H Angelika Dusk και οι φίλοι της τραγούδησαν το Summer in the City…

To Frapress έβαλε τα καλοκαιρινά του και μαζί με την Angelika Dusk και τους φίλους της ταξίδεψε για δύο ώρες μακριά από την ζεστή Αθήνα.

Όλοι έχουμε πεθάνει από την ζέστη αυτές τις μέρες, είναι γεγονός. Ένας τρόπος, λοιπόν, για να καταπολεμήσεις τον καύσωνα αρχές Ιούλη ήταν να πας εχτές στη συναυλία της Angelika Dusk στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής μαζί με τους φίλους της και να χορέψεις ρυθμικά το Summer in the city.

Αν πήγες μπράβο σου, αν όχι έχασες γιατί περάσαμε πολύ όμορφα. Τα κορίτσια φόρεσαν τα πολύχρωμά τους φουστάνια, τις αέρινές τους φούστες και πήραν θέση στο γκαζόν του κήπου αλλά και τα αγόρια με τα σέξι τους λινά πουκάμισα γεμάτα χρώματα και αρώματα έκαναν το ίδιο. Καθώς καθόμουν και περίμενα να ξεκινήσουν ήταν δίπλα μου ένας πατέρας με δύο κοριτσάκια που τους είπε ότι το γκαζόν είναι προθέρμανση πριν κάτσουμε στην άμμο. Και στο κάτω κάτω έτσι έχουν τα πράγματα!

H Angelika Dusk και οι φίλοι της τραγούδησαν το Summer in the City...

Στην ώρα της βγήκε η Dusk με απίθανη σκηνική παρουσία και φωνή. Δεν την είχα ξανακούσει live και η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα φρέσκο, νέο κορίτσι, σέξι και ροκ αλλά ταυτόχρονα και πολύ ρομαντικό. Μας τραγούδησε πολλά κομμάτια με έναν ιδιαίτερο τρόπο θα έλεγα από μπόσα νόβα, ροκ & ρολ, Radiohead και άλλα πολλά που άμα με ρωτήσετε δεν ξέρω να σας πω τους τίτλους γιατί ποτέ δεν τους συγκρατώ αλλά όλοι τα ξέρουμε και τα έχουμε χορέψει.

Μέσα, λοιπόν, σε γνωστά τραγούδια μας παρουσίασε και κάποια δικά της από τον καινούριο της δίσκο “Beautiful Mess”. Μπλέκει τον ξένο στίχο με ροκ-ποπ μουσική και αυτό έχει ένα άψογο αποτέλεσμα.

Oι φίλοι της με την φρέσκια παρουσία τους μας ταξίδεψαν από την Κούβα, στην Χαβάη αλλά και στην Ελλάδα του ρεμπέτικου με έναν ιδιαίτερο δικό τους τρόπο. Τα παιδιά που τραγούδησαν ήταν: Ίαν Στρατής, Γιάννα Βασιλείου, Δημήτρης Σαμόλης, Κρυσταλλία,  Αντώνης Βλάχος, Ξένια Ντάνια, Φαίδων Φαρίντ, Cookie, Dimitri Kopsis. 

Ήταν και αρκετοί τουρίστες εχτές έχω να πω. Χόρεψαν και αυτοί και τραγούδησαν κάτω από τα δέντρα του Μεγάρου. Και εκεί που όλη μέρα είχαμε σκάσει, ξαφνικά από κάπου ήρθε ένα ωραίο αεράκι και η συναυλία -που εγώ θα την έλεγα μία μάζωξη φίλων από τα παλιά- τελείωσε. Και βγήκα στην Βασιλίσσης Σοφίας και νιώθοντας την υγρασία που είχε θυμήθηκα γιατί μ’αρέσουν τα βράδια του καλοκαιριού στην Αθήνα because it’s summer in the city..

Εις το επανιδείν, λοιπόν..


Συντελεστές

Πέτρος Βασιλειάδης μπάσο
Φώτης Βαγενάς κιθάρα
Ντένης Παναγιωτίδης κρουστά
Γιώργος Κουρέλης πλήκτρα
Φωτεινή Κωστοπούλου τραγούδι
Κωνσταντίνος Κεφαλάς τρομπέτα
Δημήτρης Καραγιάννης σαξόφωνο
Jim Σταρίδας τρομπόνι

Ενορχηστρώσεις: Βαγγέλης Τούντας, Δημήτρης Σιάμπος
Ήχος: Κυριάκος Αστερίου, Φώτης Λυμπέρης
Φωτισμοί: Μενέλαος Ορφανός
Σκηνοθεσία, artistic direction: Μυρτώ Κοντοβά

Σχόλια