Ισραήλ: Μια χώρα μοναδική και αρκετά διαφορετική. Ας δούμε κάποια facts που την κάνουν και περίεργη!

Δεν είμαι σίγουρη γιατί, αλλά η χώρα αυτή μου έδινε πάντα την εντύπωση ότι θα έχει κάποια πολύ ενδιαφέροντα και ίσως περίεργα facts. Και είχα δίκιο. Αν είσαι και εσύ fact-lover όπως εγώ, τότε πρέπει να μάθεις τι random facts παίζουν για το Ισραήλ!

Το κράτος του Ισραήλ ιδρύθηκε το 1948, μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Πρόκειται για τη μόνη χώρα στον κόσμο, όπου ο Εβραϊκός πληθυσμός αποτελεί την πλειονότητα. Για κακή του τύχη, όμως, όλα του τα γειτονικά κράτη είναι Αραβικά με πλειονότητες μουσουλμάνων. Κάπως έτσι, συνέχισε και ανέπτυξε μια εκ διαμέτρου αντίθετη και διαφορετική κουλτούρα από αυτή των γειτόνων του.

1. Ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που απαγόρευσε τα λιποβαρή μοντέλα.

2. Τα Ισραηλινά χαρτονομίσματα έχουν ανάγλυφη γραφή τυφλών (σύστημα Braille) επάνω τους.

10 περίεργα facts για το Ισραήλ

3. Το Ισραήλ δεν έχει κωδικοποιημένο γραπτό σύνταγμα. Τα άλλα δύο δημοκρατικά κράτη στον κόσμο που δεν έχουν σύνταγμα είναι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Νέα Ζηλανδία.

4. Η κόλλα πάνω στα Ισραηλινά γραμματόσημα είναι kosher, το οποίο σημαίνει ότι είναι «αγνά» σύμφωνα με τον μωσαϊκό νόμο.

5. Υπάρχουν επίσης McDonald’s που είναι kosher, δηλαδή προσφέρουν «αγνό» φαγητό και κυρίως όχι χοιρινό, το οποίο οι Εβραίοι, σύμφωνα με τη θρησκεία τους, δεν τρώνε.

Το χοιρινό είναι επίσης απαγορευμένο και για τους μουσουλμάνους, καθώς είναι συνδεδεμένο με τον “κακό” και ανήθικο δυτικό τρόπο ζωής.

6. Είναι μία από τις 9 χώρες στον κόσμο που μπορούν να εκτοξεύσουν τους δικούς τους δορυφόρους στο διάστημα.

Αυτά μπορείς να κάνεις όταν έχεις τους Αμερικανούς ως φίλους σου.

7. Η Νεκρά Θάλασσα είναι το χαμηλότερο σημείο στη Γη.

Εντάξει, η Νεκρά Θάλασσα δεν ανήκει μόνο στο Ισραήλ, αλλά δεν μπορούσα να μην το αναφέρω.

8. Κάθε χρόνο, καταφθάνουν χιλιάδες γράμματα στο Ισραήλ τα οποία απευθύνονται στο…Θεό. Τα γράμματα ανοίγονται και τοποθετούνται σε ρωγμές του Δυτικού τείχους καθώς εκείνο το σημείο θεωρείται ότι είναι κοντύτερα στο Θεό.

Λέτε αν του στείλουμε να μας περάσει στην εξεταστική, θα το κάνει;

9. Οι γυναίκες κάνουν υποχρεωτική θητεία 24 μηνών σε μη μάχιμες θέσεις στην εκπαίδευση, στην επεξεργασία πληροφοριών και άλλα. Παρόλα αυτά μπορούν, εθελοντικά, να καταταγούν σε μάχιμες θέσεις σε όλους τους τομείς τους στρατού, της αεροπορίας και του ναυτικού.

Και μάλιστα λέγεται ότι οι μονάδες στις οποίες συμμετέχουν γυναίκες είναι και οι πιο σκληροπυρηνικές.

10. Το Τελ Αβίβ είναι η πόλη με τα περισσότερα εστιατόρια σούσι κατά κεφαλή μετά το Τόκιο και τη Νέα Υόρκη.


Πιο random, δεν γίνεται.

Δες επίσης: 9 περίεργα facts για τη Βόρεια Κορέα!

Σχόλια