Καμία αύξηση στα Δίδακτρα και κανονικά θα χορηγούνται δάνεια για όσους επιθυμούν να κάνουν σπουδές στην Αγγλία!

Όσοι Ευρωπαίοι φοιτητές υποβάλλουν αίτηση για σπουδές στην Αγγλία σε κάποιο πανεπιστήμιο από του χρόνου θα μπορούν κανονικά να πάρουν φοιτητικά δάνεια, όπως επίσης θα καταβάλλουν ισόποσα δίδακτρα με τους ντόπιους φοιτητές.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βρετανός υπουργός Παιδείας οι φοιτητές από την ΕΕ από το Σεπτέμβριο του 2019 θα επιβαρύνονται με τα ίδια ετήσια δίδακτρα με τους Άγγλους.

Ο λόγος που δεν θα αλλάξει αυτό αφορά την σημαντική συνεισφορά των Ευρωπαίων φοιτητών στον πανεπιστημιακό κλάδο γεγονός που αποδεικνύει και την αξιοπιστία του εκπαιδευτικού συστήματος της Βρετανία.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός στην Guardian το μέγιστο ύψος διδάκτρων για την ακαδημαϊκή χρονιά 2019-2020 θα παγώσει στις 9.250 λίρες. Από εκεί και έπειτα δεν έχει οριστεί το νέο καθεστώς που θα ισχύει για τους φοιτητές από κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κάθε χρόνο περίπου 80.000 πρωτοετείς βρετανικών πανεπιστημίων προέρχονται από χώρες της ΕΕ και από αυτούς οι 65.000 σπουδάζουν στην Αγγλία.

Επιπλέον, μεγάλος αριθμός- περίπου 50.000- είναι μεταπτυχιακοί φοιτητές!

Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία για το περσινό ακαδημαϊκό έτος (2016-2017) στα Πανεπιστήμια της Βρετανίας φοίτησαν περισσότεροι από 10.000 Έλληνες φοιτητές.

Μπορείς να μάθεις περισσότερα για τις σπουδές σε Πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας εδώ!

Σχόλια