Η ταινία που περίμεναν χιλιάδες λάτρεις της περιπέτειας είναι εδώ. Ο Tom Cruise για άλλη μία φορά ανέβασε την αδρεναλίνη στα ύψη!

Η νέα ταινία του Tom Cruise “Επικίνδυνες Αποστολές: H πτώση” είναι γεγονός! Στο “Fallout”, η αποστολή είναι ξεκάθαρη: Ανάκτηση τριών πυρήνων πλουτωνίου πριν από τον Lark και μια τρομοκρατική οργάνωση γνωστή ως Απόστολοι που μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για να στοχεύσουν το Βατικανό, την Ιερουσαλήμ και τη Μέκκα σε μια ενιαία συντονισμένη επίθεση.

Αλλά ο McQuarrie κάνει τα πράγματα περίπλοκα γρήγορα, επιτρέποντας να χάσει το ωφέλιμο φορτίο και να θέσει τον Hunt και την ομάδα του -Luther (Ving Rhames) και Benji (Simon Pegg)- σε μια απελπιστική κούρσα για να ανακτήσουν τις πυρηνικές συσκευές πριν μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν. Το τέχνασμα είναι να κατευθύνει τη δράση μέσα από γραφικές τοποθεσίες, να οργανώνει τις υπαίθριες καταδιώξεις όποτε είναι δυνατόν, βρίσκοντας δημιουργικούς τρόπους που βασίζονται σε σχέσεις που έχουν εδραιωθεί σταθερά στις προηγούμενες ταινίες.

Επικίνδυνες αποστολές: H πτώση

Παρά το γεγονός ότι ο χαρακτήρας του Cruise δεν κάνει ποτέ πίσω, η ταινία δείχνει γιατί απλά δεν μπορεί να σταματήσει να δέχεται αδύνατες αποστολές. Εξηγεί μάλιστα γιατί ο γάμος του με τη Michelle Monaghan –ο χαρακτήρας από την τρίτη ταινία- δεν μπορούσε να διαρκέσει (κατά τη σύντομη περίοδο της ευδαιμονίας, άφησε να αναρωτηθεί, «Ποιος βλέπει τον κόσμο ενώ δεν είμαι εγώ να τον προσέξω;»).

Το κυνήγι μπορεί να είναι σχεδόν μανιακά αυτοκτονικό στα ακροβατικά του -πηδάει από τις στέγες χωρίς να κοιτάζει, σπεύδοντας σε διασταυρώσεις με κορυφαία ταχύτητα,  όπου ο παραμικρός εσφαλμένος υπολογισμός θα σήμαινε σίγουρο θάνατο- αλλά όσο ζει (και αυτό ισχύει και για την Ilsa), θα τα διακινδυνεύσει όλα για να τα προστατεύσει.

Επικίνδυνες αποστολές: H πτώση

Η ταινία αναδεικνύει την αγέραστη επιθυμία του Cruise για δράση με ένα καλά δομημένο σενάριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία έχει φανατικούς θαυμαστές ανά τον κόσμο και μπορούμε να ισχυριστούμε ότι η συγκεκριμένη ταινία καθιέρωσε τον Tom Cruise ως πρωταγωνιστή μεγάλης εμβέλειας. Η δράση, η γρήγορη εναλλαγή σκηνών και η αποκάλυψη του puzzle της ιστορίας δίνοντας απαντήσεις σε ερωτήματα προηγούμενων ταινιών έκαναν την ταινία ανάρπαστη. Μην τη χάσετε!

Σχόλια