Γιατί αγαπάμε πάντα αυτό που θαυμάζουμε και αυτό που θαυμάζουμε θέλουμε να το αποκτήσουμε…

Δύσκολα βγαίνουν καλά θρίλερ στην Ελλάδα. Συνήθως είναι ερωτικά, επειδή: sex sells. Η Κατερινά Βαϊμάκη μαζί με τον Θοδωρή Βουρνά δημιούργησαν τη ταινία “Ο Συλλέκτης” ένα θρίλερ γεμάτο ένταση… χωρίς γυμνό!

ο Συλλέκτης

Ένας εμμονικός με την τελειότητα (Δημήτρης Λιακόπουλος) συλλέγει αντικείμενα από τα θύματά του, πιστεύοντας ότι έτσι τους κλέβει το κύριο προτέρημα τους. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν τον ψυλλιάζεται ένας δημοσιογράφος (Μιχάλης Οικονόμου) και εν συνεχεία όταν μπαίνει μία γυναίκα στην μέση (Νεφέλη Παπαδέρου).

Με μεγάλη μου χαρά απόλαυσα τη μικρού μήκους ταινία του Θοδωρή Βουρνά και με το τέλος μου γεννήθηκε η εξής απορία: Γιατί μικρού μήκους;

Πρόκειται για ένα έργο μυστηρίου, γεμάτο με δυνατές ερμηνείες και εντάσεις που σε κρατάνε διαρκώς σε εγρήγορση. Και τρεις ώρες να διαρκούσε, το ίδιο απολαυστικό θα ήταν και θα ζητούσαμε και sequel.

Στα θετικά…

Πολύ ωραία διανομή ρόλων. Ο Δημήτρης Λιακόπουλος θα σας κάνει να σκιαχτείτε θυμίζοντας σας, με την σοβαρότητα που αντιμετωπίζει το κάθε τι, κάτι από American Psycho, ενώ παράλληλα η “αμηχανία” και η “αφέλεια” που προσδίδει στον ρόλο της η Νεφέλη Παπαδέρου ταιριάζει τέλεια πλάι στον ψυχωτικό πρωταγωνιστή μας!

Πολύ καλός επιπλέον είναι και ο δημοσιογράφος – συγγραφέας, που μαζί με τον πρωταγωνιστή έχουν την καλύτερη σκηνή της ταινίας, την σκηνή του δείπνου.

Πρόκειται για μία πολύ ξεχωριστή σκηνή κατά την οποία δένονται τα “κομμάτια του παζλ” και οι δυο τους (Λιακόπουλος και Οικονόμου) τέρμα ψύχραιμοι συζητάνε με περίσσια ηρεμία τις πράξεις και τα αίτια. Επικό φινάλε, συγχαρητήρια στον σκηνοθέτη.

Στα αρνητικά του…Spoiler Alert

Αρχικά, όπως είπα και πριν είναι μόλις 28 λεπτά και σίγουρα θα θέλαμε περισσότερα… Δεύτερον, ο Χρήστος Καπενής πεθαίνει πρώτος!


«Ο Συλλέκτης» της Κατερίνας Βαϊμάκη σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά

Βραβείο: Best Short Fiction Script – London Greek Film Festival / Odysseus Awards

Πρωταγωνιστούν οι: Δημήτρης Λιακόπουλος – Μιχάλης Οικονόμου – Νεφέλη Παπαδερού

Παραγωγή: Thodoris Vournas, Direct Productions, Protasis Productions

Σχόλια