Μάθε τα πάντα για την υπέροχη Βαλέρια Χριστουλίδου!

Η πανέμορφη Βαλέρια Χριστοδουλίδου μας μιλάει για την καινούργια ταινία του Γιώργου Πανουσόπουλου και την ζωή της!

Πως σου φάνηκαν σαν εμπειρία τα γυρίσματα στην Ικαρία;

Ο ίδιος ο Πανουσόπουλος είναι εμπειρία. Η αντίληψή του και το βλέμμα του στη ζωή και στον κινηματογράφο και βεβαίως η αιώνια νεανική του ψυχή. Δεν μπορούσε, λοιπόν, παρά να μας εκπλήξει με την επιστροφή του προτείνοντας μια ταινία διαφορετική από τις προηγούμενες της καριέρας του.

Βαλέρια Χριστοδουλίδου

Η ιστορία που διηγείται σε αυτή τη φανταστική χώρα μοιάζει με όαση για την εποχή αυτή που ζούμε, στην οποία το χρήμα είναι ζωτικής σημασίας.

Στη Χώρα του Πανουσόπουλου η Ζωή πηγάζει από τα ιαματικά θαυματουργά νερά του τόπου, τη μουσική, το χορό, το γέλιο.

Και έτσι κυλούσαν τα γυρίσματα. Ένωσε όλους τους κατοίκους του νησιού με τους ηθοποιούς κι έφτιαξε ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ με χιούμορ, αυθεντικότητα κι ελευθερία για κάποια φανταστική χώρα.

Ελευθερία είναι και το όνομα που μου χάρισε αυτή τη φορά ο Γιώργος, σε αυτόν τον φανταστικό κόσμο που ζει ελεύθερος από το φόβο. Σε μία σκηνή ουσιαστικά παρουσιάζομαι σαν την ιέρια του Έρωτα, σαν μια ουράνια Αφροδίτη που καλούν οι μανάδες του νησιού για να μυήσει τα αγόρια τους στον Έρωτα.

Πρόλαβες να το απολαύσεις καθόλου;

Βαλέρια ΧριστοδουλίδουΉταν μόνο απόλαυση. Ως guest τα γυρίσματα μου ήταν ελάχιστα και όχι συνεχόμενα οπότε έμεινα αρκετές μέρες εκεί, με ενδιάμεσα κενά. Κάπως έτσι μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω και διακοπές.

Είχαμε ωραίο παρεάκι, που στο τέλος της ημέρας μαζευόμασταν, μαγειρεύαμε, φέρναμε τα λάπτοπ μας, βάζαμε μουσικές και περνούσαμε ωραίες βραδιές.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Μαργαρίτα Πανουσοπούλου που την αγαπώ πολύ και έχουμε διατηρήσει ουσιαστική φιλία από το 1995, όταν στα γυρίσματα της Ελεύθερης Κατάδυσης του Πανουσόπουλου, που πρωταγωνιστούσα, έπαιξε την κόρη της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη και μας εξέπληξε όλους με τη λάμψη και το πηγαίο ταλέντο της.

Ερμηνεύει επίσης έναν πολύ βασικό και χαρακτηριστικό ρόλο ο Γιάννης Χατζηγιάννης με τον οποίο έχω παίξει μαζί στο θέατρο σε 3 παραστάσεις, σε σκηνοθεσία του Πέρη Μιχαηλίδη. Ρόλους απαιτήσεων που χωρίς ψυχικό ξεγύμνωμα δεν θα μπορούσαν να ερμηνευτούν και όπως καταλαβαίνεις υπάρχει μεταξύ μας ουσιαστική φιλία.

Πήγες σε κάποιο πανηγύρι;

Πήγα στο πανηγύρι της Χώρας που δεν ήξερε να κλαίει. Μία από τις πιο ισχυρές σκηνές της ταινίας και “έμαθα” και τον Ικαριώτικο χορό. Σε εισαγωγικά βάλε το “έμαθα”, διότι αν δεν είσαι Ικαριώτισσα αυτός ο χορός δεν χορεύεται. Σαν να πηγαίνεις π.χ. στην Ταιτή και να λες ότι έμαθες να χορεύεις τους χορούς τους. Ε δεν χορεύονται αυτοί οι χοροί αν δεν κατοικούν στα κύτταρά σου!

Βαλέρια Χριστοδουλίδου

Θα πήγαινες εκεί για διακοπές;

Έχω πάει διακοπές στο παρελθόν μία φορά κι έχω περάσει υπέροχα.

Δεν είναι όμως ένα νησί που θα επέλεγα, επειδή πάνω από όλα οι καλοκαιρινές διακοπές για μένα σημαίνουν θάλασσα και κολύμπι.

Να ξεχνιέμαι με μάσκα και βατραχοπέδιλα χαμένη στους εξωγήινους κόσμους του βυθού, πέρα από το χρόνο και την πραγματικότητα.

Η θάλασσα της Ικαρίας έχει άγριες ομορφιές και ταραγμένα νερά για τέτοια γούστα.

Tι να περιμένουμε από την ταινία;

Αλήθεια, ελευθερία, αισιοδοξία, βαθύ χιούμορ, χαρά, ωραίες εικόνες κι ένα κλείσιμο ματιού.

Το τραγούδι παραμένει σταθερά στη ζωή σου;

Η μουσική παραμένει σταθερά στη ζωή μου. Εκεί γεννήθηκα, πλημμυρισμένη από μουσική, Κερκυραία είμαι. Το τραγούδι περισσότερο μπήκε στη ζωή μου μέσα από την ανάγκη να εκφράσω τα τραγούδια που έγραφα.

Πρόσφατα ο Μάνος Αγγελάκης με το συγκρότημα του Κυλιόμενη Λήθη, με κάλεσαν να ερμηνεύσω ένα τραγούδι προς τιμήν του Μάνου Ξυδούς λόγω της τότε συνεργασίας και φιλίας μας. Ήταν πολύ ωραία, όλοι ευχαριστηθήκαμε κι έτσι μου ζητήθηκε να το επαναλάβουμε μαζί και με κάποια ακόμη τραγούδια που αγαπώ στην επερχόμενη συναυλία τους στο Hollywood Stage στις 5 Οκτωβρίου την ημέρα των γενεθλίων μου!

Είναι όλοι τους πολύ καλοί μουσικοί, το πρόγραμμα τους είναι πολύ διασκεδαστικό και με αξιόλογες επιλογές. Έτσι, θα γιορτάσω τα γενέθλιά μου με την παρέα μου και θα τραγουδήσω κιόλας. Ελάτε να σβήσουμε κεράκια… θα έχω αρκετά (χαχαχα).

Στον ελεύθερο σου χρόνο με τι ασχολείσαι;

Γυμναστική και κολύμπι στη θάλασσα το καλοκαίρι και σε πισίνα το χειμώνα, την προσωπική μου ζωή ή παίζω και με τα αγαπημένα μου προγράμματα της Μac, όπως Final cut για μοντάζ & Logic για μουσική.

Αυτά για την ώρα από την υπέροχη Βαλέρια Χριστοδουλίδου της οποίας περισσότερη δουλειά και νέα της μπορείτε να βρείτε στην Fb σελίδα της.

Φωτογραφίες από την ταινία: Μαργαρίτα Νικητάκη!

Σχόλια