Tο event που δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις!

Η Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων οργανώνει την εκδήλωση “Ημέρα Καριέρας 2018” στις 9 Νοεμβρίου 2018, στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων “Κάρολος Παπούλιας“.

Η “Ημέρα Καριέρας 2018” είναι ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που επιδιώκει να φέρει τους φοιτητές και αποφοίτους του σε επαφή με τον επιχειρηματικό και επιχειρησιακό κόσμο.

Δήλωσε συμμετοχή στο www.goo.gl/VM7YDT 

Η “Ημέρα Καριέρας 2018” στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος HORIZON2020 ERA-Mobilcar.GR -ERA Mobility and Researchers Career Day, το οποίο έχει ως απώτερο στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας στους ερευνητές, με ιδιαίτερη έμφαση στη μείωση της διαφυγής των ερευνητών από την Ελλάδα (φαινόμενο BrainDrain).

Σκοπός της εκδήλωσης είναι:

  • δημιουργία ευκαιριών γνωριμίας και δικτύωσης μεταξύ των φοιτητών και αποφοίτων με τα στελέχη των επιχειρήσεων για τη διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας
  • εκπαίδευση φοιτητών και αποφοίτων σε θέματα δικτύωσης και διαχείρισης της σταδιοδρομίας τους
  • άντληση πληροφορίας σχετικά με τις προοπτικές απασχόλησης και τις απαιτήσεις διάφορων επαγγελματικών κλάδων
  • ενίσχυση της σύνδεσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με την αγορά εργασίας
  • προβολή των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων στους συμμετέχοντες αλλά και στο ευρύτερο κοινό

Συμμετέχοντας στην “Ημέρα Καριέρας 2018”, εκπρόσωποι των επιχειρήσεων θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις-συζητήσεις με τους φοιτητές, αποφοίτους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, δίνοντας τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης μαζί τους και συνύπαρξης με τις άλλες συμμετέχουσες επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο της “Ημέρας Καριέρας 2018”, στις 8 Νοεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στα Ιωάννινα το “Career Talks”, μια διαδραστική εκδήλωση που έχει ως στόχο να αναδείξει τα μη τυπικά μονοπάτια εργασίας και μάθησης μέσω εμπνευσμένων ομιλιών από νέους αλλά και πιο έμπειρους επαγγελματίες, επιχειρηματίες και ερευνητές. Οι ψηφιακές θέσεις εργασίας, η κινητικότητα των νέων, η δικτύωση, η σύνδεση της έρευνας με την αγορά εργασίας, οι νέοι τρόποι «έξυπνης» διαχείρισης των σπουδών, η καινοτόμος επιχειρηματικότητα θα είναι στο επίκεντρο της συζήτησης με στόχο να διευρυνθούν οι ορίζοντες όλων όσων συμμετάσχουν.

 Το «Career Talks» συνδιοργανώνει η Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Euraxess Services Centre και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας».

Μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες εδώ!

Σχόλια