Πως θα ήταν το Peaky Blinders από ελληνική παραγωγή;

Όλοι μας βαρεθήκαμε να ανοίγουμε τηλεόραση και να βλέπουμε σε επαναλήψεις Βέρα στο Δεξί, Μπρούσκο ή Η Ζωή της Άλλης και ό,τι άλλο παίζει αυτή τη περίοδο. Ήρθε η ώρα να δούμε μια πολύ καλή σειρά, σαν το Peaky Blinders. Και επειδή είμαστε Έλληνες τα θέλουμε όλα ελληνικά, να πάνε τα αγγλάκια στη χώρα τους να γυρίσουν Peaky Blinders, εδώ δεν είναι Μπέρμινγκχαμ.

Με ελληνικό τίτλο και ελληνική παραγωγή, “Τα αιχμηρά ξυράφια” είναι μια συμμορία από το Μενίδι (ή Μπουρνάζι, θα δείξει), που στήνει παιχνίδια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κλέβει, πουλάει όπλα, φτιάχνει δική του ρακή και φέρνει το χάος σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Σημείωση: Αν δεν έχεις δει ακόμα Peaky Blinders δες εδώ γιατί πρέπει να το κάνεις!

1. Thomas Shelby – Σάκης Ρουβάς
Peaky Blinders

Οκ επειδή στην Ελλάδα δεν έχουμε BBC τα πράγματα διαφέρουν πολύ. Ποιος θα κάτσει να δει τηλεόραση; Ο εικοσιπεντάρης που έχει συνδρομή στο Netflix και δεν ξέρει καν πως ανοίγει η τηλεόραση ή η ελληνίδα νοικοκυρά;

Για αυτό ακριβώς και ο πρωταγωνιστικός ρόλος πηγαίνει σε μια προσωπικότητα που είναι γνωστή σε όλους, στον Sakis δηλαδή. Έτσι και αλλιώς έχει παίξει τις Βάκχες στην Επίδαυρο, στο Peaky Blinders θα κολώσει;

2. Arthur Shelby – Ντάνος
Peaky Blinders

Ο Arthur Shelby είναι ένας τσόγλανος, οξύθυμος και λαϊκός τύπος, ακριβώς (καλά, περίπου) σαν τον Ντάνο από το Survivor (και το Τατουάζ-lol). Ήδη από τα πρώτα δύο ονόματα έχουμε πιάσει 80% τηλεθέαση από το ελληνικό κοινό.

Περιμένουμε να τον δούμε στη σειρά να πίνει ουίσκι μαζί με ντανοπιτάκια και να αρχίζει να φωνάζει 1-2-3 SURVIVORS μετά από κάθε καβγά.

3.  Alfie Solomons – Γιάννης ΣτάνκογλουPeaky Blinders

Τομ Χάρντι είναι ένας και εδώ δεν χωράει συζήτηση. Μετά από σκέψη, ο Γιάννης Στάνκογλου ίσως είναι ο ιδανικότερος για τον ρόλο του Alfie Solomons.

Με βαρύ βιογραφικό, καθώς έχει παίξει κάθε άρρωστο ρόλο που υπάρχει στη 10η Εντολή, στον Αστυνόμο Μπέκα, στην Πλατεία Αμερικής κλπ., ο Στάνκογλου είναι η top επιλογή για τον ρόλο του Alfie Solomons. Βρείτε καλύτερη επιλογή και θα το σκεφτούμε.

Ευχαριστώ το Discorso di Emissione για το casting του Alfie.

4. Polly Gray – Μπουμπού (Της Ελλάδος τα Παιδιά)Peaky Blinders

Εκτός από το ότι μου φαίνονται ίδιες, έχουν και οι δύο ηγετικό χαρακτήρα και αποτελούν το ρόλο του μητριάρχη της εκάστοτε σειράς. Το μόνο που μένει είναι να βρούμε και έναν ρόλο για τον Χλαπάτσα και είμαστε οκ.

5. Grace Burgess – Κάτια ΖυγούληPeaky Blinders

Όχι οχι δεν μπαίνει απλά με βύσμα επειδή είναι γυναίκα του Σάκη και κάτι τέτοια τα γουστάρουν οι νοικοκυρές, υπάρχει σοβαρός λόγος πίσω από την επιλογή. Πέρα από τη προφανή ομοιότητα, είναι και οι δύο κρυόκωλες. Οκ επειδή είναι η σύζυγος του Σάκη μπήκε, να περάσει.

6. John Shelby – Κώστας ΦραγκολιάςPeaky Blinders

Αρχική ιδέα (μιας γνωστής μου από το χωριό 😛) ήταν να μπει ο Φραγκολιάς στη θέση του Thomas. Με μερικά τσαλιμάκια δικά μου, ωστόσο έγινε η αλλαγή και τελικά ο Φραγκολιάς βρέθηκε στη θέση του John Shelby, του πιο μέτριου (σε σχέση με τους άλλους 2, τα μικρά δεν τα σχολιάζουμε) από τους Shelbys.

Θα είχε σίγουρα ενδιαφέρον να δούμε τον Φραγκολιά να μην είναι γλάστρα σε πρωϊνάδικο και να αρχίσει να πυροβολεί τους εχθρούς του και τον Γιώργο Γεωργίου.

7. Luca Changretta – Νίνο Πούτσο
Peaky Blinders

O ένας είναι ο πιο καλογραμμένος χαρακτήρας στην ιστορία της τηλεόρασης. Η προσωποποίησης ιταλικής φινέτσας και του πως θα πρέπει κάθε ρόλος ενός αληθινού αντιήρωα. Eνός μαφιόζου που είναι ο άξιος διάδοχος του Marlon Brado στο Godfather, του Al Pacino στο Scarface, του Robert de Niro στο Goodfellas.

O άλλος είναι ο Luca Changretta.

Είναι σχεδόν εμφανές πως ο χαρακτήρας του Λούκα Τσανγκρετα είναι επηρεασμένος από αυτόν του κύριου Πούτσου μας. Οπότε μόνη λογική επιλογή είναι βάλουμε τον OG μαφιόζο σε μια σειρά όπως το Peaky Blinders, στην οποία δεν θα χρειαστεί να κλαίει για την μάμα του καθώς αυτή τον υποστηρίζει δεόντως.

8. Inspector Campbell – Αστυνόμος Μπέκας

Peaky Blinders

Αν ο αστυνόμος Μπέκας έπαιζε στο Peaky Blinders τότε η σειρά θα είχε μόνο ένα επεισόδιο. Ο Μπέκας είναι legit ο πιο καλογραμμένος χαρακτήρας ελληνικού αστυνομικού δράματος σε βιβλία και σε οθόνες, οπότε ξεκάθαρα ο ρόλος του Inspector Campbell θα γίνει 10 φορές πιο ενδιαφέρον.

9. Danny Whizz-Bang – Ασημάκης (Οικογένεια Βλάπτει)Peaky Blinders

Νομίζω ο λόγος είναι προφανέστατος. Επίσης ο Danny Whizz-bang είναι ίδιος με τη Margrethe από το Vikings.

Σχόλια