Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Φανταστικού – ΦantastiCon παρουσιάζει στις 6 & 7 Οκτωβρίου το ΦantastiCon 2018!

Το ΦantastiCon 2018 επιστρέφει για τέταρτη συνεχή χρονιά και καλεί τους φίλους του Φανταστικού σε μια μοναδική διήμερη γιορτή! Κάθε λογής μυθικά πλάσματα γεμίζουν ξανά χώρους της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και τους μεταμορφώνουν σε ένα μαγικό δάσος, όπου νάνοι, ξωτικά, δρυάδες και μονόκεροι θα συναντηθούν με γενναίους πολεμιστές, πανίσχυρους μάγους και παράξενους ταξιδιώτες από κάθε γωνιά του Γαλαξία για να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή.

ΦantastiCon 2018Προσκεκλημένος φέτος, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Καστανιώτη, ο διεθνώς καταξιωμένος Ρώσος συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας Dmitry Alexeevich Glukhovsky, δημιουργός μεταξύ άλλων του best seller μυθιστορήματος “Metro 2033” και του ομότιτλου video game.

Στο φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσης καλλιτεχνικά δρώμενα, ομιλίεςπαρουσιάσεις βιβλίων της φανταστικής λογοτεχνίας.

Επιπλέον, θα γίνουν σεμινάρια συγγραφής και εικονογράφησηςσυναντήσεις με συγγραφείς και καλλιτέχνες του χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και μια συναυλία της “Fantasy Symphony Orchestra”, που είναι η πρώτη συμφωνική ορχήστρα με ρεπερτόριο αποκλειστικά από τον χώρο του Φανταστικού!

Οι επισκέπτες του ΦantastiCon 2018 μπορούν ακόμη να γίνουν κριτές στο διαγωνισμό ψηφιακής τέχνης ΦantasticArt 2018 και να αναδείξουν τους νικητές του διαγωνισμού cosplay Fantasy Champions 2018.

Παράλληλα, έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα τελευταία νέα στο χώρο του Φανταστικού και να περιπλανηθούν στην έκθεση βιβλίων, χειροποίητων αντικειμένων, διακοσμητικών και παιχνιδιών.

Τιμώμενο πρόσωπο του ΦantastiCon 2018 είναι ο συγγραφέας, ποιητής, εικονογράφος και ηθοποιός Μάκης Πανώριος, του οποίου η συμβολή υπήρξε καθοριστική για τη διάδοση του Φανταστικού στην Ελλάδα.


Πληροφορίες για το ΦantastiCon 2018

Ημερομηνία: 6 & 7 Οκτωβρίου 2018,

Ώρες: 11:00 – 21:30

Χώρος: Ελληνοαμερικανική Ένωση

Διεύθυνση: Μασσαλίας 22, Αθήνα

Είσοδος ελεύθερη

Σχόλια