Αν η αγάπη για τα θεματικά καφέ είναι μεγάλη, τότε για τα θεματικά … εστιατόρια φαντάζομαι, θα είναι απέραντη. Ή μπορεί και όχι. Όπως και να έχει, είμαι έτοιμη να σε πείσω πως ισχύει. Δεν έχεις παρά να συνεχίσεις να διαβάζεις!

1. Amigos

Τα θεματικά εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να επισκεφτείς!Σίγουρα κάτι παραπάνω από θεματικό. Στο μεξικάνικο εστιατόριο με τη βάση του στη Γλυφάδα αλλά και το πρόσφατο opening του στη Νέα Σμύρνη, θα βρεις πολύχρωμα sobreros, τη Frida Khalo, παραδοσιακά τραπέζια αλλά και έναν πανέμορφο κήπο, που θυμίζει παλιό μεξικάνικο σπίτι.

Είναι εξοπλισμένο, ακόμα, με ένα ευγενικό προσωπικό που δεν σταματά να σου εύχεται καλή διασκέδαση. Η ευχή, πάντως, πιάνει τόπο. Η ποικιλία είναι τεράστια, από nachos, fajitas, μεξικάνικο ρύζι και enchiladas μέχρι γευστικές μαργαρίτες, κοκτέιλ, κρασί ή λικέρ για να συνοδεύσεις το φαγητό σου. Η ζεστή ατμόσφαιρα και οι εξαιρετικές συνταγές δεν θα σε απογοητεύσουν.

Tip: Μην φοβηθείς ότι τα πιάτα θα είναι καυτερά. Μπορείς να επιλέξεις αν και πόσο καυτερό θέλεις το πιάτο σου. Μία εικόνα, χίλιες λέξεις.

Πού θα το βρεις:

Μεγ. Αλεξάνδρου 70, Νέα Σμύρνη

Κύπρου 65, Γλυφάδα

2. Το Τρένο στο Ρουφ

Ένα πολύ ξεχωριστό μέρος στο Γκάζι περιμένει να κάνεις την κράτησή σου στα βαγόνια του. Για την ακρίβεια, πάνω στις ράγες του Σιδηροδρομικού και Προαστιακού σταθμού “Ρουφ” στο Γκάζι, θα συναντήσεις μία “προπολεμική” αλλά σύγχρονη αμαξοστοιχία, που από το 1997 ταξιδεύει τους “επιβάτες” της, τόσο γευστικά όσο και καλλιτεχνικά.

Τα βαγόνια χωρίζονται σε εστιατόριο, μπαρ αλλά και μουσική-θεατρική σκηνή. Το Wagon Restaurant και το Wagon Bar, σερβίρουν μοναδικά πιάτα και εκλεκτά ποτά, αντίστοιχα ενώ αν προτιμάς να συνδυάσεις τέχνη, ποτό και φαγητό, μην διστάσεις να μπεις στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express, εμπνευσμένο από το πραγματικό πρώτο διηπειρωτικό τρένο Ευρώπης-Κωνσταντινούπολης, το Orient Express.

Βέβαια, υπάρχει και η Αποβάθρα, που ουσιαστικά αποτελεί τον εξωτερικό χώρο όταν ο καιρός είναι πιο ευνοϊκός, με δροσερά κοκτέιλ ή θερινό κινηματογράφο. Διατίθεται δωρεάν πάρκινγκ αλλά και  πρόσβαση σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Πού θα το βρεις:

Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως & Αμφιπόλεως

Μουσειακό βαγόνι Orient Express

3. Cosa Nostra

Απευθείας από την Ιταλική μαφία, το Cosa Nostra έχει εγκατασταθεί στου Ψυρρή και δεν σε αφήνει ούτε στιγμή να αμφιβάλλεις περί τίνος πρόκειται. Vintage διακόσμηση, κόκκινα και μαύρα στοιχεία και σκηνικό βγαλμένο από το 19ο αιώνα. Η ποικιλία είναι τεράστια τόσο στο φαγητό όσο και στο ποτό.

Σπεσιαλιτέ του: τα ζυμαρικά αν μη τι άλλο, τα οποία έχεις τη δυνατότητα να συνοδεύσεις με όποια σάλτσα θες. Προτίμησε λευκό κρασί, καθώς ταιριάζει τέλεια με τις μεσογειακές γεύσεις των ορεκτικών. Φιλιά από τον Δον Κορλεόνε.

Πού θα το βρεις:

Αγίας Θέκλας 5, Ψυρρή

 

4. Αρχαίων Γεύσεις

Μιλάμε για ένα πολύ ιδιαίτερο εστιατόριο, εμπνευσμένο από την Αρχαία Ελλάδα, αφού όλα είναι στημένα με βάση τη συγκεκριμένη εποχή. Οι “αρχαίοι” σερβιτόροι με χιτώνες θα σου σερβίρουν μια ποικιλία πιάτων, που δεν έχουν καμία σχέση με τα σημερινά δεδομένα.

Οι συνταγές είναι πλήρως προσαρμοσμένες στα αρχαιοελληνικά δεδομένα. Και τι είναι αυτό που άρεσε περισσότερο στους προγόνους μας; Κρέας, φρούτα, λαχανικά και κρασί -όλα, βέβαια, προσεκτικά συνδυασμένα για κάθε γούστο-. Τα πιρούνια θα απουσιάζουν από το σερβίτσιο σου, γι’ αυτό μην αναρωτηθείς όταν το παρατηρήσεις. Είναι στο concept. Οι αρχαίοι Έλληνες δεν ήθελαν τίποτα το αιχμηρό στο τραπέζι τους. Don’t worry, θα τρως πολύ πιο άνετα με αυτό τον τρόπο. Δοκίμασε το!

Πού θα το βρεις:

Κοδράτου 22, Πλ. Καραϊσκάκη

5. Izakaya

Αν αγαπάς την ιαπωνική κουζίνα, αυτό θα γίνει το στέκι σου. Το Izakaya είναι “ντυμένο” με ιαπωνικά στοιχεία, μια σειρά από κόκκινα φωτιστικά, ιδιαίτερες ταπετσαρίες βγαλμένες ίσως από κάποιο anime, βάζοντας έτσι τον πελάτη κατευθείαν στο κλίμα. Εκεί θα δοκιμάσεις εξαιρετικό sushi, sushi rolls, μανιτάρια, κοτόπουλο yakitori, vegan επιλογές αλλά και… ιδιαίτερα επιδόρπια.

Μην ξεχάσω να αναφέρω βέβαια και τα ποτά! Βασισμένο στη φιλοσοφία του “ποτού μετά τη δουλειά”, το Iazakya διαθέτει εξίσου ιδιαίτερα ποτά, σφηνάκια και κοκτείλς για να συνοδεύσεις ή όχι το φαγητό σουΑκόμα και αν δεν είσαι φαν της ιαπωνικής κουλτούρας, θα γίνεις. Μία δοκιμή θα σε πείσει.

Πού θα το βρεις:

Λεβέντη 5, Κολωνάκι

Σχόλια