Η σημασία πίσω από τις σημαίες αυτές είναι πραγματικά πολύ αστεία και είναι πολύ πιθανό να μη σου αρέσει…

Τα στερεοτυπικά αστεία είναι ένα είδος χιούμορ που πραγματικά είναι κουραστικό, ωστόσο οι παρακάτω φωτογραφίες με σημαίες θα σε κάνουν να γελάσεις, αφού κρύβουν μια δόση αλήθειας!

#1 Ιταλία

Στην ιταλική σημαία το πράσινο είναι για την ρίγανη, το άσπρο για την μοτσαρέλα και το κόκκινο για την σάλτσα τομάτας.

#2 ΗΠΑ

Στη σημαία των ΗΠΑ το κόκκινο είναι για την ελευθερία που έχουν οι άνθρωποι να μιλούν ή να σκέφτονται χωρίς κάποιος να τους παρεμποδίζει. Το μπλε για την ελευθερία που υπάρχει μέσα στην κοινωνία παρότι υπάρχουν καταπιεστικοί περιορισμοί που επιβάλλονται από την εξουσία στον τρόπο ζωής, συμπεριφοράς ή πολιτικής άποψης.

Τέλος, υπάρχει και το κίτρινο στη σημαία που σχετίζεται με το γεγονός ότι οι ΗΠΑ δεν ανακατεύονται με τα προβλήματα άλλων χωρών.

#3 Γερμανία

Η σημασία πίσω από την γερμανική σημαία είναι απλή:

  • Μαύρο: Εργασία
  • Κόκκινο: Εργασία
  • Κίτρινο: Εργασία
  • Γαλάζιο: Χιούμορ

Πάντως το πιο ενδιαφέρον εδώ είναι το γεγονός ότι η Γερμανία σε μια πρόσφατη έρευνα είναι μία από τις χώρες της Ε.Ε. που οι πολίτες της εργάζονται λιγότερες ώρες από τον Μ.Ο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

#4 Αυστραλία

Στην σημαία της Αυστραλίας το κόκκινο χρώμα είναι για την μπίρα. Το μπλε για τα “ανάγωγα” ζώα και το κίτρινο για το γεγονός ότι κέρδισε τον πόλεμο απέναντι στις στρουθοκαμήλους.

Δεν πιστεύεις ότι κέρδισε τον συγκεκριμένο πόλεμο; Απλώς αναζήτησε στο Internet τη φράση: emu war και θα πειστείς…

#5 Βόρεια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα έχει 3 χρώματα, ωστόσο εδώ θα αρκεστούμε στο πιο σημαντικό το μοβ που αφορά την ύπαρξη ανθρωπίνων δικαιωμάτων!

#6 Ελλάδα

Και τώρα η σειρά της Ελλάδας… Το μπλε είναι για τη θάλασσα. Το άσπρο για τον ήλιο και το κόκκινο για την πληθώρα χρημάτων. 

Σημ.: Σαν διαφήμιση ακούγεται 😛

#7 Βραζιλία

Βραζιλία και έχουμε και λέμε…

  • Το κόκκινο είναι για τους ειλικρινείς πολιτικούς
  • Το μοβ για το γεγονός ότι η χώρα έχει μια δυνατή και σταθερή οικονομία
  • Το πορτοκαλί για την επιτυχημένη στρατηγική της Εθνικής της Ομάδας στο ποδόσφαιρο απέναντι στους Γερμανούς.

#8 Σοβιετική Ένωση

Στη σοβιετική σημαία το κόκκινο είναι για την επανάσταση, το κίτρινο για τη δύναμη της εργατικής τάξης και το μπλε για το γεγονός ότι επιβίωσε τον 20ο αιώνα.

#9 Γαλλία

Η πραγματική σημασία της σημαίας της αγαπημένης μας Γαλλίας είναι η εξής… Το κόκκινο είναι για το λαό, το μπλε για τους ευγενείς και το χακί για την ικανότητά τους να μην παραδίνονται ποτέ.

#10 Ρωσία

Η ρωσική σημαία παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον λόγω των διαφορετικών σημασιών των χρωμάτων της. Συγκεκριμένα:

  • Άσπρο: Ηρεμία, καθαρότητα, τελειότητα
  • Μπλε: Πίστη, αφοσίωση, διαφάνεια
  • Κόκκινο: Σταθερότητα, δύναμη, γενναιότητα
  • Πράσινο: Νοημοσύνη, ελευθερία του λόγου, μη διεφθαρμένοι πολιτικοί

#11 Ιταλία

Αγαπημένη Ιταλία και αυτή τη φορά η σημασία των χρωμάτων της σημαίας της είναι λίγο διαφορετική, αφού το πράσινο είναι για το φαγητό, το κόκκινο για το κρασί και το μπλε για την αφοσίωσή της κατά τη διάρκεια του Α’ και Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

#12 Σομαλία

Η σημαία της Σομαλίας παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, αφού το γαλάζιο είναι για τον ωκεανό. Το άσπρο αστέρι είναι για τις περιοχές που διοικούν οι Σομαλοί και το πράσινο για την λειτουργική της κυβέρνηση!

#13 Ιρλανδία

Η Ιρλανδική σημαία στα 1849 είχε διαφορετική σημασία από αυτή που έχει πλέον. Συγκεκριμένα, το πράσινο χρώμα είναι για την ανεξαρτησία από το Ηνωμένο Βασίλειο, το πορτοκαλί για τις Pubs και το γαλάζιο για τις πατάτες.

#14 Ιαπωνία

Στη σημαία της Ιαπωνίας η κόκκινη περιοχή είναι η ζώνη πρόσκρουσης.

#15 Ιρλανδία

Στην σημαία της Ιρλανδίας βλέπουμε για τι πράγματα φημίζεται η χώρα! Αρχικά, το πράσινο είναι για τα τετράφυλλα τριφύλλια. Το πορτοκαλί για τους καλικάτζαρους, αλλά κυρίως στην σημαία της Ιρλανδίας κυριαρχεί το μοβ, αφού πρόκειται για μια χώρα, στην οποία οι πολίτες δεν έχουν καθόλου θρησκευτικές διαφορές μεταξύ τους…

#16 Χιλή

Στη σημαία της Χιλής το άσπρο είναι για το χιόνι των Άνδεων και το μπλε για τον ουρανό. Το κόκκινο είναι για το υπέροχο φαγητό Choripans και το μοβ για το γεγονός ότι δεν γίνονται ποτέ στην χώρα σεισμοί!

#17 Μεγάλη Βρετανία

Στην σημαία της Μεγάλης Βρετανίας το κόκκινο υπάρχει λόγω Brexit… Το  μπλε γιατί η Αγγλία είναι η χώρα όλων. Το άσπρο για τις τρομοκρατικές επιθέσεις και το μαύρο για το γεγονός ότι δεν γίνεται να περάσουν 2 μέρες και να μην έχει σκοτωθεί κάποιος άνθρωπος…

#18 Νότια Κορέα

Στη σημαία της Βόρειας Κορέας το κόκκινο είναι για τους ανθρώπους που λιμοκτονούν. Το μπλε για τον “υπέροχο” ηγέτη τους και το κίτρινο για τα λειτουργικά πυρηνικά τους όπλα.

#19 Γερμανία

σημαίες

Τέλος, εδώ έχουμε για άλλη μια φορά τη σημαία της Γερμανίας με το μαύρο να είναι η κουλτούρα και η παράδοση της χώρας. Το κόκκινο είναι για τoυς δημοκράτες, το κίτρινο για τον φιλελευθερισμό και το μπλε για το γεγονός ότι κέρδισε κάποιον Παγκόσμιο Πόλεμο!

Σχόλια