Η Θεατρική Σκηνή Αθηναΐς μας υποδέχεται με νέο, φρεσκότατο πρόγραμμα παραστάσεων!

Η “Θεατρική Σκηνή Ζωή Λάσκαρη”, άλλαξε και έγινε “Θεατρική Σκηνή Αθηναΐς”. Πρωτεργάτες στη νέα πορεία της είναι οι αγαπημένοι σε όλους Χάρης Ρώμας, Εμμανουέλα Αλεξίου και Θοδωρής Βουρνάς. Στην Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν αρχικά τονίστηκε η μεγάλη συνεισφορά της Ζωής Λάσκαρη στο θέατρο (το συγκεκριμένο, αλλά και γενικά) και εν συνεχεία παρουσιάστηκε το πρόγραμμα και οι συντελεστές του.

Με τον Στράτο Μαρκίδη στο τιμόνι της πλέον η Θεατρική Σκηνή Αθηναΐς μας καλωσορίζει σε έναν φρεσκότατο “πρώτο γύρο” και διασκέδαση για όλες τις ηλικίες και απόψεις.

Τι θα δούμε λοιπόν…

Ο Βαφτιστικός της Κυρίας σε διασκευή και σκηνοθεσία Χάρη Ρώμα.

Ο Βαφτιστικός της Κυρίας είναι μία γαλλική φάρσα των Ενεκέν, Βέμπερ και ντε Γκορς. Στη φάρσα αυτή στηρίχτηκε ο Θεόφραστος Σακελλαρίδης για να γράψει τον “Βαφτιστικό”, τη δημοφιλέστερη οπερέτα όλων των εποχών.

Photo: Nelly Palasantza

Υπόθεση: Ένας ζωηρός βαφτιστικός ερωτεύεται από φωτογραφία την όμορφη νονά του που έχει να τον δει από τότε που τον βάφτισε! Είναι όμως ο αληθινός βαφτιστικός ή κάποιος άλλος συμπολεμιστής του στο μέτωπο, που έχει βάλει στο μάτι την παντρεμένη γυναίκα;

Με φόντο τους Βαλκανικούς πολέμους ο “Βαφτιστικός της Κυρίας” υπόσχεται τρελές φαρσικές καταστάσεις, συνεχείς ανατροπές και ξέφρενο γέλιο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Πρωταγωνιστούν: Χάρης Ρώμας, Σωτήρης Καλυβάτσης Θεοφανία Παπαθωμά, Κατερίνα Τσάβαλου, Βαγγέλης Δουκουτσέλης, Αντώνης Καλομοιράκης και η Εύη Κολιούλη.

Στο ρόλο του Βαφτιστικού ο Όθων Μεταξάς.

Photo: Nelly Palasantza

Κυρία Ιουλία της Εμμανουέλας Αλεξίου και Μάρως Μπουρδάκου.

Στην ανατρεπτική κωμωδία πρωταγωνιστούν: Μαρία Γεωργιάδου, Γιώργος Γιαννόπουλος και Ρίνος Τζάνης και κινηματογραφική παρουσία από τον Γιάννη Τσιμιτσέλη. Πρόκειται για μία ανατρεπτική κωμωδία, όπου ο  θεατής αναγνωρίζει ένα κομμάτι του εαυτού του και των ανθρώπων γύρω του.

Υπόθεση: Η κυρία Ιουλία, μια ξεχωριστή γυναίκα, γεμάτη αγάπη και ανιδιοτέλεια, αντιμετωπίζει την οικονομική και κοινωνική κρίση της Ελλάδας του σήμερα.

Όταν τα πράγματα ζορίζουν, κάνει μια ακραία επιλογή σ’ ένα παραβατικό περιβάλλον που την οδηγεί σε καταστάσεις που δεν θα μπορούσε να φανταστεί για τον εαυτό της.

Με άλλα λόγια από τα σαλόνια…στα αλώνια. Για την ακρίβεια στο στριπτιτζάδικο. Εκεί θα ανακαλύψει απρόσμενα την ουσία της ζωής με ένα παράδοξο και μοναδικό τρόπο!

Photo: Nelly Palasantza

Ελιγμοί του Eduardo Galan σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά.

Με ανανεωμένο καστ οι “Ελιγμοί” βρήκαν νέο σπίτι.

Στην επιτυχημένη παράσταση παίζουν οι: Νίκος Βατικιώτης, Αγγελική Πασπαλιάρη, Γιώργος Σπάνιας, Θοδωρής Φρατζέσκος.

Οι “Ελιγμοί” είναι ένα έργο που το οδηγεί η πλοκή του και σε κάθε σκηνή ανατρέπονται τα δεδομένα των χαρακτήρων και βρίσκονται αντιμέτωποι με καταστάσεις που ξεπερνούν τα όρια τους.

Υπόθεση: Ένα ζευγάρι, ο Ντάριο και η Μπελέν -ο πρώτος ηθοποιός και η δεύτερη στρατιωτικός- προσπαθούν να βγουν αλώβητοι από την πραγματικότητα που τους περιβάλλει, παλεύοντας με την αλήθεια που αποδεικνύεται πιο σκληρή από το ψέμα!

Και για τα παιδιά μία λέξη που δύσκολα προφέρεται…Μία παράσταση που ευχάριστα βλέπεται, ΝΕΦΕΛΟΚΟΥΚΟΧΩΡΑ. 

Ο Χάρης Ρώμας διασκευάζει και σκηνοθετεί την ΝΕΦΕΛΟΚΟΥΚΟΧΩΡΑ, από τους περίφημους “Όρνιθες” του Αριστοφάνη, κατάλληλα προσαρμοσμένη για τους μικρούς μας φίλους.

Οι μικροί θεατρόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν και να διασκεδάσουν, ενώ παράλληλα διδάσκονται τα σπουδαία μηνύματα του μεγάλου συγγραφέα. Κυρίως μαθαίνουν ότι σε μία χώρα ιδανική δεν πρέπει να εκμεταλλεύεται ο ένας τον άλλον, αλλά να συνεργάζονται όλοι μαζί, ο καθένας με τις δικές του δυνάμεις για το γενικό καλό!

Πρωταγωνιστούν: Βαγγέλης Δουκουτσέλης, Αντώνης Καλομοιράκης, Μαρία Κοκολάκη, Εύη Κολιούλη, Χάρης Λεοντσίνι και Άγγελος Ντάλλας.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις παραστάσεις μπείτε στη σελίδα της θεατρικής σκηνής!

Σχόλια