Το Schoolwave φέρνει τα κύματα και φέτος!

Εδώ και 14 χρόνια, το Schoolwave είναι το κύμα που περιμένουν κάθε καλοκαίρι χιλιάδες παιδιά. Φέτος έρχεται στις 6, 7 και 8 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων. Πάνω του ανεβαίνουν 24 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα απ’όλη την Ελλάδα και τρεις special guests: Locomondo (6/7), Naxatras (7/7) και Suicidal Angels (8/7).

Το στίγμα στο Schoolwave 2018 δίνει η Θεσσαλονίκη. Είναι η πρώτη φορά που τόσες πολλές μπάντες (9 από τις 24!) προέρχονται από την πιο ανήσυχη μουσικά πόλη της Ελλάδας. Κατά τα άλλα, είναι ένα κλασικό Schoolwave με παιδιά πάνω και κάτω από τη σκηνή να εκπροσωπούν διαφορετικά είδη μουσικής, διαφορετικές πόλεις, διαφορετικές φυλές: Hard rock από Χανιά, death metal από Αθήνα, skate punk από Πειραιά, πολυφωνικά παραδοσιακά από Σέρρες!

Το Schoolwave 2018 διοργανώνει η Δημιουργική Ομάδα Schooligans σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και το Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού Βύρωνα, Δάφνης – Υμηττού, με Μέγα Δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Την επιλογή των 24 συγκροτημάτων, ανάμεσα στα 108 που δήλωσαν συμμετοχή, ανέλαβαν φέτος οι: Νίκος Κυπουργός (συνθέτης), Vassilikos (τραγουδοποιός), Μπάμπης Παπαδόπουλος (κιθαρίστας και συνθέτης), Λάμπης Κουντουρόγιαννης (κιθαρίστας και τραγουδοποιός), Γιώργος Μουχταρίδης (διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Pepper), Χρυσόστομος Μουράτογλου (μουσικός παραγωγός) και Χρήστος Ιωαννίδης (Schooligans).

Το schoolwave σε αριθμους

14 χρόνια κλείνει φέτος το Schoolwave
2.343 συγκροτήματα έχουν δηλώσει συμμετοχή από το 2005 μέχρι το 2018
264 από αυτά έχουν ανέβει στη σκηνή
10.000 θεατές πηγαίνουν κάθε χρόνο στο Schoolwave
85 χειμερινά Schoolwave live έχουν γίνει στην Αθήνα και άλλα 21 live σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, στο πλαίσιο του Schoolwave on Tour
322 βίντεο κλιπ και 10 ντοκιμαντέρ έχουν δημιουργηθεί από τη βιντεοσκόπηση των συναυλιών
10.500.000 views έχουν τα βίντεο του Schoolwave στο Youtube

Είπαν για το Schoolwave…

Τι είναι αυτό που κάνει το Schoolwave κάτι πολύ περισσότερο από ένα νεανικό φεστιβάλ; Την απάντηση δίνουν μικροί και μεγάλοι καλλιτέχνες που έχουν ανέβει στη σκηνή του:

«Το ιδιαίτερο στο Schoolwave είναι η ιδέα της μπάντας. Είναι ένας θεσμός που εδώ και 14 χρόνια στηρίζει την μπάντα. Ενώ όλα τα talent shows έχουν επικεντρωθεί στον τραγουδιστή και στο να φτιάξουν το ίματζ ενός συγκεκριμένου καλλιτέχνη, στο Schoolwave βλέπεις μπάντα, βλέπεις παρέα!»
Μάρκος Κούμαρης (Locomondo)

«Πρώτη φορά μας αντιμετώπισαν σαν καλλιτέχνες και όχι σαν κάποιους εφήβους που γρατζουνάνε τις κιθάρες τους»
Silence (μαθητικό συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη) 

«Γεμίσαμε τόση χαρά και τόση έμπνευση που μόλις γυρίσαμε Κρήτη, γράψαμε καινούριο κομμάτι!»
Hidden Sick (μαθητικό συγκρότημα από τα Χανιά)

«Αυτό που ξεχωρίζει το κοινό του Schoolwave είναι ότι στηρίζει όλα τα είδη μουσικής. Ό,τι και να παίζει αυτός που είναι πάνω στη σκηνή, είτε ροκ είτε μέταλ είτε ραπ, τα παιδιά από κάτω θα το χειροκροτήσουν.»
Ξαν Δ18(μαθητικό συγκρότημα από την Αθήνα)

«Η εμπειρία του Schoolwave πριν 10 χρόνια μάς άλλαξε τη ζωή. Άλλαξε την πορεία μας όχι μόνο ως συγκρότημα, αλλά και ως ανθρώπους. Μακάρι να υπήρχαν και άλλα φεστιβάλ στην Ευρώπη που θα έκαναν το ίδιο για να βοηθάνε νεαρούς μουσικούς!»
Deep Kick (μαθητικό guest συγκρότημα από την Ελβετία)

«Μεγάλωσα με το σύνδρομο ότι η δική μου γενιά είναι «μοναδική». Η πρώτη επαφή με το Schoolwave ήταν αρκετή για να το ξεχάσω. Υπάρχει ταλέντο και σοβαρότητα στους νέους μουσικούς, όπως υπάρχουν και ιδέες, φρέσκες ιδέες που τα σαρώνουν όλα σαν άνεμος 10 μποφόρ.»
Γιώργος Κουμεντάκης

 «Το να παίζεις σ’ ένα κοινό 16ρηδων και 17ρηδων, δηλαδή ένα κοινό καθαρό και αθώο, μόνο στο Schoolwave σου συμβαίνει.»
Γιάννης Αγγελάκας

Δείτε το αναλυτικό lineup εδώ

Doors open: 19:01

Είσοδος Ελεύθερη

 

Σχόλια