LinkedIn και κατοικίδια μπορούν να συνδυαστούν;

Το LinkedIn, αν και επαγγελματική πλατφόρμα, δεν παύει να είναι ένα social media… με ό, τι αυτό συνεπάγεται.

Ο κόσμος θέλει να μας γνωρίζει στις προσωπικές μας στιγμές και να βλέπει την ανθρώπινη πλευρά μας. Post με την οικογένειά μας, με τους φίλους μας ή ακόμα και με τα κατοικίδια προσφέρουν στους χρήστες μοναδικά insights και ευκαιρίες σύνδεσης σε ένα συναισθηματικό επίπεδο. Καλά τα άρθρα και τα αποφθέγματα, τίποτα όμως δεν συγκρίνεται με ένα «ζεστό» post με τον Ρόκι.

Άσε που αν κάποιος recruiter έχει σκύλο, μπορεί πολύ ευκολότερα να ταυτιστεί μαζί σου και να σε προσεγγίσει. Επίσης, είναι πολύ αποτελεσματικό ice-breaker σε μια επαγγελματική συνάντηση ή συνέντευξη.

Συνεπώς…

Όποτε σκέφτεσαι την αποφόρτιση που σου προσφέρει το κατοικίδιό σου από την καθημερινότητα και μια δύσκολη μέρα στη δουλειά

Έχει ο σκύλος μου θέση στο LinkedIn;!

Όποτε βρεθείς να δουλεύεις το ΣΚ, επειδή κάτι προέκυψε, με το σκύλο σου να σου κρατάει παρέα και να σε support – άρει

Αν έχεις τη δυνατότητα να φέρνεις τον σκύλο σου στη δουλειά, επειδή εργάζεσαι σε μια τόσο cool εταιρία

και σου περάσει η σκέψη να το μοιραστείς με το δίκτυό σου στο LinkedIn, do it, by all means! Αν πρόσεξες βέβαια, κάθε μια από τις παραπάνω περιπτώσεις «παντρεύεται» γλυκά με την επαγγελματική σου ζωή, το οποίο σημαίνει ότι το post σου δεν θα θεωρηθεί αντιεπαγγελματικό ακόμα κι από τον πιο αυστηρό κριτή. Φυσικά, μπορείς να μοιραστείς κάτι πέρα από τις παραπάνω περιπτώσεις. Όμως, αυτές είναι οι πιο safe επιλογές.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Ο σκύλος σου δεν μπορεί να κυριαρχεί στο LinkedIn σου. Όσο γλυκός και σημαντικός κι αν είναι για σένα, πρέπει να αντισταθείς και να του στερήσεις την δημοσιότητα που του αξίζει. Τουλάχιστον, σίγουρα, στο LinkedIn. Υπάρχουν πολλά social media εκεί έξω, που ο Rudy σου θα έκανε πάταγο, όμως αυτό σίγουρα δεν είναι το LinkedIn.

Ανεβάζοντας συχνά post με το σκύλο σου, αποπροσανατολίζεις τόσο το ευρύτερο επαγγελματικό κοινό σου, όσο και τους μελλοντικούς εργοδότες σου. Γι’ αυτό, μείνε σε περιεχόμενο που είναι πιο κοντά στα επαγγελματικά σου ενδιαφέροντα και πλάνα. Εκτός βέβαια κι αν είσαι κτηνίατρος! Τότε, έχεις το απόλυτο ελεύθερο να γίνεις ο απόλυτος σκύλο-μπαμπάς/μαμά του LinkedIn και ιδού ένα hashtag που θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις: #MyDogRocks.

Σχόλια