Το φθινόπωρο μπορεί να έχει ήδη κάνει αισθητή την παρουσία του, αλλά τίποτα δεν μας σταματά από τις βόλτες μας! Βάλε φούτερ και φύγαμε για βόλτα σε πάρκα στην Αθήνα!

Μία πολύ καλή και οικονομική εναλλακτική αν θέλεις να βγεις και να δεις τους φίλους σου, αλλά έχεις ξεμείνει από ιδέες για χαλαρές βόλτες, είναι να πάρεις ένα ζεστό ρόφημα στο χέρι και να δώσεις ραντεβού σε κάποιο από τα παρακάτω πάρκα στην Αθήνα!

Μιας και είναι φθινόπωρο, σίγουρα μία βροχή μπορεί να σου χαλάσει τα σχέδια, αλλά αν είσαι λάτρης της, αρπάζεις ομπρέλα και δεν σε σταματάει τίποτα!

Η μυρωδιά της βροχής μπορεί να σε αναζωογονήσει και δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από το να κλέψεις λίγο χρόνο από τη μέρα σου για μια χαλαρή βόλτα σε κάποιο από αυτά τα πάρκα στην Αθήνα!

1. Πάρκο Ριζάρη

πάρκα στην Αθήνα

Ένα πάρκο στο κέντρο της πόλης, που είναι ό,τι πρέπει για μερικές στιγμές χαλάρωσης μέσα στη μέρα σου! Αν ο δρόμος σου σε φέρει στο κέντρο της πόλης και νιώσεις την ανάγκη για λίγη ξεκούραση ή ακόμη για να ανανεώσεις λίγο τον αέρα σου, τότε είναι από τις καλύτερες επιλογές!

Βρίσκεται δίπλα από το Πολεμικό Μουσείο, που αν δεν έχεις επισκεφτεί, ίσως είναι ευκαιρία να τα συνδυάσεις στο πρόγραμμά σου!

2. Άλσος Παγκρατίου

πάρκα στην Αθήνα

Ένα από τα πάρκα στην Αθήνα που αποτελεί πραγματικά πολύ καλή επιλογή αποφόρτισης από τους ρυθμούς που επικρατούν στο κέντρο! Μέσα θα βρεις πολλά παγκάκια, γήπεδο μπάσκετ, παιδική χαρά και πολλά πλακόστρωτα δρομάκια για να κάνεις τη βόλτα σου και να χαρείς με όποια παρέα κι αν έχεις μαζί σου!

3. Εθνικός Κήπος

πάρκα στην Αθήνα

Αγαπημένο σημείο για πόλλους στην πόλη δεν μπορούσε να μην είναι και ο Εθνικός Κήπος δίπλα από τη Βουλή στο Σύνταγμα! Εδώ δε θα χαρείς μόνο τη βόλτα σου, αλλά είναι πραγματικά ό,τι πρέπει και για να κάνεις τη γυμναστική σου! Τρέξε, περπάτα, διαλογίσου ή απλά κάθισε σε ένα παγκάκι και απόλαυσε το φυσικό περιβάλλον γύρω σου! Θα ξεχάσεις ότι βρίσκεσαι στην Αθήνα!

4. Πάρκο λόφου Σκουζέ

πάρκα στην Αθήνα

Μικρό πάρκο στον λόφο Σκουζέ, εκεί ανάμεσα στα Σεπόλια και τον Κολωνό. Πολύ καλή εναλλακτική μέσα στη μέρα σου, αν αυτό που νιώθεις να χρειάζεσαι είναι μία χαλαρή βόλτα κάπου μέσα στην πόλη, αλλά…χωρίς να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι στην πόλη!

5. Αττικό Άλσος

Με θέα προς τον Υμηττό, και διαθέτοντας γήπεδο ποδοσφαίρου, μπάσκετ και τέννις, καθώς και παιδική χαρά, ερχόμενος μία βόλτα θα καλύψεις τις ανάγκες και της πιο απαιτητικής σου παρέας! Αν μένεις στην περιοχή και ψάχνεις για πάρκα στην Αθήνα, τότε είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που έχεις!

6. Πάρκο Ευαγγελισμού

πάρκα στην Αθήνα

Με εύκολη πρόσβαση από τον ομώνυμο σταθμό του μετρό, μία ακόμη επιλογή κάθε φορά που βρίσκεσαι στο κέντρο και θέλεις να συναντήσεις κάποιο φίλο ή και να απολαύσεις μία βόλτα μόνος!

7. Πάρκο Βασίλης Αυλωνίτης

πάρκα στην Αθήνα

Ένα από τα πάρκα στην Αθήνα, αυτή τη φορά λίγο πιο βόρεια, στη Ριζούπολη, κοντά στο σταθμό του τρένου Περισσός. Με παιδική χαρά και γήπεδο ποδοσφαίρου κοντά, για πολλούς ίσως αποτελεί πλατεία της περιοχής!

8. Πάρκο Ελευθερίας

πάρκα στην Αθήνα

Εκεί δίπλα από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών βρίσκεται αυτό το υπέροχο πάρκο και αν δεν το έχεις επισκεφτεί ακόμη, με ή χωρίς παρέα και καφεδάκι στο χέρι, τότε βρες ευκαιρία -όσο σου το επιτρέπει και ο καιρός φυσικά- και ανακάλυψέ το!

9. Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνη Τρίτση

πάρκα στην Αθήνα

Ένα πάρκο στο Ίλιον για επισκέπτες όλων των ηλικιών! Μέσα θα βρει κανείς λίμνη με πάπιες, χήνες και κύκνους, αλλά και χελώνες να τριγυρνούν! Μπορείς να το επισκεφτείς και μόνος και να απολαύσεις το τρέξιμό σου, αλλά και με παρέα κάνοντας πικ νικ.

10. Πάρκο Ερμού και Πειραιώς

πάρκα στην Αθήνα

Ένα ακόμη αγαπημένο, για τους περισσότερους, πάρκο σε ιστορικό σημείο της πόλης. Για να φτάσει κανείς έως εκεί μπορεί να ξεκινήσει εναλλακτικά τη βόλτα του από το μουσείο της Ακρόπολης, περπατώντας μέχρι το Θησείο, απολαμβάνοντας την πόλη μέσα από σημεία, όπως αυτά, που συνδυάζουν ιδανικά παρελθόν και παρόν!

11. Άλσος Βεΐκου

πάρκα στην Αθήνα

Εκεί στο Γαλάτσι υπάρχει ένα από τα πάρκα στην Αθήνα που πολλοί αγαπούν να επισκέπτονται! Στο χώρο υπάρχει θερινό σινεμά (όσο ακόμα το προλαβαίνεις), δωρεάν εξοπλισμός γυμναστικής, γήπεδο για τρέξιμο, μπάσκετ, τέννις, αλλά και παιδική χαρά. Αν δεν το έχεις επισκεφτεί καθόλου ή αν το επισκέπτεσαι σπάνια, ώρα να κάνεις συχνότερες επισκέψεις για να ανανεώνεις τον αέρα σου! Σίγουρα το χρειάζεσαι!

12. Άλσος Προμπονά

πάρκα στην Αθήνα

Ακόμη ένα πάρκο κοντά στο σταθμό του τρένου στον Περισσό. Επίσης ιδανικό για βόλτα, διαθέτει γήπεδο μπάσκετ και ποδοσφαίρου και…ώρα να το ανακαλύψεις και αυτό!

13. Πάρκο Ροβέρτου Γκάλι

πάρκα στην Αθήνα

Με θέα την Ακρόπολη, μουσικές να αντηχούν από τα πλακόστρωτα δρομάκια, τριγύρω μαρμάρινα αγάλματα και ψηφιδωτά. Τι πιο εναλλακτικό, απλό και όμορφο στο κέντρο της πόλης και χωρίς να κοστίζει;

14. Πάρκο Αντήνορος και Ιοφώντος

πάρκα στην Αθήνα

Σχετικά μικρό πάρκο στο Παγκράτι που μπορείς να το επισκεφτείς για μία χαλαρή βόλτα μόνος ή με παρέα, για να κάνεις ένα μικρό διάλειμμα, να ηρεμήσεις και να ανανεωθείς, ώστε να συνεχίσεις και πάλι όμορφα τη μέρα σου!

15. Άλσος Νέας Σμύρνης

πάρκα στην Αθήνα

Όμορφο πάρκο, κατάλληλο για άτομα όλων των ηλικιών, με παιδική χαρά και υπαίθριο γυμναστήριο. Αν το επισκέπτεσαι καλοκαίρι, ίσως πετύχεις και κάποια από τις διάφορες εκδηλώσεις που οργανώνει εκεί ο Δήμος. Αλλά μην πτοείσαι! Δεν πειράζει που έχουμε φθινόπωρο! Αξίζει να οργανώσεις τακτικές επισκέψεις για να γυμνάζεσαι, να κάνεις τις βόλτες σου και να απολαμβάνεις τη φυσική του ομορφιά!

16. Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

πάρκα στην Αθήνα

Δεν μπορούσε να μη βρίσκεται σε αυτή τη λίστα! Ένα από τα πιο γνωστά πλέον πάρκα στην Αθήνα που αγαπά να επισκέπτεται τακτικά και με πρόγραμμα πολύς κόσμος, μιας και οι εκδηλώσεις δεν σταματούν ποτέ! Αλλά ακόμα κι αν δεν επιθυμείς να κάνεις κάτι άλλο εκτός από μία βόλτα, κανένα πρόβλημα! Θα το ευχαριστηθείς όπως και να έχει!

17. Βοτανικός Κήπος Διομήδους

πάρκα στην Αθήνα

Φυτά, λίμνη και μικρά ζωάκια, όλα εκεί! Περπάτησε, τρέξε, χαλάρωσε και έλα σε επαφή με τη φύση! Ναι, στην Αθήνα! Εκεί στο Χαϊδάρι θα το βρεις και όπως καταλαβαίνεις είναι ένα από τα πάρκα στην Αθήνα, που αξίζει να επισκεφτείς!


Σίγουρα υπάρχουν κι άλλα πάρκα στην Αθήνα! Εδώ είμαστε όμως, και θα τα ανακαλύψουμε! 😉


Πηγή φωτογραφιών: trip2athens.com, attiko-prasino.gr, discovergreece.com, in2life.gr, ert.gr, depop.gr, tro-ma-kti-ko.blogspot.com, wikimapia.org

Σχόλια