έστω και τώρα ευτυχισμένος.

Αν και τα πρώτα κεφάλαια μοιάζουν λίγο ανιαρά, η υπόλοιπη πλοκή του βιβλίου είναι εξαιρετική. Με απίστευτα γρήγορη δράση, πρόκειται για ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα της σύγχρονης νουάρ αστυνομικής λογοτεχνίας που θα μείνει αξέχαστο.

Ο Μπέρνι Γκούντερ είναι ένας αντισυμβατικός ήρωας, τόσο ηθικός και ταυτόχρονα τόσο αντι-παράδειγμα προς μίμηση, που υπερασπίζεται τα πιστεύω του και προπάντως την τιμή του.

χαλαρό Σαββατοκύριακο

+1 Μείον 18 – Stefan Ahnhem 

Αν, πάλι, είσαι λάτρης της Σουηδικής αστυνομικής λογοτεχνίας, στις 24 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσει το επόμενο βιβλίο του συγγραφέα Stefan Ahnhem με τίτλο «Μείον 18». Είτε τον γνωρίζεις, είτε όχι, μην παραλείψεις να διαβάσεις τα πρώτα δύο βιβλία του «Χωρίς πρόσωπο» και «Ένατος τάφος». Θα κάνεις την καλύτερη αντίστροφη μέτρηση μέχρι τότε!

1. Maniac

Επειδή χαλαρό Σαββατοκύριακο χωρίς σειρές δεν υπάρχει (για μένα τουλάχιστον) σου προτείνω να ξεκινήσεις το Maniac. Eίναι, βλέπεις, η σειρά που από τα πρώτα κιόλας λεπτά με έκανε να κολλήσω στην οθόνη. Η βασική ερώτηση που θέτει η σειρά είναι εάν μπορούμε με κάποιο τρόπο να εξαλήψουμε τον πόνο και να υπάρχει θέση μόνο στη χαρά.

Στη σειρά πρωταγωνιστεί η υπέροχη Emma Stone (ξανθιά για τον ρόλο) και ο Jonah Hill, οι οποίοι στη διάρκεια μιας ριζοσπαστικής φαρμακευτικής μελέτης, που υπόσχεται να λύσει τα προβλήματά τους, έρχονται κοντά.

2. Kidding

Μια σειρά με πρωταγωνιστή τον Jim Carrey… Όταν πρωτοδιάβασα γι’ αυτήν σκέφτηκα ότι μιλάμε για άλλη μία μέτρια σειρά. Όταν είδα οσκαρικό σκηνοθέτη αποφάσισα να την τσεκάρω και ευτυχώς, δηλαδή, που το έκανα.

Ο Carrey υποδύεται ένα είδωλο για τα μικρά παιδιά της Αμερικής, αφού είναι καλοσυνάτος και σοφός αποτελώντας πρότυπο όχι μόνο για τους μικρούς μας φίλους, αλλά και για τους ενήλικες. Όταν θα χωρίσει από τη γυναίκα του και θα πεθάνει το ένα από τα δύο του δίδυμα θα χάσει τη γη κάτω από τα πόδια του.

Έτσι, παγιδευμένος σ’ έναν ρόλο προσπαθεί να βρει κάποια διέξοδο διαφυγής…

+1 Οι Ανατριχιαστικές Περιπέτειες της Σαμπρίνας

Η αγαπημένη μάγισα των παιδικών μας χρόνων επιστρέφει πολύ πιο διαφορετική… Μπορεί να κάνει πρεμιέρα την άλλη Παρασκευή στις 26 Οκτωβρίου (εν όψει και Halloween), ωστόσο αν σου αρέσουν οι λίγο πιο dark σειρές τότε πρέπει να της ρίξεις μια ματιά 😉.

Πάντως και μόνο το γεγονός ότι το σενάριο επεξεργάστηκε ο δημιουργός του Riverdale (Roberto Aguirre-Sacasa) κάτι σημαίνει…


Και επειδή μπορεί να μην θέλεις να περάσεις ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο… Σου έχουμε προτάσεις για χαλαρές και όχι μόνο εξόδους για τις οποίες εγγυώμαστε τη διασκέδασή σου.

Chevalier

χαλαρό Σαββατοκύριακο

Μακράν το πιο αγαπημένο μου μαγαζί στην πόλη. Ένα μικρό αλλά τρομερά ζεστό καφέ-μπαρ στην κεντρική είσοδο του Κάστρου, θα σε κάνει να το αγαπήσεις με την πρώτη επίσκεψη. Είτε έχεις όρεξη για καφεδάκι είτε για χαλαρό κρασάκι, το Chevalier είναι ιδανική επιλογή. Η cozy ατμόσφαιρά του, η χαλαρή μουσική και η άψογη εξυπηρέτηση δε θα σε αφήσουν ασυγκίνητο, ειδικά τις κρύες ημέρες του φθινοπώρου και του χειμώνα.

Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τη μεγάλη ποικιλία από τσάι αλλά και το γευστικότατο γαλλικό με γεύσεις που προσφέρει (επιβάλλεται story με τις τσαγιέρες).

Bonus tip: Ιδανικό για ρομαντικά ραντεβού με το/τη σύντροφό σου.

Διεύθυνση: 5, Παλαιολόγου 1, Ιωάννινα 452 21

 Χαλαρό Σαββατοκύριακο στους Λιγκιάδες

Το χωριό Λιγκιάδες βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Μιτσικέλι, σε πολύ κοντινή απόσταση από την πόλη των Ιωαννίνων (περίπου μισή ώρα με το αυτοκίνητο).

Πρόκειται για ένα μαρτυρικό χωριό, καθώς την εποχή της Κατοχής (συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 1943), οι Γερμανοί είχαν σφάξει 92 άτομα ως αντίποινα για το φόνο ενός Γερμανού αντισυνταγματάρχη.

Σήμερα, το χωριό αυτό έχει αναπτυχθεί τουριστικά, κάτι στο οποίο έχει συμβάλλει και η μαγευτική θέα όλου του λεκανοπεδίου των Ιωαννίνων, που μπορεί να απολαύσει κάθε επισκέπτης.

χαλαρό Σαββατοκύριακο

Φωτογραφία: Facebook page | Η σβούρα

Όσο ο καιρός είναι ακόμη καλός, πάρε την παρέα σου και επισκέψου το καφέ «Η σβούρα» με την ζεστή ατμόσφαιρα και την τεράστια αυλή με την καταπληκτική θέα. Μην ξεχάσεις να βγάλεις και πολλές φωτογραφίες! Εάν, πάλι, σε πιάσει μια λιγούρα, το εστιατόριο «Κουκουβάγια» προσφέρει παραδοσιακές σπεσιαλιτέ και μοναδική θέα, έναν συνδυασμό που δε γίνεται να χάσεις!

Εάν έχεις όρεξη για live, αυτές είναι οι προτάσεις γι’ αυτό το Χαλαρό Σαββατοκύριακο:

Παρασκευή 19/10

12ος Πίθηκος live @ Πολυχώρος Αγορά (Κ. Κάτσαρη 11)

Ώρα έναρξης: 21.00,

Εισιτήρια: 7€ προπώληση, 9€ ταμείο

(Ααα, παίζει και ο Ηλίας Καμπακάκης στο LT 😛 )

Σάββατο 20/10

Βασίλης Παπακωνσταντίνου και Οδυσσέας Ιωάννου – Μικρές νοθείες @ Stage Ioannina (Παραλίμνιο ψυχαγωγικό πάρκο)

Ώρα έναρξης: 22.30

Εισιτήρια: 12 ευρώ ταμείο, 10 ευρώ προπώληση και μειωμένο

Κυριακή 21/10

RSN @ Route 66 (7 15, Στοά Λιάμπεη)

Ώρα έναρξης: 21:00

Εισιτήρια: προπώληση 8€, είσοδος 10€

Bubbletale

χαλαρό Σαββατοκύριακο

Φωτογραφία: Μιχαήλ Βαρθακούρης

Ένα μαγαζί, που είναι λες και έχει βγει από κάποιο παραμύθι. Θα το βρεις σε αρκετές περιοχές της Αττικής και αν είσαι λάτρης του τσαγιού, τότε θα το λατρέψεις! Το κρύο τσάι είναι γεμάτο με μπαλίτσες, που λιώνουν και άλλαζουν γεύση, ενώ το ζεστό δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με ό,τι άλλο έχες δοκιμάσει ως τώρα!

Μπορείς να διαλέξεις ως βάση το μαύρο, το πράσινο ή το κόκκινο τσάι και να διαλέξεις ό,τι γεύση σιρόπι ή bubble (πολύχρωμες μπαλίτσες που έχουν εγκλωβισμένο χυμό φρούτων) επιθυμείς.

Βέβαια, εκεί θα βρεις και άλλα πολλά ροφήματα, αλλά και καφέ!

Βόλτα σε κάποιο από τα πολλά πάρκα της Αθήνας

χαλαρό Σαββατοκύριακο

Οδεύουμε προς το τέλος του μήνα και είναι πολύ πιθανό, ότι σιγά-σιγά θα ζορίζεσαι με τα χρήματα, οπότε τι καλύτερο από το να πάρεις το ρόφημά σου και να ξεχυθείς σε κάποιο από τα πανέμορφα πάρκα ή κήπους της Αθήνας! Σίγουρα εκεί θα περάσεις ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο (βγάζοντας πολλές φωτογραφίες) και εδώ μπορείς να δεις αναλυτικά μερικά από τα καλύτερα…

Αν πάλι θες να μάθεις τα πάντα για τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά:

Αύριο Σάββατο 20 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τις 14:00 έως τις 18:00 μπορείς να ενημερωθείς από ειδικούς για τη σωστή προετοιμασία για τη διαδικασία αιτήσεων, αλλά και τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η είσοδος είναι δωρεάν, ωστόσο απαιτείται εγγραφή την οποία μπορείς να κάνεις εδώ!

Εάν έχεις όρεξη για event, αυτές είναι οι προτάσεις γι’ αυτό το Χαλαρό Σαββατοκύριακο:

Παρασκευή 19/10

Λεωνίδας Μπαλάφας @Σταυρός του Νότου Club (Θαρύπου 35-37, Αθήνα)

Ώρα έναρξης: 22.30

Σάββατο 20/10

Firmani @ Sxoinovatis! (Σουλτάνη 4, Αθήνα)

Ώρα έναρξης: 21.00

Radikal Guru meets Reggaewise Selectors (Ζωοδόχου Πηγής 3, Αθήνα)

Εισιτήρια: προπώληση 8€, είσοδος 10€

Σχόλια