Έχοντας δώσει αγώνα ενάντια στον ρατσισμό, η Ρόζα Παρκς αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση!

Γι’ αυτό και σου βρήκαμε αποφθέγματα της Ρόζα Παρκς που αξίζει να θυμόμαστε! Ας πάρουμε, όμως, από την αρχή τα πράγματα…

Όλα ξεκίνησαν όταν η Ρόζα Παρκς γυρίζοντας στο σπίτι της μετά από τη δουλειά, αρνήθηκε να παραχωρήσει τη θέση της στο λεωφορείο σε έναν λευκό άντρα.

Ακολούθησε η σύλληψή της, ενώ το συμβάν αυτής της ανυπακοής της καταχωρήθηκε από την ίδια στην ιστορία της, και αποτέλεσε και την αφορμή για τη γέννηση του κινήματος κατά της πολιτικής φυλετικού διαχωρισμού στις ΗΠΑ.

Της απονεμήθηκε το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας και το Χρυσό Μετάλλιο του Κογκρέσου κατά του ρατσισμού.

Αγωνιζόμενη, λοιπόν, ενάντια στις φυλετικές διακρίσεις και τον ρατσισμό, η ακτιβίστρια Ρόζα Παρκς δεν μπορούσε να μην μείνει στην ιστορία και για τα όσα έχει πει!

Τα λόγια-αποφθέγματα της Ρόζα Παρκς προβληματίζουν, εμπνέουν και έχουν τη δύναμη να κινητοποιήσουν κάθε ανθρώπινο ον που θέλει να ζει ελεύθερο και με σεβασμό προς τον εαυτό του και το ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον.

Δες παρακάτω όλα τα αξιομνημόνευτα αποφθέγματα της Ρόζα Παρκς!

αποφθέγματα της Ρόζα Παρκς

1. «Δεν πρέπει ποτέ να φοβάσαι για το τι κάνεις, όταν αυτό είναι σωστό.»

2. «Θα ήθελα να με θυμούνται σαν έναν άνθρωπο που ήθελε να είναι ελεύθερος… Έτσι και οι άλλοι άνθρωποι θα ήταν επίσης ελεύθεροι.»

3. «Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι έγραφα ιστορία. Απλά είχα βαρεθεί να υποχωρώ.»

4. «Για να φέρεις την αλλαγή, δεν πρέπει να φοβάσαι να κάνεις το πρώτο βήμα. Θα αποτύχουμε όταν αποτύχουμε να προσπαθήσουμε.»

5. «Αυτό που έχει πραγματικά σημασία δεν είναι αν έχουμε προβλήματα, αλλά πώς αντιδρούμε σε αυτά. Πρέπει να προχωράμε προκειμένου να ξεπεράσουμε οτιδήποτε κι αν αντιμετωπίζουμε.»

6. «Κάθε άνθρωπος θα πρέπει να ζει τη ζωή του σαν να αποτελεί παράδειγμα για τους άλλους.»

7. «Οι αναμνήσεις από τη ζωή μας, τα έργα μας, τις πράξεις μας θα συνεχίσουν και στους άλλους.»

8. «Πιστεύω ότι υπάρχει μόνο ένας αγώνας. Ο ανθρώπινος αγώνας.»

9. «Ο Θεός πάντα μου έδινε τη δύναμη να λέω αυτό που είναι σωστό.»

10. «Χρειάζονται περισσότεροι από ένας άνθρωποι για να έρθει η ειρήνη. Αφορά όλους μας.»

αποφθέγματα της Ρόζα Παρκς

11. «Δεν υπάρχει κανένα μέλλον χωρίς εκπαίδευση.»

12. «Ο ρατσισμός είναι ακόμη μαζί μας. Αλλά είναι στο χέρι μας να προετοιμάσουμε τα παιδιά μας για το τι θα συναντήσουν, και ας ελπίσουμε ότι θα το αντιμετωπίσουμε.»

13. «Έχω κουραστεί να με αντιμετωπίζουν σαν μία δεύτερης τάξεως πολίτης.»

14. «Υπερασπίσου κάτι, αλλιώς θα πέφτεις για τα πάντα. Η σημερινή ισχυρή βελανιδιά είναι ο χθεσινός καρπός που κράτησε το έδαφός του.»

15. «Με τα χρόνια έμαθα ότι όταν κάποιου το μυαλό αποφασίζει, αυτό ελαττώνει τον φόβο. Ξέροντας τι πρέπει να γίνει, αποφεύγεται ο φόβος.»

16. «Πιστεύω ότι είμαστε σε αυτό τον πλανήτη Γη για να ζήσουμε, να μεγαλώσουμε και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κάνουμε αυτό τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για όλους τους ανθρώπους, για να απολαμβάνουν την ελευθερία.»

17. «Όσο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τακτικές για να καταπιέσουν ή να περιορίσουν άλλους ανθρώπους από το να είναι ελεύθεροι, υπάρχει δουλειά που πρέπει να γίνει.»

18. «Ήταν ότι ήμουν ένας άνθρωπος με αξιοπρέπεια και αυτοσεβασμό, και δεν θα έπρεπε να κοιτάζω χαμηλότερα από οποιονδήποτε άλλον απλά επειδή ήμουν μαύρη.»

19. «Ένας άνθρωπος μπορεί να αλλάξει τον κόσμο.»

20. «Χωρίς ένα όραμα οι άνθρωποι χάνονται, αλλά χωρίς θάρρος τα όνειρα πεθαίνουν.»

Διάβασε εδώ τα πάντα για την ακτιβίστρια Ρόζα Παρκς!

Σχόλια