Ήρθε η ώρα να γνωρίσεις την The Greek Bag, η οποία και θα βρίσκεται στο The Meet Market στις 22 και 23 Σεπτέμβρη στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων!

Η The Greek Bag έχει χρώματα και σχέδια Ελλάδας αποτυπωμένα πάνω της και σε καλεί να την έχεις πάντοτε μαζί σου! Μία φρέσκια ομάδα με εμπνευστή αυτής της μοναδικής ιδέας την κυρία Κατερίνα Ρότσου, δεν σταματά να εμπνέεται από τον χάρτη της Ελλάδας, τα τόσο ιδιαίτερα μέρη και τις ομορφιές της, και φυσικά να τα αποτυπώνει εκπληκτικά πάνω σε υφάσματα κάνοντάς τα να μοιάζουν με καμβά! Μόνο που δεν είναι καμβάς!

Χρηστικές τσάντες σε διάφορα μεγέθη και σχέδια που μπορείς να παίρνεις καθημερινά μαζί σου και να νιώθεις σαν να κουβαλάς κυριολεκτικά την Ελλάδα, όπου κι αν πας!

Εμάς μας τράβηξε το ενδιαφέρον αυτή η τόσο όμορφη ιδέα με άρωμα Ελλάδας, και βρήκαμε τη δημιουργό της, κυρία Κατερίνα, η οποία μας έδωσε μερικές πληροφορίες για την The Greek Bag, και φυσικά μας περιμένει να ανακαλύψουμε περισσότερα για εκείνη με μία επίσκεψή μας στο The Meet Market!

The Greek Bag

Αρχικά, ας σας γνωρίσουμε! Πείτε μας πότε και πώς γεννήθηκε η ιδέα του “The Greek Bag”;

To brand thegreekbag μετράει πια κάποια χρονάκια, διατηρεί όμως πάντα την φρεσκάδα του μιας και είναι διατεθειμένο να μαθαίνει, να εξελίσσεται, να εμπλουτίζεται, να πειραματίζεται και να επαναπροσδιορίζεται. Γεννήθηκε μέσα στην Ελλάδα της κρίσης και είναι αφιερωμένο σε αυτή.

Πώς και γιατί αποφασίσατε να συμμετάσχετε στο The Meet Market; Συμμετέχετε για πρώτη φορά;

Το The Meet Market αποτελεί πια θεσμό στην πόλη μας, υπήρξα τακτικός και φανατικός επισκέπτης του πολύ πριν ξεκινήσω εγώ να δραστηριοποιούμαι. Είναι η γιορτή των δημιουργών. Είχα τη χαρά να συμμετέχω ήδη δυο φορές και περιμένω με χαρά να βρεθώ και στην επόμενη.

The Greek Bag

Τα υλικά που χρησιμοποιείτε για τις υπέροχες δημιουργίες σας φαίνονται απλά, αλλά το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό! Ποια ομάδα βρίσκεται πίσω από αυτές τις δημιουργίες; Κατασκευάζονται χειροποίητα;

Πράγματι πρόκειται για απλά υλικά, όπως απλές και λιτές είναι και οι κατασκευές μου. Αυτό που κυρίως με ενδιαφέρει είναι το εικαστικό μήνυμα ή η ιδέα που αποτυπώνεται σε αυτά. Η κατασκευή των αντικειμένων γίνεται στην Αθήνα από μια ομάδα ανθρώπων, με τους οποίους συνεργάζομαι πια καιρό.

Εκτός από το The Meet Market και το eshop που υπάρχει στη σελίδα σας, πού αλλού μπορεί να σας βρει κάποιος;

Το thegreekbag βρίσκεται σε επιλεγμένα καταστήματα, βιβλιοπωλεία και χώρους τέχνης κυρίως στην Αθήνα αυτή τη στιγμή.

The Greek Bag

Στην πλειονότητά τους οι δημιουργίες σας απεικονίζουν κομμάτια από το χάρτη της Ελλάδας. Υπάρχει κάποιος λόγος γι’ αυτό;

Η πρόθεσή μου ήταν να ασχοληθώ με τον τόπο μου με κάποιο τρόπο. Να εστιάσω και να μελετήσω μια πτυχή του, να την καλλιεργήσω και να δω τι θα αποδώσει. Ήταν ένα στοίχημα που έβαλα με τον εαυτό μου. Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι είναι εύφορο το ελληνικό έδαφος. Θέλει βέβαια δουλειά και επιμονή.

Ποιο είναι το κοινό στο οποίο απευθύνεστε; Είναι κατά βάση τουριστικό το προϊόν σας;

Απευθύνομαι σε όσους αγαπούν την Ελλάδα και θέλουν να την κρατήσουν πάνω τους. Επειδή τους λείπει, επειδή τους αρέσει, επειδή θέλουν να θυμούνται και να θυμίσουν.

The Greek Bag

Τέλος, τι πιστεύετε όσον αφορά παρόμοιες ιδέες, όπως είναι η δική σας; Αξίζει να αναπτύσσονται στην Ελλάδα του σήμερα; Μπορούν να επιβιώσουν μακροχρόνια;

Τις ιδέες πάντα αξίζει να τις ακολουθούμε, ειδικά όταν δεν υπάρχουν πολλά πράγματα γύρω σου στα οποία μπορείς να στηριχθείς. Εγώ προσωπικά δεν βλέπω άλλη διέξοδο πέρα από τη δημιουργία. Όταν παλεύεις για τις ιδέες σου δεν υπάρχει περίπτωση να βγεις ζημιωμένος.

Εξάλλου έχουμε πάντα τον δρόμο, όπως ξέρουμε, εκτός από την Ιθάκη.


Για να ανακαλύψεις περισσότερα, μπορείς να επισκεφτείς τη σελίδα: thegreekbag.tictail.com

ή τη facebook page στο: www.facebook.com/pg/Thegreekbag/about/?ref=page_internal


Λοιπόν; Φύγαμε για το The Meet Market και The Greek Bag; 😉

Σχόλια