Ουκ ολίγες φορές έχει τύχει να δούμε μια τρομακτική ταινία και αυτή να μην συγκαταλέγεται στην κατηγορία ταινιών τρόμου!

Υπάρχουν πολλές καλές ταινίες τρόμου, που έχουν τρομάξει πολύ μεγάλη μερίδα του κοινού και μάλιστα έχοντας πολύ διαφορετική πλοκή η καθεμία. Αν έχεις δει και εσύ πολλές ταινίες τότε σίγουρα γνωρίζεις ότι υπάρχουν ταινίες μυστηρίου- και όχι μόνο- που σε έχουν τρομάξει.

Με αυτές τις ταινίες θα ασχοληθούμε σήμερα… Ταινίες που έχουν καταφέρει να προκαλέσουν συναισθήματα φρίκης, ανασφάλειας, αλλά και ενόχλησης παρότι δεν είναι ταινίες τρόμου.

6. Η Έβδομη Ήπειρος

Μια ταινία, ενός από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους Ευρωπαίους σκηνοθέτες, που δεν είναι άλλος, από τον Michael Haneke.

Όσο προετοιμασμένος και αν είσαι αυτά που θα δεις στην ταινία θα τα θυμάσαι για πάντα, αφού ο σκηνοθέτης καταφέρνει να αποτυπώσει την τραγική ιστορία μιας οικογένειας με έναν απόμακρο, ψυχρό και τρομακτικό τρόπο!

5. 29 Φοίνικες

Στην ταινία βλέπουμε έναν Αμερικανό φωτογράφο και μια Ρωσίδα να κάνουν έρωτα στο μοτέλ «29 Φοίνικες». Εκεί θα ξεπεράσουν τα όρια και θα γνωρίσουν το κτήνος που λέγεται άνθρωπος…

Μια ταινία με σκηνές ωμής βίας και πολύ αργά πλάνα, που αξίζει να δεις και που κατάφερε να συγκεντρώσει όλα τα βλέματα πάνω της!

4. To Άλογο του Τορίνο

Η τελευταία ταινία ενός σκηνοθέτη είναι πάντα πολλή σημαντική, αφού είναι η τελευταία γεύση που θα σου αφήσει! Η τελευταία ταινία, λοιπόν, του Μπέλα Ταρ λαμβάνει χώρα στο Τορίνο στα 1889…

Ο Φρίντριχ Νίτσε σώζει ένα άλογο από την οργή του αφεντικού του, αλλά οι επόμενες ημέρες θα είναι αρκετά σκοτεινές τόσο για το Γερμανό φιλόσοφο όσο και για το ζώο και τον ιδιοκτήτη του.

Η ταινία τονίζει την αισθητική του θανάτου, τη μοναξιά, αλλά και την τραγωδία της ανθρώπινης ύπαρξης.

3. Inland Empire

Μια σταρ του Χόλιγουντ, ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει στο ριμέικ μιας πολωνική ταινίας. Μόνο όταν θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα θα μάθει για την «κατάρα» που άφησε ημιτελή την παλιά ταινία.

Παρότι η ταινία θα μπορούσε να θεωρηθεί τρόμου συγκαταλέγεται στις ταινίες μυστηρίου και είναι φυσικά ένα αριστούργημα, που δοκιμάζει συνεχώς τα όρια και τις αντοχές του θεατή!

2. Μικρή Ιστορία για ένα Φόνο

Στην ταινία βλέπουμε έναν νεαρό Πολωνό να σκοτώνει χωρίς κάποιον προφανή λόγο έναν οδηγό ταξί και έπειτα να καταδικάζεται σε θάνατο. Όλα αυτά βέβαια συμβαίνουν σε μια κοινωνία που ούτως ή άλλως έχει χάσει τις ανθρωπιστικές της αξίες.

Η συγκεκριμένη ταινία είναι αδιαμφισβήτητα πολύ σημαντική. Μάλιστα, όταν κυκλοφόρησε οι αρχές στην Πολωνία ήταν τόσο αναστατωμένες με τις επιπτώσεις που έχει η βία που αποφάσισαν να εφαρμόσουν πενταετές μορατόριουμ στην επιβολή της θανατικής ποινής!

1. Νυχτιά και Καταχνιά

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε το 1955 και που πραγματικά είναι ανατριχιαστικό. Γυρίστηκε, βλέπετε, σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Πολωνία και σκοπός του είναι η καταγραφή του τρόμου… Όχι μόνο στα στρατόπεδα, αλλά και σε ολόκληρη την ανθρώπινη φυλή.

Σχόλια