Γιατί μία φορά δεν είναι αρκετή!

Υπάρχουν κάποιες ταινίες που από τη βαρεμάρα δεν μπορείς καν να τις τελειώσεις… Άλλες πάλι όχι μόνο αξίζει να τις έχεις δει μία φορά, αλλά σε διδάσκουν τόσα πολλά πράγματα που αξίζει να τις δεις πάνω από μία φορά!

10. The Princess Bride

Ένας μπόμπιρας που ακούει αδιάφορα το παραμύθι του παππού του, παρασύρεται σιγά-σιγά στη γοητεία της αφήγησης της ιστορίας των περιπετειών της όμορφης πριγκίπισσας Μπάτερκαμπ και του καλού της.

Μια ενδιαφέρουσα ταινία που είναι σίγουρα πολύ ευχάριστη και μέσα στο κλίμα της συγκεκριμένης εποχής.

9. Mrs. Doubtfire

Ένας διαζευγμένος άντρας μεταμφιέζεται σε γυναίκα και πιάνει δουλειά ως γκουβερνάντα στο σπίτι της πρώην συζύγου του, η οποία έχει την κηδεμονία των παιδιών τους.

Μια ταινία με πολύ ενδιαφέροντα νοήματα στην οποία ο Robin Williams δίνει ρέστα και η οποία βραβεύτηκε με Όσκαρ Μακιγιάζ και Χρυσές Σφαίρες καλύτερες Κωμωδίας και Αντρικής Ερμηνείας!

8. The Royal Tenenbaums

Τα τρία παιδιά-θαύματα της οικογένειας Τένενμπαουμ και η εγκεφαλική μητέρα τους Εθελάιν, βυθισμένοι ο καθένας σε προσωπικές απογοητεύσεις ύστερα από την ξαφνική εγκατάλειψή τους από τον πατέρα (και σύζυγο) Ρόιαλ, επαναπροσδιορίζουν τις σχέσεις τους, όταν αυτός επιστρέφει και ζητά συγχώρεση.

Μια ταινία στην οποία βλέπουμε την πλήρη απομυθοποίηση του American Dream και που μέσα από χιούμορ και διαφορετικότητα δίνει την ευκαιρία να σκεφτείς πολλά προβλήματα της ζωής.

7. The Cabin in the Woods

Πέντε φίλοι φεύγουν για ένα Σαββατοκύριακο σε ένα απομονωμένο σπίτι βαθιά στο δάσος, χωρίς να γνωρίζουν ότι μια ομάδα τεχνικών με άγνωστο σκοπό τους παρακολουθεί μέσα από κάμερες και τους υποβάλλει σε μια θανάσιμη δοκιμασία.

Μια ταινία με πολλά αιχμηρά σχόλια για τη σύγχρονη κοινωνία που καταρρίπτει αρκετά κλισέ των ταινιών τρόμου. Αν δεν είσαι προϊδεασμένος πρέπει να την δεις πάνω από μια φορές για να την καταλάβεις!

6. Catch me if you can

Ένας πράκτορας του FBI βάζει σκοπό της ζωής του να συλλάβει τον Φρανκ Αμπαγκνάλ, σπεσιαλίστα στις πλαστογραφήσεις επιταγών, ο οποίος σε ηλικία μόλις 21 ετών άσκησε τα επαγγέλματα του πιλότου, του γιατρού και του δικηγόρου! Μόνο που κάθε φορά που έβρισκε τα ίχνη του, ο Φρανκ βρισκόταν ένα βήμα πιο μπροστά και του ξέφευγε.

Χιούμορ και παιχνίδια γάτας και ποντικού σε μια αληθινή ιστορία με φοβερή μουσική και πολύ έξυπνο σενάριο.

5. The Nightmare Before Christmas

Ο Τζακ Σκέλιγκτον, βασιλιάς του Χάλογουιν, ανακαλύπτει την πόλη των Χριστουγέννων και αποφασίζει να πάρει τη θέση του Άι-Βασίλη.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα κάπως σκοτεινή και πρωτοποριακή για την εποχή της που δεν αξίζει να δεις μόνο μία φορά!

Δες εδώ ταινίες που δεν περιμέναμε να λατρέψουμε!

4. Forest Gump

Τριάντα χρόνια αμερικανικής ιστορίας μέσα από την οπτική του Φόρεστ Γκαμπ, ενός ατόμου με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης, που όμως καταφέρνει να γίνει ήρωας στο Βιετνάμ, πρωταθλητής του μπέιζμπολ και του πιγκ πογκ και εκατομμυριούχος.

Μια από τις καλύτερες ταινίες που έχουν γυριστεί με ερμηνείες που κάνουν εμφανές τα μηνύματα ανιδιοτελούς φιλίας, αγάπης και πίστης.

3. Inception

Σε μια εποχή κατά την οποία η τεχνολογία επιτρέπει την εισβολή στο ανθρώπινο υποσυνείδητο, ένας επαγγελματίας “κλέφτης” ονείρων έρχεται αντιμέτωπος με την υπέρτατη πρόκληση. Την εμφύτευση μιας ιδέας, αποστολή που θα αποδειχτεί θανάσιμα επικίνδυνη.

Μια ταινία που θέλει προσοχή όταν τη βλέπεις και που για να την καταλάβεις καλύτερα πρέπει να την δεις περισσότερες από μία φορές!

2. The Pulp Fiction

Οι παράλληλες και ενίοτε διασταυρούμενες ιστορίες δύο πληρωμένων δολοφόνων, ενός μποξέρ που τον κυνηγά η μαφία, της ναρκομανούς συζύγου ενός μαύρου γκανγκστερ, ενός νεαρού ζευγαριού που ληστεύει εστιατόρια και μερικών ακόμα γραφικών χαρακτήρων.

Μια ταινία που δικαίως κέδρισε Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών και κατάφερε να υπνωτίσει μια ολόκληρη γενιά και να μείνει στην ιστορία αφήνοντας πίσω πολλές άλλες ταινίες!

1. The Lion King

Ο Σίμπα είναι ένα θαρραλέο, ανέμελο λιονταράκι που ανυπομονεί να γίνει βασιλιάς, ακολουθώντας τις διδαχές του πατέρα του, βασιλιά Μουφάσα. Όμως, ο Σκαρ, ο δολοπλόκος θείος του, έχει τα δικά του σατανικά σχέδια: προκειμένου να ανέβει ο ίδιος στο θρόνο, αποφασίζει να προκαλέσει το θάνατο του Μουφάσα, οδηγώντας παράλληλα στην εξορία τον Σίμπα, ο οποίος θεωρεί τον εαυτό του υπεύθυνο για το χαμό του πατέρα του…

Μια ταινία με νοήματα που αξίζει να την δεις και να την ξαναδείς πολλές φορές, αφού καμιά φορά οι ενήλικες ξεχνούν όλα όσα έχουν πραγματικά σημασία στη ζωή.

Σχόλια